Piña colada -juustokakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämä juustokakku on lainannut makunsa klassikkojuoma Piña coladasta. Raikkaassa kakussa maistuu kookoksen ja ananaksen eksoottinen yhdistelmä.
| 300 g | kaurakeksejä |
| 1 dl | kookosöljyä |
| Kookostäyte | |
|---|---|
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 4 dl | (2 prk) kookoskermaa (jääkaappikylmää) |
| 3/4 dl | sokeria |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa (maustamatonta) |
| 1 dl | kookoshiutaleita |
| Ananastäyte | |
| 4 | liivatelehteä |
| 2 | tlk (à 227/140 g) ananasmurskaa omassa mehussa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 dl | ananasmehua |
| Koristeluun | |
| 1 | prk (130/70 g) cocktailkirsikoita sokeriliemessä |
| 2 rkl | kookoshiutaleita |
- 1.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai laita ne paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella tai perunasurvimella. Mittaa kookosöljy mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoittaen. Sekoita sula kookosöljy keksimurun joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
- 2.
Valmista kookostäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kumoa jääkaappikylmät kookoskermat kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on hiukan vaahtoutunut. Lisää tuorejuusto ja kookoshiutaleet. Vatkaa vielä hetki.
- 3.
Kiehauta 1 rkl vettä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää liivatteet sekoittaen kuumaan veteen, jotta liivatteet liukenevat. Kaada liivateseos ohuena nauhana kookostäytteeseen. Sekoita huolellisesti. Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.
- 4.
Kun kookostäyte on hyytynyt, valmista ananastäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kumoa ananasmurskat kulhoon ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää 1 ½ dl ananasmehua.
- 5.
Kuumenna loppu ananasmehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne sekoittaen kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana ananastäytteeseen. Sekoita huolellisesti. Kaada täyte vuokaan kookostäytteen päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
- 6.
Koristele kakku punaisilla cocktailkirsikoilla, kookoshiutaleilla ja koristesateenvarjoilla.
Piña colada -juustokakku
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Tämä juustokakku on lainannut makunsa klassikkojuoma Piña coladasta. Raikkaassa kakussa maistuu kookoksen ja ananaksen eksoottinen yhdistelmä.
Ainekset (15 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | kaurakeksejä |
| 1 dl | kookosöljyä |
Kookostäyte | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 4 dl | (2 prk) kookoskermaa (jääkaappikylmää) |
| 3/4 dl | sokeria |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa (maustamatonta) |
| 1 dl | kookoshiutaleita |
Ananastäyte | |
| 4 | liivatelehteä |
| 2 | tlk (à 227/140 g) ananasmurskaa omassa mehussa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 dl | ananasmehua |
Koristeluun | |
| 1 | prk (130/70 g) cocktailkirsikoita sokeriliemessä |
| 2 rkl | kookoshiutaleita |
Valmistus
- 1
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai laita ne paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella tai perunasurvimella. Mittaa kookosöljy mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoittaen. Sekoita sula kookosöljy keksimurun joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Määrä Ainesosa 300 g kaurakeksejä 1 dl kookosöljyä - 2
Valmista kookostäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kumoa jääkaappikylmät kookoskermat kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on hiukan vaahtoutunut. Lisää tuorejuusto ja kookoshiutaleet. Vatkaa vielä hetki.
Määrä Ainesosa 4 kpl liivatelehteä 3/4 dl sokeria 4 dl (2 prk) kookoskermaa (jääkaappikylmää) 200 g (1 rs) tuorejuustoa (maustamatonta) 1 dl kookoshiutaleita - 3
Kiehauta 1 rkl vettä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää liivatteet sekoittaen kuumaan veteen, jotta liivatteet liukenevat. Kaada liivateseos ohuena nauhana kookostäytteeseen. Sekoita huolellisesti. Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.
- 4
Kun kookostäyte on hyytynyt, valmista ananastäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kumoa ananasmurskat kulhoon ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää 1 ½ dl ananasmehua.
Määrä Ainesosa 2 tlk (à 227/140 g) ananasmurskaa omassa mehussa 4 liivatelehteä 1/2 dl sokeria 2 dl ananasmehua - 5
Kuumenna loppu ananasmehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne sekoittaen kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana ananastäytteeseen. Sekoita huolellisesti. Kaada täyte vuokaan kookostäytteen päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
- 6
Koristele kakku punaisilla cocktailkirsikoilla, kookoshiutaleilla ja koristesateenvarjoilla.
Määrä Ainesosa 1 prk (130/70 g) cocktailkirsikoita sokeriliemessä 2 rkl kookoshiutaleita
Ravintosisältö
285
Energiaa kcal
1194
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
14,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,7 g
Hiilihydraatteja
15,7 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
2,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
285
Energiaa kcal
1194
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
14,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,7 g
Hiilihydraatteja
15,7 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
2,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












