Parsakaali-sitruunapasta

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

15 min

Herkullinen parsakaalihöystö syntyy pastan kypsyessä. Ruoasta tulee kevyempi, jos käytät vähärasvaista ranskankermaa ja kevytjuustoraastetta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gspagettia
1 kpliso parsakaali
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
2 dlranskankermaa
2 tlraastettua sitruunan kuorta (luomu)
2 rklsitruunamehua
100 g(1 dl) juustoraastetta (esim. mustaleima-emmental)
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
tuoretta basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko parsakaali veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna kaalirouhetta ja valkosipulia öljyssä pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    300 gspagettia
    1 kpliso parsakaali
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Lisää ranskankerma, sitruunankuoriraaste ja -mehu, juustoraaste ja mausteet. Kääntele seos kuuman spagetin joukkoon. Hienonna pinnalle basilikaa.

    MääräAinesosa
    2 tlraastettua sitruunan kuorta (luomu)
    2 rklsitruunamehua
    100 g(1 dl) juustoraastetta (esim. mustaleima-emmental)
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
    tuoretta basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl Valkosipulinkynttä, Tuoretta basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä