Parsapiiras - Yhteishyvä

Parsapiiras

Parsapiiras
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Keväinen parsapiiras maistuu juhlissa ja kruunaa brunssin tai illanvieton ystävien kanssa – kokeile myös herkullisena lounaana salaatin kera. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Voita
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Kylmää vettä

TÄYTE

1 kpl
Nippu vihreää parsaa
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
150 g
Ranskankermaa
100 g
Yrttituorejuustoa
2 - 3 kpl
Kananmunaa
3 rkl
Hienonnettua basilikaa
3/4 tl
Suolaa
Mustapippuria

Näin teet

1

Nypi paloiteltu voi, parmesaani, jauhot ja suola sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina litteänä kelmuun ja anna levätä jääkaapissa sillä välin, kun valmistat täytteen.

Kuori parsat ja leikkaa niistä kova, puumainen tyvi pois. Keitä parsoja 5–6 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat siivilässä ja leikkaa ne kahteen osaan. Leikkaa tyvipuolen palat sentin viipaleiksi. Sekoita tuorejuusto ranskankermaan, lisää munat, parmesaani, basilika ja suola. Mausta seos pippurilla.

Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 23–26 cm) pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. Painele taikina vuokaan niin, että piiraaseen tulee 2–3 cm:n reunat. Pane parsapalat vuoan pohjalle, kaada päälle tuorejuustoseos. Kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia, lisää päälle parsatangot ja kypsennä edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 10.1.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g128 g
Proteiinia13 g52 g
Rasvaa39 g156 g
Kuituja2 g7 g
Energiaa kj2242 8967
Energiaa kcal536 2143

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2 rkl Kylmää vettä

  • 1 dl Parmesaanijuustoraastetta

  • 3 rkl Hienonnettua basilikaa

  • 0,75 tl Suolaa

  • Mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g128 g
Proteiinia13 g52 g
Rasvaa39 g156 g
Kuituja2 g7 g
Energiaa kj2242 8967
Energiaa kcal536 2143

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2 rkl Kylmää vettä

  • 1 dl Parmesaanijuustoraastetta

  • 3 rkl Hienonnettua basilikaa

  • 0,75 tl Suolaa

  • Mustapippuria

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.