Piña colada -juustokakku | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Piña colada -juustokakku
Play

Piña colada -juustokakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta
Tämä juustokakku on lainannut makunsa klassikkojuoma Piña coladasta. Raikkaassa kakussa maistuu kookoksen ja ananaksen eksoottinen yhdistelmä.

Ruokavaliot

Ainekset

300 g
kaurakeksejä
1 dl
kookosöljyä

kookostäyte

4
liivatelehteä
4 dl
(2 prk) kookoskermaa (jääkaappikylmää)
3/4 dl
sokeria
200 g
(1 rs) tuorejuustoa (maustamatonta)
1 dl
kookoshiutaleita

ananastäyte

4
liivatelehteä
2
tlk (à 227/140 g) ananasmurskaa omassa mehussa
1/2 dl
sokeria
2 dl
ananasmehua

koristeluun

1
prk (130/70 g) cocktailkirsikoita sokeriliemessä
2 rkl
kookoshiutaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai laita ne paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella tai perunasurvimella. Mittaa kookosöljy mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoittaen. Sekoita sula kookosöljy keksimurun joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

300 g
kaurakeksejä
1 dl
kookosöljyä
2

Valmista kookostäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kumoa jääkaappikylmät kookoskermat kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on hiukan vaahtoutunut. Lisää tuorejuusto ja kookoshiutaleet. Vatkaa vielä hetki.

4
liivatelehteä
3/4 dl
sokeria
4 dl
(2 prk) kookoskermaa (jääkaappikylmää)
200 g
(1 rs) tuorejuustoa (maustamatonta)
1 dl
kookoshiutaleita
3

Kiehauta 1 rkl vettä kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää liivatteet kuumaan veteen. Heiluttele kattilaa niin, että liivatteet liukenevat. Kaada liivateseos ohuena nauhana kookostäytteeseen. Sekoita huolellisesti. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.

4

Kun kookostäyte on hyytynyt, valmista ananastäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kumoa ananasmurskat kulhoon ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää 1 ½ dl ananasmehua.

2
tlk (à 227/140 g) ananasmurskaa omassa mehussa
4
liivatelehteä
1/2 dl
sokeria
2 dl
ananasmehua
5

Kuumenna loppu ananasmehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja laita ne kuumaan mehuun. Heiluttele kattilaa niin, että liivatteet liukenevat. Kaada liivateseos ohuena nauhana ananastäytteeseen. Sekoita huolellisesti. Kaada täyte vuokaan kookostäytteen päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

6

Koristele kakku punaisilla cocktailkirsikoilla, kookoshiutaleilla ja koristesateenvarjoilla.

1
prk (130/70 g) cocktailkirsikoita sokeriliemessä
2 rkl
kookoshiutaleita
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1194

285

20,3 g

14,9 g

22,7 g

15,7 g

1,4 g

2,7 g

0,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli