Tee ensin mausteliemi: Leikkaa appelsiini veitsellä puoliksi. Purista appelsiinista mehu ja mittaa siitä 1 dl isoon kulhoon. Leikkaa lime puoliksi. Purista molemmista puolikkaista mehu appelsiinimehun joukkoon. Leikkaa minttu silpuksi ja lisää se mehuun. Lisää hunaja ja sekoita.
Leikkaa hedelmät: Leikkaa appelsiinin molemmista päistä ”hattu” pois. Käännä appelsiini pystyyn leikkuulaudalle. Leikkaa appelsiinin kuori pois veitsellä niin, että appelsiiniin ei jää yhtään kuoren valkoista osaa. Leikkaa appelsiinit paloiksi.
Kuori banaani ja leikkaa se viipaleiksi. Huuhtele viinirypäleet kylmällä vedellä. Leikkaa ne puoliksi.
Huuhtele ja kuori omenat. Aseta omenat leikkuulaudalle ja paina omenaporalla siemenkodat pois. Leikkaa omenat kuutioiksi.
Sekoita kaikki hedelmät mausteliemeen. Laita kulho jääkaappiin 30 minuutiksi. Nauti vaniljajogurtin kanssa.
Vinkki! Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1045
250
7,3 g
1,3 g
37,5 g
34,5 g
3,3 g
5,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Silputtua tuoretta minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli