Pasta-halloumisalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Halloumilla rikastettu pastasalaatti sopii ruokaisaksi lounaaksi tai kevyeksi päivälliseksi. Mausta kuuma pasta herkulliseksi balsamicokastikkeella. Vaihtamalla kierrepastan makaroneiksi saat helpon makaronisalaatin, joka sopii vaikka kesäjuhlan buffet-pöytään.
| 3 dl | (täysjyvä)pastaa (esim. fusilli) |
| 1/2 kpl | (à 400 g) jäävuorisalaattia |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | (ruukku) rucolaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | balsamiviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta pasta ja sekoita kastike kuumaan pastaan. Anna jäähtyä.
- 3.
Huuhtele salaatti ja tomaatit. Suikaloi salaatti ja puolita tomaatit. Lisää ne jäähtyneen pastan joukkoon.
- 4.
Erottele halloumiviipaleet tai viipaloi juusto tarvittaessa. Kuumenna öljy pannulla ja paista viipaleet molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Siirrä juustot salaatin päälle. Viimeistele salaatti rucolanlehdillä.
Halloumilla rikastettu pastasalaatti sopii ruokaisaksi lounaaksi tai kevyeksi päivälliseksi. Mausta kuuma pasta herkulliseksi balsamicokastikkeella. Vaihtamalla kierrepastan makaroneiksi saat helpon makaronisalaatin, joka sopii vaikka kesäjuhlan buffet-pöytään.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | (täysjyvä)pastaa (esim. fusilli) |
| 1/2 kpl | (à 400 g) jäävuorisalaattia |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | (ruukku) rucolaa |
Kastike | |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | balsamiviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 3 dl (täysjyvä)pastaa (esim. fusilli) - 2
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta pasta ja sekoita kastike kuumaan pastaan. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1/2 dl rypsiöljyä 1/2 dl balsamiviinietikkaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Huuhtele salaatti ja tomaatit. Suikaloi salaatti ja puolita tomaatit. Lisää ne jäähtyneen pastan joukkoon.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl (à 400 g) jäävuorisalaattia 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja - 4
Erottele halloumiviipaleet tai viipaloi juusto tarvittaessa. Kuumenna öljy pannulla ja paista viipaleet molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Siirrä juustot salaatin päälle. Viimeistele salaatti rucolanlehdillä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) halloumijuustoa 1 tl rypsiöljyä 1 kpl (ruukku) rucolaa
Vinkki! Voit korvata balsamicon 2 rkl:lla tavallista puna- tai valkoviinietikkaa.
Ravintosisältö
412
Energiaa kcal
1723
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
13,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
412
Energiaa kcal
1723
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
13,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl (ruukku) rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























