Pihvit konjakki-kermakastikkeella

Nappaa talteen!
| 4 kpl | naudan ulko- tai sisäfileepihvejä |
| 4 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| Paistamiseen: | |
|---|---|
| voi-öljyseosta | |
| Kastike: | |
| 1 dl | vettä |
| 1 rkl | vasikanfondia |
| 2 rkl | konjakkia |
| 2 tl | (makeaa) sinappia |
| 2 tl | soijaa |
| 1 tl | hunajaa |
| 2 dl | ruokakermaa |
- 1.
Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Sivele pihveihin öljyä. Kuumenna rasvaseos pannussa. Kun rasva on kullanruskeaa, lisää pihvi. Noin 1/3 pannun paistopinnasta tulee jäädä tyhjäksi, jotta pannu ei jäähdy liikaa. Käännä pihvi heti kun lihasnestepisarat nousevat pintaan. Pihvi on puolikypsä eli medium, kun nestepisarat nousevat jälleen pintaan. Paistoajaksi tulee noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta valmiit pihvit suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä foliossa kastikkeen teon ajan. Lisää kaikki kastikkeen ainekset samaan pannuun, jossa paistoit pihvit. Keitä muutama minuutti. Lisää pihvit kastikkeen joukkoon ja tarjoa heti bataatti-savujuustotornin kera.
Pihvit konjakki-kermakastikkeella
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | naudan ulko- tai sisäfileepihvejä |
| 4 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Paistamiseen: | |
| voi-öljyseosta | |
Kastike: | |
| 1 dl | vettä |
| 1 rkl | vasikanfondia |
| 2 rkl | konjakkia |
| 2 tl | (makeaa) sinappia |
| 2 tl | soijaa |
| 1 tl | hunajaa |
| 2 dl | ruokakermaa |
Valmistus
- 1
Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Sivele pihveihin öljyä. Kuumenna rasvaseos pannussa. Kun rasva on kullanruskeaa, lisää pihvi. Noin 1/3 pannun paistopinnasta tulee jäädä tyhjäksi, jotta pannu ei jäähdy liikaa. Käännä pihvi heti kun lihasnestepisarat nousevat pintaan. Pihvi on puolikypsä eli medium, kun nestepisarat nousevat jälleen pintaan. Paistoajaksi tulee noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta valmiit pihvit suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä foliossa kastikkeen teon ajan. Lisää kaikki kastikkeen ainekset samaan pannuun, jossa paistoit pihvit. Keitä muutama minuutti. Lisää pihvit kastikkeen joukkoon ja tarjoa heti bataatti-savujuustotornin kera.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












