Pikku-Mintun raikas hedelmäsalaatti

Nappaa talteen!
| 1 kpl | appelsiini |
| 1 kpl | banaani |
| 2 dl | tummia viinirypäleitä |
| 2 kpl | pientä omenaa |
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
| Mausteliemi | |
|---|---|
| 1 dl | appelsiinin mehua |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1/2 dl | silputtua tuoretta minttua |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| Lisäksi | |
| 2 dl | vaniljajogurttia |
- 1.
Tee ensin mausteliemi: Leikkaa appelsiini veitsellä puoliksi. Purista appelsiinista mehu ja mittaa siitä 1 dl isoon kulhoon. Leikkaa lime puoliksi. Purista molemmista puolikkaista mehu appelsiinimehun joukkoon. Leikkaa minttu silpuksi ja lisää se mehuun. Lisää hunaja ja sekoita.
- 2.
Leikkaa hedelmät: Leikkaa appelsiinin molemmista päistä ”hattu” pois. Käännä appelsiini pystyyn leikkuulaudalle. Leikkaa appelsiinin kuori pois veitsellä niin, että appelsiiniin ei jää yhtään kuoren valkoista osaa. Leikkaa appelsiinit paloiksi.
- 3.
Kuori banaani ja leikkaa se viipaleiksi. Huuhtele viinirypäleet kylmällä vedellä. Leikkaa ne puoliksi.
- 4.
Huuhtele ja kuori omenat. Aseta omenat leikkuulaudalle ja paina omenaporalla siemenkodat pois. Leikkaa omenat kuutioiksi.
- 5.
Sekoita kaikki hedelmät mausteliemeen. Laita kulho jääkaappiin 30 minuutiksi. Nauti vaniljajogurtin kanssa.
- 6.
Vinkki! Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria.
Pikku-Mintun raikas hedelmäsalaatti
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | appelsiini |
| 1 kpl | banaani |
| 2 dl | tummia viinirypäleitä |
| 2 kpl | pientä omenaa |
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
Mausteliemi | |
| 1 dl | appelsiinin mehua |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1/2 dl | silputtua tuoretta minttua |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
Lisäksi | |
| 2 dl | vaniljajogurttia |
Valmistus
- 1
Tee ensin mausteliemi: Leikkaa appelsiini veitsellä puoliksi. Purista appelsiinista mehu ja mittaa siitä 1 dl isoon kulhoon. Leikkaa lime puoliksi. Purista molemmista puolikkaista mehu appelsiinimehun joukkoon. Leikkaa minttu silpuksi ja lisää se mehuun. Lisää hunaja ja sekoita.
Määrä Ainesosa 1 dl appelsiinin mehua 1 kpl limen mehu 1/2 dl silputtua tuoretta minttua 2 rkl juoksevaa hunajaa - 2
Leikkaa hedelmät: Leikkaa appelsiinin molemmista päistä ”hattu” pois. Käännä appelsiini pystyyn leikkuulaudalle. Leikkaa appelsiinin kuori pois veitsellä niin, että appelsiiniin ei jää yhtään kuoren valkoista osaa. Leikkaa appelsiinit paloiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini - 3
Kuori banaani ja leikkaa se viipaleiksi. Huuhtele viinirypäleet kylmällä vedellä. Leikkaa ne puoliksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl banaani 2 dl tummia viinirypäleitä - 4
Huuhtele ja kuori omenat. Aseta omenat leikkuulaudalle ja paina omenaporalla siemenkodat pois. Leikkaa omenat kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl pientä omenaa - 5
Sekoita kaikki hedelmät mausteliemeen. Laita kulho jääkaappiin 30 minuutiksi. Nauti vaniljajogurtin kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl vaniljajogurttia - 6
Vinkki! Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria.
Ravintosisältö
256
Energiaa kcal
1073
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
35,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
256
Energiaa kcal
1073
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
35,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Silputtua tuoretta minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























