Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pastitsio eli kreikkalainen makaronilaatikko

Pastitsio eli kreikkalainen makaronilaatikko

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pastitsio on oiva arkiruoka ja yllättävän helppo valmistaa. Maukas pastavuoka on kuin makaronilaatikon ja lasagnen yhdistelmä.

Ainekset

jauhelihakastike

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
500 g
(1 prk) paseerattua tomaattia
1 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 rkl
Soijakastiketta
3 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Kanelia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

maitokastike

50 g
Margariinia
4 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
1/2 tl
Suolaa
40 g
(1 dl) Juustoraastetta
1 kpl
Kananmuna

lisäksi

7 dl
Keitettyä (penne)pastaa
2 kpl
Kananmunaa
40 g
(1 dl) Juustoraastetta

pinnalle

40 - 80 g
(1 - 2 dl) Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paahda jauheliha pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää paseerattu tomaatti ja purkin huuhteluvesi. Murskaa joukkoon lihaliemikuutio ja mausta kastike.

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
500 g
(1 prk) paseerattua tomaattia
1 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 rkl
Soijakastiketta
3 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Kanelia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

7 dl
Keitettyä (penne)pastaa
3

Valmista maitokastike. Sulata margariini, lisää jauhot ja kiehauta sekoittaen. Lisää maito vähitellen sekoittaen. Keitä muutama minuutti ja mausta suolalla. Nosta kattila syrjään. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kananmuna.

50 g
Margariinia
4 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
40 g
(1 dl) Juustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Suolaa
4

Sekoita pastan joukkoon kananmunat ja juustoraaste. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle jauhelihakastike. Levitä pinnalle maitokastike. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia.

2 kpl
Kananmunaa
40 g
(1 dl) Juustoraastetta
40 - 80 g
(1 - 2 dl) Juustoraastetta
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2014
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1171

4899

56,3 g

24,8 g

99,8 g

14,5 g

18,3 g

57,3 g

6,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Tomaattisosetta,

0,5 tl Kanelia,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli