Peruna-jauhelihapaistos

arvosana4/5

(59)arviota
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kun kaipaat kotoisaa ruokaa, tee perinteinen peruna-jauhelihavuoka. Tämä arkiruoka kypsyy hitaasti uunissa, mutta mehevä lopputulos palkitsee varmasti odotuksen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
500 g(1 prk) tomaattimurskaa
3 rkltomaattisosetta
2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 rklvälimeren yrttiseosta
3 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
500 gperunaa (kiinteää lajiketta)
40 g(1 dl) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle ja kuullota pehmeiksi.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Lisää tomaattimurska, -sose, mausteet, vesi ja liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 g(1 prk) tomaattimurskaa
    3 rkltomaattisosetta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 rklvälimeren yrttiseosta
    2 tlsuolaa
    3 dlvettä
    1 kpllihaliemikuutio
  3. 3

    Pese, kuori ja viipaloi perunat. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan ja lado perunaviipaleet päälle. Paina perunoita lopuksi niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 gperunaa (kiinteää lajiketta)
  4. 4

    Ripottele juustoraaste ruoan pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    40 g(1 dl) juustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Tomaattisosetta, 1 rkl Välimeren yrttiseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä