Parsapiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsapiirakka

Parsapiiras

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keväinen parsapiirakka maistuu juhlissa ja kruunaa brunssin tai illanvieton ystävien kanssa – kokeile myös herkullisena lounaana salaatin kera. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.

Ruokavaliot

Ainekset

100 g
Voita
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Kylmää vettä

täyte

1 kpl
Nippu vihreää parsaa
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
150 g
Ranskankermaa
100 g
Yrttituorejuustoa
2 - 3 kpl
Kananmunaa
3 rkl
Hienonnettua basilikaa
3/4 tl
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi paloiteltu voi, parmesaani, jauhot ja suola sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina litteänä kelmuun ja anna levätä jääkaapissa sillä välin, kun valmistat täytteen.

100 g
Voita
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Kylmää vettä
2

Kuori parsat ja leikkaa niistä kova, puumainen tyvi pois. Keitä parsoja 5–6 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat siivilässä ja leikkaa ne kahteen osaan. Leikkaa tyvipuolen palat sentin viipaleiksi. Sekoita tuorejuusto ranskankermaan, lisää munat, parmesaani, basilika ja suola. Mausta seos pippurilla.

1 kpl
Nippu vihreää parsaa
3/4 tl
Suolaa
100 g
Yrttituorejuustoa
150 g
Ranskankermaa
2 - 3 kpl
Kananmunaa
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
3 rkl
Hienonnettua basilikaa
Mustapippuria
3

Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 23–26 cm) pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. Painele taikina vuokaan niin, että piiraaseen tulee 2–3 cm:n reunat. Pane parsapalat vuoan pohjalle, kaada päälle tuorejuustoseos. Kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia, lisää päälle parsatangot ja kypsennä edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 28.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2242

536

39,0 g

23,8 g

32,0 g

2,5 g

1,8 g

13,0 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta,

0,5 tl Suolaa,

2 rkl Kylmää vettä,

1 dl Parmesaanijuustoraastetta,

3 rkl Hienonnettua basilikaa,

0,75 tl Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli