Parsaa ja hollandaisekastiketta - Yhteishyvä

Parsaa ja hollandaisekastiketta

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Vihreää parsaa

HOLLANDAISEKASTIKE

150 g
Voita
3 kpl
Munankeltuaista
2 rkl
Vettä
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua valkopippuria

Näin teet

Kuori parsat ohuesti ja leikkaa puumainen tyviosa pois.
1

Kuori parsat ohuesti ja leikkaa puumainen tyviosa pois.

500 g
Vihreää parsaa
Keitä parsoja 4-8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Nosta parsat valumaan.
2

Keitä parsoja 4-8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Nosta parsat valumaan.

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila syrjään.
3

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila syrjään.

150 g
Voita
Siirrä keltuaiset teräskulhoon vesitilkan kanssa. Nosta astia kiehuvan vesihauteen päälle. Vatkaa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes vaahto on kuohkeaa ja lähes valkoista. Siirrä kattila syrjään.
4

Siirrä keltuaiset teräskulhoon vesitilkan kanssa. Nosta astia kiehuvan vesihauteen päälle. Vatkaa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes vaahto on kuohkeaa ja lähes valkoista. Siirrä kattila syrjään.

3 kpl
Munankeltuaista
2 rkl
Vettä
Valuta voisula vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon, jotta rasva sekoittuu vaahtoon.
5

Valuta voisula vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon, jotta rasva sekoittuu vaahtoon.

Mausta kastike sitruunamehulla. Tarjoa parsan lisäkkeenä.
6

Mausta kastike sitruunamehulla. Tarjoa parsan lisäkkeenä.

2 rkl
Sitruunamehua
7

Vinkki: Jos kastike juoksettuu eli rasva ja neste erottuvat toisistaan, ota erilliseen kulhoon keltuainen ja sekoita joukkoon muutama lusikallinen juoksettunutta kastiketta. Lisää loppu kastike pienissä erissä hyvin vatkaten.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 20.3.2013
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g11 g
Proteiinia9 g36 g
Rasvaa40 g160 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj1723 6891
Energiaa kcal412 1646

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl Vettä

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua valkopippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g11 g
Proteiinia9 g36 g
Rasvaa40 g160 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj1723 6891
Energiaa kcal412 1646

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl Vettä

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua valkopippuria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Arto Vuohelainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.