Parsakaali-purjokeitto

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Parsakaali-purjokeitto on samettisen täyteläinen mascarponejuustolla viimeistelty soppa. Herkullinen kasvissosekeitto syntyy simppeleistä raaka-aineista ja on valmis puolessa tunnissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gpurjoa
150 gjauhoisia perunoita
300 gparsakaalia
25 gvoita
8 dlvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
250 gmascarponejuustoa

Valmistus

  1. 1

    Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Pilko pieniksi. Kuori ja paloittele perunat. Paloittele parsakaali.

    MääräAinesosa
    200 gpurjoa
    150 gjauhoisia perunoita
    300 gparsakaalia
  2. 2

    Kääntele purjoa voissa kattilan pohjalla muutama minuutti. Lisää vesi, liemikuutiot ja perunat. Keitä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 gvoita
    8 dlvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
  3. 3

    Lisää parsakaali keittoon. Keitä täysin kypsiksi, noin 8 minuuttia.

  4. 4

    Lisää lopuksi mascarponejuusto ja soseuta keitto tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    250 gmascarponejuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä