Parsakaali-sitruunapasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsakaalipasta sitruunalla

Parsakaali-sitruunapasta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkullinen parsakaalihöystö syntyy pastan kypsyessä. Ruoasta tulee kevyempi, jos käytät vähärasvaista ranskankermaa ja kevytjuustoraastetta.

Ainekset

300 g
Spagettia
1 kpl
Iso parsakaali
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
2 dl
Ranskankermaa
2 tl
Raastettua sitruunan kuorta
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Raastettua parmesaania
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Hakkaa parsakaali veitsellä karkeaksi rouheeksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna kaalirouhetta ja valkosipulia öljyssä pari minuuttia. Lisää ranskankerma, sitruunankuoriraaste ja -mehu, parmesaaniraaste ja mausteet. Kääntele seos kuuman spagetin joukkoon. Silppua pinnalle basilikaa.

2

Lisää ranskankerma, sitruunankuoriraaste ja -mehu, parmesaaniraaste ja mausteet. Kääntele seos kuuman spagetin joukkoon. Silppua pinnalle basilikaa.

2 tl
Raastettua sitruunan kuorta
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Raastettua parmesaania
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1734

414

16,5 g

7,0 g

52,3 g

3,0 g

3,8 g

11,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 tl Raastettua sitruunan kuorta,

1 dl Raastettua parmesaania,

0,75 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Tuoretta basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli