Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-lesesämpylät

timer-icon15 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

4 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
10 dl
Vehnäjauhoja tai vähän enemmän
1 dl
Vehnä- tai kauraleseitä
3 kpl
Keitettyä perunaa
2 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, leseet sekä suurin osa jauhoista. Alusta.Lisää soseutetut perunat ja öljy taikinaan. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja, jos taikina jää löysäksi.Muotoile taikinasta soikeita sämpylöitä. Kohota ja leikkaa terävällä veitsellä vinoja viiltoja sämpylöiden pintaan.Paista uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia.0905

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.