Peruna-jauhelihapaistos
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kun kaipaat kotoisaa ruokaa, tee perinteinen peruna-jauhelihavuoka. Tämä arkiruoka kypsyy hitaasti uunissa, mutta mehevä lopputulos palkitsee varmasti odotuksen.
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 500 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | välimeren yrttiseosta |
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 500 g | perunaa (kiinteää lajiketta) |
| 40 g | (1 dl) juustoraastetta |
- 1.
Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle ja kuullota pehmeiksi.
- 2.
Lisää tomaattimurska, -sose, mausteet, vesi ja liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia.
- 3.
Pese, kuori ja viipaloi perunat. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan ja lado perunaviipaleet päälle. Paina perunoita lopuksi niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
- 4.
Ripottele juustoraaste ruoan pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä.
Peruna-jauhelihapaistos
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Kun kaipaat kotoisaa ruokaa, tee perinteinen peruna-jauhelihavuoka. Tämä arkiruoka kypsyy hitaasti uunissa, mutta mehevä lopputulos palkitsee varmasti odotuksen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 500 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | välimeren yrttiseosta |
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 500 g | perunaa (kiinteää lajiketta) |
| 40 g | (1 dl) juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle ja kuullota pehmeiksi.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä - 2
Lisää tomaattimurska, -sose, mausteet, vesi ja liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g (1 prk) tomaattimurskaa 3 rkl tomaattisosetta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 rkl välimeren yrttiseosta 2 tl suolaa 3 dl vettä 1 kpl lihaliemikuutio - 3
Pese, kuori ja viipaloi perunat. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan ja lado perunaviipaleet päälle. Paina perunoita lopuksi niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g perunaa (kiinteää lajiketta) - 4
Ripottele juustoraaste ruoan pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä.
Määrä Ainesosa 40 g (1 dl) juustoraastetta
Ravintosisältö
403
Energiaa kcal
1688
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,0 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
25,0 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
403
Energiaa kcal
1688
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,0 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
25,0 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Tomaattisosetta, 1 rkl Välimeren yrttiseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























