Nypi paloiteltu voi, parmesaani, jauhot ja suola sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina litteänä kelmuun ja anna levätä jääkaapissa sillä välin, kun valmistat täytteen.
Kuori parsat ja leikkaa niistä kova, puumainen tyvi pois. Keitä parsoja 5–6 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat siivilässä ja leikkaa ne kahteen osaan. Leikkaa tyvipuolen palat sentin viipaleiksi. Sekoita tuorejuusto ranskankermaan, lisää munat, parmesaani, basilika ja suola. Mausta seos pippurilla.
Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 23–26 cm) pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. Painele taikina vuokaan niin, että piiraaseen tulee 2–3 cm:n reunat. Pane parsapalat vuoan pohjalle, kaada päälle tuorejuustoseos. Kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia, lisää päälle parsatangot ja kypsennä edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2242
536
39,0 g
23,8 g
32,0 g
2,5 g
1,8 g
13,0 g
0,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta,
0,5 tl Suolaa,
2 rkl Kylmää vettä,
1 dl Parmesaanijuustoraastetta,
3 rkl Hienonnettua basilikaa,
0,75 tl Suolaa,
Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli