Pihvit konjakki-kermakastikkeella

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplnaudan ulko- tai sisäfileepihvejä
4 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Paistamiseen:

voi-öljyseosta

Kastike:

1 dlvettä
1 rklvasikanfondia
2 rklkonjakkia
2 tl(makeaa) sinappia
2 tlsoijaa
1 tlhunajaa
2 dlruokakermaa

Valmistus

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Sivele pihveihin öljyä. Kuumenna rasvaseos pannussa. Kun rasva on kullanruskeaa, lisää pihvi. Noin 1/3 pannun paistopinnasta tulee jäädä tyhjäksi, jotta pannu ei jäähdy liikaa. Käännä pihvi heti kun lihasnestepisarat nousevat pintaan. Pihvi on puolikypsä eli medium, kun nestepisarat nousevat jälleen pintaan. Paistoajaksi tulee noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta valmiit pihvit suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä foliossa kastikkeen teon ajan. Lisää kaikki kastikkeen ainekset samaan pannuun, jossa paistoit pihvit. Keitä muutama minuutti. Lisää pihvit kastikkeen joukkoon ja tarjoa heti bataatti-savujuustotornin kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä