Pikainen jauhelihapata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pikainen jauhelihapata

Pikainen jauhelihapata

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Jauhelihamausteseosta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Punaisia linssejä
2 - 3 dl
Vettä
200 g
paseerattuja tomaatteja

pinnalle

Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää jauhelihamauste. Lisää kasvikset ja kääntele hetki kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää jauhelihaa pieninä palasina. Kääntele kunnes jauheliha kypsyy ja saa hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 kpl
Porkkana
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Jauhelihamausteseosta
1 rkl
Öljyä
Rouhittua mustapippuria
400 g
Jauhelihaa
Suolaa
2

Huuhtele linssit ja lisää jauhelihaseokseen veden ja tomaatin kanssa. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä. Ripottele pinnalle persiljaa.

1 dl
Punaisia linssejä
2 - 3 dl
Vettä
200 g
paseerattuja tomaatteja
Persiljaa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1582

378

25,5 g

9,5 g

12,8 g

3,5 g

3,3 g

22,8 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 rkl Jauhelihamausteseosta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

2 - 3 dl Vettä,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli