Parsapiiras

arvosana4/5

(2)arviota
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Keväinen parsapiirakka maistuu juhlissa ja kruunaa brunssin tai illanvieton ystävien kanssa – kokeile myös herkullisena lounaana salaatin kera. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
100 gvoita
1/2 dlparmesaanijuustoraastetta
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
2 rklkylmää vettä

Täyte

500 gvihreää parsaa
1 dlparmesaanijuustoraastetta
150 granskankermaa
100 gyrttituorejuustoa
3 kplkananmunaa
3 rklhienonnettua basilikaa
3/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Nypi paloiteltu voi, parmesaani, jauhot ja suola sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina litteänä kelmuun ja anna levätä jääkaapissa sillä välin, kun valmistat täytteen.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    1/2 dlparmesaanijuustoraastetta
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    2 rklkylmää vettä
  2. 2

    Kuori parsat ja leikkaa niistä kova, puumainen tyvi pois. Keitä parsoja 5–6 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat siivilässä ja leikkaa ne kahteen osaan. Leikkaa tyvipuolen palat sentin viipaleiksi. Sekoita tuorejuusto ranskankermaan, lisää munat, parmesaani, basilika ja suola. Mausta seos pippurilla.

    MääräAinesosa
    500 gvihreää parsaa
    3/4 tlsuolaa
    100 gyrttituorejuustoa
    150 granskankermaa
    3 kplkananmunaa
    1 dlparmesaanijuustoraastetta
    3 rklhienonnettua basilikaa
    1/4 tlmustapippuria
  3. 3

    Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 23–26 cm) pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. Painele taikina vuokaan niin, että piiraaseen tulee 2–3 cm:n reunat. Pane parsapalat vuoan pohjalle, kaada päälle tuorejuustoseos. Kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia, lisää päälle parsatangot ja kypsennä edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta, 0,5 tl Suolaa, 2 rkl Kylmää vettä, 1 dl Parmesaanijuustoraastetta, 3 rkl Hienonnettua basilikaa, 0,75 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä