Pikainen jauhelihapata
30 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo jauhelihapata on arjen pelastus! Jauhelihan lisäksi pataan uppoaa punaisia linssejä. Tarjoile pata keitettyjen perunoiden, pastan tai riisin kera.
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | jauhelihamausteseosta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 dl | punaisia linssejä |
| 2 dl | vettä |
| 200 g | paseerattuja tomaatteja |
| Pinnalle | |
|---|---|
| persiljaa | |
- 1.
Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää jauhelihamauste. Lisää porkkana ja sipulit ja kääntele hetki kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää jauheliha ja kääntele kunnes jauheliha kypsyy ja saa hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 2.
Huuhtele linssit ja lisää jauhelihaseokseen veden ja tomaatin kanssa. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä. Ripottele pinnalle persiljaa.
Helppo jauhelihapata on arjen pelastus! Jauhelihan lisäksi pataan uppoaa punaisia linssejä. Tarjoile pata keitettyjen perunoiden, pastan tai riisin kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | jauhelihamausteseosta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 dl | punaisia linssejä |
| 2 dl | vettä |
| 200 g | paseerattuja tomaatteja |
Pinnalle | |
| persiljaa | |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää jauhelihamauste. Lisää porkkana ja sipulit ja kääntele hetki kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää jauheliha ja kääntele kunnes jauheliha kypsyy ja saa hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana 1 kpl punasipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl jauhelihamausteseosta 400 g jauhelihaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 2
Huuhtele linssit ja lisää jauhelihaseokseen veden ja tomaatin kanssa. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä. Ripottele pinnalle persiljaa.
Määrä Ainesosa 1 dl punaisia linssejä 2 dl vettä 200 g paseerattuja tomaatteja persiljaa
Ravintosisältö
387
Energiaa kcal
1620
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
387
Energiaa kcal
1620
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























