Parsaa ja hollandaisekastiketta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Parsaa ja hollandaisekastiketta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Vihreää parsaa

hollandaisekastike

150 g
Voita
3 kpl
Munankeltuaista
2 rkl
Vettä
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Kuori parsat ohuesti ja leikkaa puumainen tyviosa pois.
1

Kuori parsat ohuesti ja leikkaa puumainen tyviosa pois.

500 g
Vihreää parsaa
Keitä parsoja 4-8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Nosta parsat valumaan.
2

Keitä parsoja 4-8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Nosta parsat valumaan.

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila syrjään.
3

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila syrjään.

150 g
Voita
Siirrä keltuaiset teräskulhoon vesitilkan kanssa. Nosta astia kiehuvan vesihauteen päälle. Vatkaa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes vaahto on kuohkeaa ja lähes valkoista. Siirrä kattila syrjään.
4

Siirrä keltuaiset teräskulhoon vesitilkan kanssa. Nosta astia kiehuvan vesihauteen päälle. Vatkaa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes vaahto on kuohkeaa ja lähes valkoista. Siirrä kattila syrjään.

3 kpl
Munankeltuaista
2 rkl
Vettä
Valuta voisula vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon, jotta rasva sekoittuu vaahtoon.
5

Valuta voisula vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon, jotta rasva sekoittuu vaahtoon.

Mausta kastike sitruunamehulla. Tarjoa parsan lisäkkeenä.
6

Mausta kastike sitruunamehulla. Tarjoa parsan lisäkkeenä.

2 rkl
Sitruunamehua
7

Vinkki: Jos kastike juoksettuu eli rasva ja neste erottuvat toisistaan, ota erilliseen kulhoon keltuainen ja sekoita joukkoon muutama lusikallinen juoksettunutta kastiketta. Lisää loppu kastike pienissä erissä hyvin vatkaten.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 20.3.2013
Muokattu: 6.9.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1723

412

40,0 g

22,0 g

2,8 g

2,5 g

4,5 g

9,0 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli