Pekoni-uunimakkara ja karamellisoidut sipulirenkaat
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Viritä perinteinen uunimakkara uudelle tasolle! Sipaise uunilenkin pinnalle sinappia ja kuorruta pekonisuikaleilla. Karamellisoidut sipulirenkaat valmistuvat samassa uunivuoassa.
| Pekoni-uunimakkara | |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) uunilenkkiä |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 1 rkl | voimakasta sinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 dl | juustoraastetta |
| Karamellisoidut sipulirenkaat | |
| 3 kpl | punasipulia |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Aloita karamellisoidusta sipulista. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Siirrä laakeaan uunivuokaan (noin 25 x 30 cm). Sekoita fariinisokeri ja öljy sipulirenkaiden joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- 2.
Kuori makkarat ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Suikaloi pekoni. Voitele makkaroiden leikkuupinnat sinapilla.
- 3.
Ota sipulit uunista ja sekoita. Aseta makkarat sipuleiden päälle sinappipuoli ylöspäin. Ripottele pippuri, pekoni ja juustoraaste makkaroiden pinnalle.
- 4.
Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa ja juusto sulanut. Tarjoa lisäksi esimerkiksi perunamuusia ja salaattia.
Pekoni-uunimakkara ja karamellisoidut sipulirenkaat
arvosana4/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Viritä perinteinen uunimakkara uudelle tasolle! Sipaise uunilenkin pinnalle sinappia ja kuorruta pekonisuikaleilla. Karamellisoidut sipulirenkaat valmistuvat samassa uunivuoassa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pekoni-uunimakkara | |
| 400 g | (1 pkt) uunilenkkiä |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 1 rkl | voimakasta sinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 dl | juustoraastetta |
Karamellisoidut sipulirenkaat | |
| 3 kpl | punasipulia |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Aloita karamellisoidusta sipulista. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Siirrä laakeaan uunivuokaan (noin 25 x 30 cm). Sekoita fariinisokeri ja öljy sipulirenkaiden joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 kpl punasipulia 2 rkl fariinisokeria 1 rkl rypsiöljyä - 2
Kuori makkarat ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Suikaloi pekoni. Voitele makkaroiden leikkuupinnat sinapilla.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) uunilenkkiä 140 g (1 pkt) pekonia 1 rkl voimakasta sinappia - 3
Ota sipulit uunista ja sekoita. Aseta makkarat sipuleiden päälle sinappipuoli ylöspäin. Ripottele pippuri, pekoni ja juustoraaste makkaroiden pinnalle.
Määrä Ainesosa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1 dl juustoraastetta - 4
Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa ja juusto sulanut. Tarjoa lisäksi esimerkiksi perunamuusia ja salaattia.
Ravintosisältö
406
Energiaa kcal
1699
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
406
Energiaa kcal
1699
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























