Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsapiiras

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Keväinen parsapiirakka maistuu juhlissa ja kruunaa brunssin tai illanvieton ystävien kanssa – kokeile myös herkullisena lounaana salaatin kera. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.

Ainekset

100 g
Voita
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Kylmää vettä

Täyte

500 g
vihreää parsaa
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
150 g
Ranskankermaa
100 g
Yrttituorejuustoa
3 kpl
Kananmunaa
3 rkl
Hienonnettua basilikaa
3/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi paloiteltu voi, parmesaani, jauhot ja suola sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina litteänä kelmuun ja anna levätä jääkaapissa sillä välin, kun valmistat täytteen.

100 g
Voita
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Kylmää vettä
2

Kuori parsat ja leikkaa niistä kova, puumainen tyvi pois. Keitä parsoja 5–6 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat siivilässä ja leikkaa ne kahteen osaan. Leikkaa tyvipuolen palat sentin viipaleiksi. Sekoita tuorejuusto ranskankermaan, lisää munat, parmesaani, basilika ja suola. Mausta seos pippurilla.

500 g
vihreää parsaa
3/4 tl
Suolaa
100 g
Yrttituorejuustoa
150 g
Ranskankermaa
3 kpl
Kananmunaa
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
3 rkl
Hienonnettua basilikaa
1/4 tl
Mustapippuria
3

Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 23–26 cm) pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. Painele taikina vuokaan niin, että piiraaseen tulee 2–3 cm:n reunat. Pane parsapalat vuoan pohjalle, kaada päälle tuorejuustoseos. Kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia, lisää päälle parsatangot ja kypsennä edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.7.2018
|
Muokattu: 12.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

384

1605

26,5 g

15,8 g

23,0 g

3,2 g

4,0 g

11,2 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta,

0,5 tl Suolaa,

2 rkl Kylmää vettä,

1 dl Parmesaanijuustoraastetta,

3 rkl Hienonnettua basilikaa,

0,75 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli