Peruna-basilikafocaccia

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina:

1 1/2 dlvettä
1/2 tl(meri)suolaa
5 dlvehnäjauhoja
1/4 kplkuivahiivaa
2 tlhunajaa
1/2 dloliiviöljyä

Päälle:

5 kplperunaa (noin 400 g)
2 rkloliiviöljyä
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 dloliiviöljyä
1 kplruukku basilikaa
1 tl(meri)suolaa

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää suola. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Alusta erissä veteen. Lisää hunaja ja oliiviöljy. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi. Paista pannulla oliiviöljyssä kypsiksi ja kullanruskeiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet oliiviöljyn joukkoon. Hienonna basilika sekaan, mausta suolalla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa ja kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi pohjaksi leivinpaperin päälle pellille. Lado perunaviipaleet pohjalle. Levitä päälle tasaisesti basilikaöljyä. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025