Peruna-jauhelihapaistos - Yhteishyvä

Peruna-jauhelihapaistos

Peruna-jauhelihapaistos
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Maukas peruna-jauhelihapaistos tekeytyy hitaasti uunissa. Tarjoa peruna-jauhelihavuoka salaatin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(500 g) tomaattimurskaa
3 rkl
Tomaattisosetta
2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Välimeren yrttiseosta
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
6 - 7 kpl
Keskikokoista kiinteää perunaa
1 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle ja anna hetken aikaa pehmetä. Lisää joukkoon tomaattimurska, -sose, mausteet, vesi ja liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia ilman kantta. Kuori ja viipaloi perunat. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan ja lado päälle perunaviipaleet. Paina perunoita lopuksi niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Lisää päälle juustoraaste ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
Muokattu: 7.2.2019
Jaa Somessa