Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsakaalipasta sitruunalla

Parsakaali-sitruunapasta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkullinen parsakaalihöystö syntyy pastan kypsyessä. Ruoasta tulee kevyempi, jos käytät vähärasvaista ranskankermaa ja kevytjuustoraastetta.

Ainekset

300 g
Spagettia
1 kpl
Iso parsakaali
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
2 dl
Ranskankermaa
2 tl
Raastettua sitruunan kuorta (luomu)
2 rkl
Sitruunamehua
100 g
(1 dl) juustoraastetta (esim. mustaleima-emmental)
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko parsakaali veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna kaalirouhetta ja valkosipulia öljyssä pari minuuttia.

300 g
Spagettia
1 kpl
Iso parsakaali
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
2

Lisää ranskankerma, sitruunankuoriraaste ja -mehu, juustoraaste ja mausteet. Kääntele seos kuuman spagetin joukkoon. Hienonna pinnalle basilikaa.

2 tl
Raastettua sitruunan kuorta (luomu)
2 rkl
Sitruunamehua
100 g
(1 dl) juustoraastetta (esim. mustaleima-emmental)
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.7.2018
|
Muokattu: 6.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

509

2130

24,5 g

12,5 g

52,3 g

3,0 g

3,8 g

16,5 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl Valkosipulinkynttä,

Tuoretta basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli