Aloita karamellisoidusta sipulista. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Siirrä laakeaan uunivuokaan (noin 25 x 30 cm). Sekoita fariinisokeri ja öljy sipulirenkaiden joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kuori makkarat ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Suikaloi pekoni. Voitele makkaroiden leikkuupinnat sinapilla. Ota sipulit uunista ja sekoita. Aseta makkarat sipuleiden päälle sinappipuoli ylöspäin. Ripottele pippuri, pekoni ja halutessasi juustoraaste makkaroiden pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa ja juusto sulanut. Tarjoa lisäksi esimerkiksi perunamuusia ja salaattia.
Hyvästi hävikki: Raasta jääkaappiin jääneet juustonkannikat uunimakkaroiden päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
420
1758
30,8 g
10,8 g
18,8 g
10,5 g
2,0 g
16,3 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(1 dl juustoraastetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli