Parsaa ja hollandaisekastiketta

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Parsan kuoriminen ja keittäminen on helppoa, kun muistaa pari vinkkiä. Tällä ohjeella parsan käsitteleminen onnistuu hyvin. Tarjoa parsa klassikkokastikkeen eli hollandaisen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gvihreää parsaa

Hollandaisekastike

150 gvoita
3 kplmunankeltuaista
2 rklvettä
2 rklsitruunamehua
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua valkopippuria

Valmistus

  1. Kuori parsat ohuesti ja leikkaa puumainen tyviosa pois.
    1

    Kuori parsat ohuelti ja leikkaa puumainen tyviosa pois.

    MääräAinesosa
    500 gvihreää parsaa
  2. Keitä parsoja 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Nosta parsat valumaan.
    2

    Keitä parsoja 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Nosta parsat valumaan.

  3. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila syrjään.
    3

    Sulata voi kattilassa. Nosta kattila syrjään.

    MääräAinesosa
    150 gvoita
  4. Siirrä keltuaiset teräskulhoon vesitilkan kanssa. Nosta astia kiehuvan vesihauteen päälle. Vatkaa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes vaahto on kuohkeaa ja lähes valkoista. Siirrä kattila syrjään.
    4

    Siirrä keltuaiset teräskulhoon vesitilkan kanssa. Nosta astia kiehuvan vesihauteen päälle. Vatkaa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes vaahto on kuohkeaa ja lähes valkoista. Siirrä kattila syrjään.

    MääräAinesosa
    3 kplmunankeltuaista
    2 rklvettä
  5. Valuta voisula vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon, jotta rasva sekoittuu vaahtoon.
    5

    Valuta voisula vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon, jotta rasva sekoittuu vaahtoon.

  6. Mausta kastike sitruunamehulla. Tarjoa parsan lisukkeena.
    6

    Mausta kastike sitruunamehulla. Tarjoa parsan lisäkkeenä.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunamehua

Vinkki: Jos kastike juoksettuu eli rasva ja neste erottuvat toisistaan, ota erilliseen kulhoon keltuainen ja sekoita joukkoon muutama lusikallinen juoksettunutta kastiketta. Lisää loppu kastike pienissä erissä hyvin vatkaten.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
6.9.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä