Peruna-lesesämpylät

Arvostele resepti
20 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlvettä
50 ghiivaa
1 tlsuolaa
1 rklsokeria
10 dlvehnäjauhoja tai vähän enemmän
1 dlvehnä- tai kauraleseitä
3 kplkeitettyä perunaa
2 rklöljyä

Valmistus

  1. 1

    Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, leseet sekä suurin osa jauhoista. Alusta.Lisää soseutetut perunat ja öljy taikinaan. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja, jos taikina jää löysäksi.Muotoile taikinasta soikeita sämpylöitä. Kohota ja leikkaa terävällä veitsellä vinoja viiltoja sämpylöiden pintaan.Paista uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia.0905

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025