Piña colada -juustokakku - Yhteishyvä

Piña colada -juustokakku

Piña colada -juustokakku
Annokset
15
Valmistusaika
Useita tunteja
Ruokavalio
Tämä juustokakku on lainannut makunsa klassikkojuoma Piña coladasta. Raikkaassa kakussa maistuu kookoksen ja ananaksen eksoottinen yhdistelmä.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
kaurakeksejä
1 dl
kookosöljyä

KOOKOSTÄYTE

4
liivatelehteä
4 dl
(2 prk) kookoskermaa (jääkaappikylmää)
3/4 dl
sokeria
200 g
(1 rs) tuorejuustoa (maustamatonta)
1 dl
kookoshiutaleita

ANANASTÄYTE

4
liivatelehteä
2
tlk (à 227/140 g) ananasmurskaa omassa mehussa
1/2 dl
sokeria
2 dl
ananasmehua

KORISTELUUN

1
prk (130/70 g) cocktailkirsikoita sokeriliemessä
2 rkl
kookoshiutaleita

Näin teet

1

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai laita ne paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella tai perunasurvimella. Mittaa kookosöljy mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoittaen. Sekoita sula kookosöljy keksimurun joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

300 g
kaurakeksejä
1 dl
kookosöljyä
2

Valmista kookostäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kumoa jääkaappikylmät kookoskermat kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on hiukan vaahtoutunut. Lisää tuorejuusto ja kookoshiutaleet. Vatkaa vielä hetki.

4
liivatelehteä
3/4 dl
sokeria
4 dl
(2 prk) kookoskermaa (jääkaappikylmää)
200 g
(1 rs) tuorejuustoa (maustamatonta)
1 dl
kookoshiutaleita
3

Kiehauta 1 rkl vettä kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää liivatteet kuumaan veteen. Heiluttele kattilaa niin, että liivatteet liukenevat. Kaada liivateseos ohuena nauhana kookostäytteeseen. Sekoita huolellisesti. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.

4

Kun kookostäyte on hyytynyt, valmista ananastäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kumoa ananasmurskat kulhoon ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää 1 ½ dl ananasmehua.

2
tlk (à 227/140 g) ananasmurskaa omassa mehussa
4
liivatelehteä
1/2 dl
sokeria
2 dl
ananasmehua
5

Kuumenna loppu ananasmehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja laita ne kuumaan mehuun. Heiluttele kattilaa niin, että liivatteet liukenevat. Kaada liivateseos ohuena nauhana ananastäytteeseen. Sekoita huolellisesti. Kaada täyte vuokaan kookostäytteen päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

6

Koristele kakku punaisilla cocktailkirsikoilla, kookoshiutaleilla ja koristesateenvarjoilla.

1
prk (130/70 g) cocktailkirsikoita sokeriliemessä
2 rkl
kookoshiutaleita
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2019
Muokattu: 14.4.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g340 g
Proteiinia3 g40 g
Rasvaa20 g304 g
Kuituja1 g21 g
Energiaa kj1194 17910
Energiaa kcal285 4279

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g340 g
Proteiinia3 g40 g
Rasvaa20 g304 g
Kuituja1 g21 g
Energiaa kj1194 17910
Energiaa kcal285 4279
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.