Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsakaali-sitruunapasta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkullinen parsakaalihöystö syntyy pastan kypsyessä. Ruoasta tulee kevyempi, jos käytät vähärasvaista ranskankermaa ja kevytjuustoraastetta.

Ainekset

300 g
Spagettia
1 kpl
Iso parsakaali
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
2 dl
Ranskankermaa
2 tl
Raastettua sitruunan kuorta (luomu)
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
1 dl
juustoraastetta (esim. mustaleima-emmental)
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Hakkaa parsakaali veitsellä karkeaksi rouheeksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna kaalirouhetta ja valkosipulia öljyssä pari minuuttia. Lisää ranskankerma, sitruunankuoriraaste ja -mehu, parmesaaniraaste ja mausteet. Kääntele seos kuuman spagetin joukkoon. Silppua pinnalle basilikaa.

2

Lisää ranskankerma, sitruunankuoriraaste ja -mehu, juustoraaste ja mausteet. Kääntele seos kuuman spagetin joukkoon. Silppua pinnalle basilikaa.

2 tl
Raastettua sitruunan kuorta (luomu)
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
1 dl
juustoraastetta (esim. mustaleima-emmental)
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
|
Muokattu: 4.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

414

1734

16,5 g

7,0 g

52,3 g

3,0 g

3,8 g

11,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 tl Raastettua sitruunan kuorta (luomu),

1 dl juustoraastetta (esim, mustaleima-emmental),

0,75 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Tuoretta basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli