Peruna-jauhelihapaistos - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-jauhelihapaistos

Peruna-jauhelihavuoka
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Maukas peruna-jauhelihapaistos tekeytyy hitaasti uunissa. Tarjoa peruna-jauhelihavuoka salaatin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(500 g) tomaattimurskaa
3 rkl
Tomaattisosetta
2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Välimeren yrttiseosta
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
6 - 7 kpl
Keskikokoista kiinteää perunaa
1 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle ja anna hetken aikaa pehmetä.

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
2

Lisää joukkoon tomaattimurska, -sose, mausteet, vesi ja liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia ilman kantta.

1 kpl
(500 g) tomaattimurskaa
3 rkl
Tomaattisosetta
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Välimeren yrttiseosta
2 tl
Suolaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
3

Kuori ja viipaloi perunat. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan ja lado päälle perunaviipaleet. Paina perunoita lopuksi niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

6 - 7 kpl
Keskikokoista kiinteää perunaa
4

Lisää päälle juustoraaste ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä.

1 dl
Juustoraastetta
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
Muokattu: 15.5.2019