Tee ensin mausteliemi: Leikkaa appelsiini veitsellä puoliksi. Purista appelsiinista mehu ja mittaa siitä 1 dl isoon kulhoon. Leikkaa lime puoliksi. Purista molemmista puolikkaista mehu appelsiinimehun joukkoon. Leikkaa minttu silpuksi ja lisää se mehuun. Lisää hunaja ja sekoita.
Leikkaa hedelmät: Leikkaa appelsiinin molemmista päistä ”hattu” pois. Käännä appelsiini pystyyn leikkuulaudalle. Leikkaa appelsiinin kuori pois veitsellä niin, että appelsiiniin ei jää yhtään kuoren valkoista osaa. Leikkaa appelsiinit paloiksi.
Kuori banaani ja leikkaa se viipaleiksi. Huuhtele viinirypäleet kylmällä vedellä. Leikkaa ne puoliksi.
Huuhtele ja kuori omenat. Aseta omenat leikkuulaudalle ja paina omenaporalla siemenkodat pois. Leikkaa omenat kuutioiksi.
Sekoita kaikki hedelmät mausteliemeen. Laita kulho jääkaappiin 30 minuutiksi. Nauti vaniljajogurtin kanssa.
Vinkki! Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
250
1045
7,3 g
1,3 g
37,5 g
34,5 g
3,3 g
5,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Silputtua tuoretta minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli