Kuori parsat ohuelti ja leikkaa puumainen tyviosa pois.
Keitä parsoja 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Nosta parsat valumaan.
Sulata voi kattilassa. Nosta kattila syrjään.
Siirrä keltuaiset teräskulhoon vesitilkan kanssa. Nosta astia kiehuvan vesihauteen päälle. Vatkaa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes vaahto on kuohkeaa ja lähes valkoista. Siirrä kattila syrjään.
Valuta voisula vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon, jotta rasva sekoittuu vaahtoon.
Mausta kastike sitruunamehulla. Tarjoa parsan lisäkkeenä.
Vinkki: Jos kastike juoksettuu eli rasva ja neste erottuvat toisistaan, ota erilliseen kulhoon keltuainen ja sekoita joukkoon muutama lusikallinen juoksettunutta kastiketta. Lisää loppu kastike pienissä erissä hyvin vatkaten.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1723
412
40,0 g
22,0 g
2,8 g
2,5 g
4,5 g
9,0 g
0,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli