Peruna-lesesämpylät
15 min

Nappaa talteen!
| 4 dl | vettä |
| 50 g | hiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 10 dl | vehnäjauhoja tai vähän enemmän |
| 1 dl | vehnä- tai kauraleseitä |
| 3 kpl | keitettyä perunaa |
| 2 rkl | öljyä |
- 1.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, leseet sekä suurin osa jauhoista. Alusta.Lisää soseutetut perunat ja öljy taikinaan. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja, jos taikina jää löysäksi.Muotoile taikinasta soikeita sämpylöitä. Kohota ja leikkaa terävällä veitsellä vinoja viiltoja sämpylöiden pintaan.Paista uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia.0905
Peruna-lesesämpylät
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | vettä |
| 50 g | hiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 10 dl | vehnäjauhoja tai vähän enemmän |
| 1 dl | vehnä- tai kauraleseitä |
| 3 kpl | keitettyä perunaa |
| 2 rkl | öljyä |
Valmistus
- 1
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, leseet sekä suurin osa jauhoista. Alusta.Lisää soseutetut perunat ja öljy taikinaan. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja, jos taikina jää löysäksi.Muotoile taikinasta soikeita sämpylöitä. Kohota ja leikkaa terävällä veitsellä vinoja viiltoja sämpylöiden pintaan.Paista uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia.0905
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












