Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Peruna-jauhelihapaistos

Peruna-jauhelihapaistos

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kun kaipaat kotoisaa, retroa ruokaa, joka lämmittää kuin äidin neuloma villapeitto, tee perinteinen peruna-jauhelihavuoka. Tämä ihana arkiruoka kypsyy hitaasti uunissa, mutta mehevä lopputulos palkitsee varmasti odotuksen.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
3 rkl
Tomaattisosetta
2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
Välimeren yrttiseosta
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
500 g
perunaa (kiinteää lajiketta)
40 g
(1 dl) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle ja anna pehmetä.

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
2

Lisää tomaattimurska, -sose, mausteet, vesi ja liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia.

500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
3 rkl
Tomaattisosetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
Välimeren yrttiseosta
2 tl
Suolaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
3

Pese, kuori ja viipaloi perunat. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan ja lado perunaviipaleet päälle. Paina perunoita lopuksi niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

500 g
perunaa (kiinteää lajiketta)
4

Ripottele juustoraaste ruoan pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä.

40 g
(1 dl) juustoraastetta
Miltä maistui?(17 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.1.2010
Muokattu: 22.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

400

1676

20,8 g

9,8 g

25,5 g

7,5 g

3,5 g

24,8 g

4,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Tomaattisosetta,

1 rkl Välimeren yrttiseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli