Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pekoni-uunimakkara ja karamellisoidut sipulirenkaat

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Viritä perinteinen uunimakkara uudelle tasolle! Sipaise uunilenkin pinnalle sinappia ja kuorruta pekonisuikaleilla. Karamellisoidut sipulirenkaat valmistuvat samassa uunivuoassa. Tirisevän kuuman uunilenkin kaverina maistuu perunamuusi ja raikas salaatti.

Ainekset

Pekoni-uunimakkara

400 g
(1 pkt) uunilenkkiä
140 g
(1 pkt) pekonia
1 rkl
voimakasta sinappia
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
(1 dl juustoraastetta)

Karamellisoidut sipulirenkaat

350 g
(1 ps) Pink Rosanna -sipulia tai 2–3 punasipulia
2 rkl
fariinisokeria
1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita karamellisoidusta sipulista. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Siirrä laakeaan uunivuokaan (noin 25 x 30 cm). Sekoita fariinisokeri ja öljy sipulirenkaiden joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

350 g
(1 ps) Pink Rosanna -sipulia tai 2–3 punasipulia
2 rkl
fariinisokeria
1 rkl
rypsiöljyä
2

Kuori makkarat ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Suikaloi pekoni. Voitele makkaroiden leikkuupinnat sinapilla. Ota sipulit uunista ja sekoita. Aseta makkarat sipuleiden päälle sinappipuoli ylöspäin. Ripottele pippuri, pekoni ja halutessasi juustoraaste makkaroiden pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa ja juusto sulanut. Tarjoa lisäksi esimerkiksi perunamuusia ja salaattia.

400 g
(1 pkt) uunilenkkiä
140 g
(1 pkt) pekonia
1 rkl
voimakasta sinappia
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
(1 dl juustoraastetta)

Hyvästi hävikki: Raasta jääkaappiin jääneet juustonkannikat uunimakkaroiden päälle.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.10.2020
|
Muokattu: 26.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

420

1758

30,8 g

10,8 g

18,8 g

10,5 g

2,0 g

16,3 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(1 dl juustoraastetta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli