Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-basilikafocaccia

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

Taikina:

1 1/2 dl
Vettä
1/2 tl
(meri)suolaa
5 dl
Vehnäjauhoja
1/4 kpl
Kuivahiivaa
2 tl
Hunajaa
1/2 dl
Oliiviöljyä

Päälle:

5 kpl
Perunaa (noin 400 g)
2 rkl
Oliiviöljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 dl
Oliiviöljyä
1 kpl
Ruukku basilikaa
1 tl
(meri)suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää suola. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Alusta erissä veteen. Lisää hunaja ja oliiviöljy. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi. Paista pannulla oliiviöljyssä kypsiksi ja kullanruskeiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet oliiviöljyn joukkoon. Hienonna basilika sekaan, mausta suolalla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa ja kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi pohjaksi leivinpaperin päälle pellille. Lado perunaviipaleet pohjalle. Levitä päälle tasaisesti basilikaöljyä. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.