Pekoni-uunimakkara ja karamellisoidut sipulirenkaat

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Viritä perinteinen uunimakkara uudelle tasolle! Sipaise uunilenkin pinnalle sinappia ja kuorruta pekonisuikaleilla. Karamellisoidut sipulirenkaat valmistuvat samassa uunivuoassa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Pekoni-uunimakkara

400 g(1 pkt) uunilenkkiä
140 g(1 pkt) pekonia
1 rklvoimakasta sinappia
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 dljuustoraastetta

Karamellisoidut sipulirenkaat

3 kplpunasipulia
2 rklfariinisokeria
1 rkl rypsiöljyä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Aloita karamellisoidusta sipulista. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Siirrä laakeaan uunivuokaan (noin 25 x 30 cm). Sekoita fariinisokeri ja öljy sipulirenkaiden joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 kplpunasipulia
    2 rklfariinisokeria
    1 rkl rypsiöljyä
  2. 2

    Kuori makkarat ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Suikaloi pekoni. Voitele makkaroiden leikkuupinnat sinapilla.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) uunilenkkiä
    140 g(1 pkt) pekonia
    1 rklvoimakasta sinappia
  3. 3

    Ota sipulit uunista ja sekoita. Aseta makkarat sipuleiden päälle sinappipuoli ylöspäin. Ripottele pippuri, pekoni ja juustoraaste makkaroiden pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 dljuustoraastetta
  4. 4

    Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa ja juusto sulanut. Tarjoa lisäksi esimerkiksi perunamuusia ja salaattia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.10.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä