Pintapaahdettu graavilohifilee, kesäsalaatti ja sitruuna-mantelipesto | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahda graaviloheen maukas pinta sushityyliin kaasupolttimella.

Pintapaahdettu graavilohifilee, kesäsalaatti ja sitruuna-mantelipesto

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahda graaviloheen maukas pinta sushityyliin kaasupolttimella. Tarjoa lohen kanssa grillattua salaattia ja sitruunaista mantelipestoa. Voit valmistella koko aterian hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi.

Ainekset

800 g
graavilohta palana

sitruuna-mantelipesto

1 kpl
tuuhea ruukku basilikaa
1 dl
kokonaisia manteleita
1 dl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
sormisuolaa
hyppysellinen rouhittua mustapippuria
3 rkl
raastettua parmesaania

kesäsalaatti

1 kpl
pieni kukkakaali
200 g
broccoliinia tai vihreitä papuja
6 kpl
retiisiä
200 g
kirsikkatomaatteja
1 kpl
valkosipulinkynsi
7/10 dl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sormisuolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
hyppysellinen kuivattua chilirouhetta
4 rkl
hienonnettua ruohosipulia

Näin teet

1

Tee pesto. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Soseuta tasaikseksi. Lisää öljyä, jos haluat seoksesta juoksevampaa.

3 rkl
raastettua parmesaania
hyppysellinen rouhittua mustapippuria
1/2 tl
sormisuolaa
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
oliiviöljyä
1 dl
kokonaisia manteleita
1 kpl
tuuhea ruukku basilikaa
2

Valmista salaatti. Leikkaa kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Puolita retiisit. Grillaa kaikki kasvikset napakan kypsiksi. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se öljym, sitruunamehun, suolan, pippurin ja chilin kanssa. Yhdistä kasvisten kanssa. Mausta ruohosipulilla. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.

4 rkl
hienonnettua ruohosipulia
hyppysellinen kuivattua chilirouhetta
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
sormisuolaa
1 rkl
sitruunamehua
7/10 dl
oliiviöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
200 g
kirsikkatomaatteja
6 kpl
retiisiä
200 g
broccoliinia tai vihreitä papuja
1 kpl
pieni kukkakaali
3

Pyyhi graavilohen pinnasta ylimääräiset mausteet pois talouspaperilla. Tohota pinta kaasupolttimella kauniin väriseksi. Tarjoa peston ja kesäsalaatin kanssa.

800 g
graavilohta palana
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 17.6.2019
Muokattu: 20.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3669

876

73,0 g

10,8 g

12,0 g

10,8 g

7,0 g

35,0 g

9,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

hyppysellinen rouhittua mustapippuria,

3 rkl raastettua parmesaania,

hyppysellinen kuivattua chilirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli