Piña colada -juustokakku

arvosana5/5

(1)arvio
15 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Tämä juustokakku on lainannut makunsa klassikkojuoma Piña coladasta. Raikkaassa kakussa maistuu kookoksen ja ananaksen eksoottinen yhdistelmä.

Ainekset (15 annosta)

MääräAinesosa
300 gkaurakeksejä
1 dlkookosöljyä

Kookostäyte

4 kplliivatelehteä
4 dl(2 prk) kookoskermaa (jääkaappikylmää)
3/4 dlsokeria
200 g(1 rs) tuorejuustoa (maustamatonta)
1 dlkookoshiutaleita

Ananastäyte

4 liivatelehteä
2 tlk (à 227/140 g) ananasmurskaa omassa mehussa
1/2 dlsokeria
2 dlananasmehua

Koristeluun

1 prk (130/70 g) cocktailkirsikoita sokeriliemessä
2 rklkookoshiutaleita

Valmistus

  1. 1

    Hienonna keksit monitoimikoneessa tai laita ne paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella tai perunasurvimella. Mittaa kookosöljy mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoittaen. Sekoita sula kookosöljy keksimurun joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

    MääräAinesosa
    300 gkaurakeksejä
    1 dlkookosöljyä
  2. 2

    Valmista kookostäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kumoa jääkaappikylmät kookoskermat kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on hiukan vaahtoutunut. Lisää tuorejuusto ja kookoshiutaleet. Vatkaa vielä hetki.

    MääräAinesosa
    4 kplliivatelehteä
    3/4 dlsokeria
    4 dl(2 prk) kookoskermaa (jääkaappikylmää)
    200 g(1 rs) tuorejuustoa (maustamatonta)
    1 dlkookoshiutaleita
  3. 3

    Kiehauta 1 rkl vettä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää liivatteet sekoittaen kuumaan veteen, jotta liivatteet liukenevat. Kaada liivateseos ohuena nauhana kookostäytteeseen. Sekoita huolellisesti. Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.

  4. 4

    Kun kookostäyte on hyytynyt, valmista ananastäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kumoa ananasmurskat kulhoon ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää 1 ½ dl ananasmehua.

    MääräAinesosa
    2 tlk (à 227/140 g) ananasmurskaa omassa mehussa
    4 liivatelehteä
    1/2 dlsokeria
    2 dlananasmehua
  5. 5

    Kuumenna loppu ananasmehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne sekoittaen kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana ananastäytteeseen. Sekoita huolellisesti. Kaada täyte vuokaan kookostäytteen päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

  6. 6

    Koristele kakku punaisilla cocktailkirsikoilla, kookoshiutaleilla ja koristesateenvarjoilla.

    MääräAinesosa
    1 prk (130/70 g) cocktailkirsikoita sokeriliemessä
    2 rklkookoshiutaleita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
12.4.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025