Parsaa ja hollandaisekastiketta
15 min

Nappaa talteen!
Parsan kuoriminen ja keittäminen on helppoa, kun muistaa pari vinkkiä. Tällä ohjeella parsan käsitteleminen onnistuu hyvin. Tarjoa parsa klassikkokastikkeen eli hollandaisen kanssa.
| 500 g | vihreää parsaa |
| Hollandaisekastike | |
|---|---|
| 150 g | voita |
| 3 kpl | munankeltuaista |
| 2 rkl | vettä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua valkopippuria |
- 1.
Kuori parsat ohuelti ja leikkaa puumainen tyviosa pois.
- 2.
Keitä parsoja 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Nosta parsat valumaan.
- 3.
Sulata voi kattilassa. Nosta kattila syrjään.
- 4.
Siirrä keltuaiset teräskulhoon vesitilkan kanssa. Nosta astia kiehuvan vesihauteen päälle. Vatkaa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes vaahto on kuohkeaa ja lähes valkoista. Siirrä kattila syrjään.
- 5.
Valuta voisula vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon, jotta rasva sekoittuu vaahtoon.
- 6.
Mausta kastike sitruunamehulla. Tarjoa parsan lisäkkeenä.
Parsan kuoriminen ja keittäminen on helppoa, kun muistaa pari vinkkiä. Tällä ohjeella parsan käsitteleminen onnistuu hyvin. Tarjoa parsa klassikkokastikkeen eli hollandaisen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | vihreää parsaa |
Hollandaisekastike | |
| 150 g | voita |
| 3 kpl | munankeltuaista |
| 2 rkl | vettä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua valkopippuria |
Valmistus
1Kuori parsat ohuelti ja leikkaa puumainen tyviosa pois.
Määrä Ainesosa 500 g vihreää parsaa
2Keitä parsoja 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Nosta parsat valumaan.
3Sulata voi kattilassa. Nosta kattila syrjään.
Määrä Ainesosa 150 g voita
4Siirrä keltuaiset teräskulhoon vesitilkan kanssa. Nosta astia kiehuvan vesihauteen päälle. Vatkaa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes vaahto on kuohkeaa ja lähes valkoista. Siirrä kattila syrjään.
Määrä Ainesosa 3 kpl munankeltuaista 2 rkl vettä
5Valuta voisula vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon, jotta rasva sekoittuu vaahtoon.
6Mausta kastike sitruunamehulla. Tarjoa parsan lisäkkeenä.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunamehua
Vinkki: Jos kastike juoksettuu eli rasva ja neste erottuvat toisistaan, ota erilliseen kulhoon keltuainen ja sekoita joukkoon muutama lusikallinen juoksettunutta kastiketta. Lisää loppu kastike pienissä erissä hyvin vatkaten.
Ravintosisältö
412
Energiaa kcal
1723
Energiaa kj
40,0 g
Rasvaa
22,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
412
Energiaa kcal
1723
Energiaa kj
40,0 g
Rasvaa
22,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli



































