Tee pesto. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Soseuta tasaikseksi. Lisää öljyä, jos haluat seoksesta juoksevampaa.
Valmista salaatti. Leikkaa kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Puolita retiisit. Grillaa kaikki kasvikset napakan kypsiksi. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se öljym, sitruunamehun, suolan, pippurin ja chilin kanssa. Yhdistä kasvisten kanssa. Mausta ruohosipulilla. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.
Pyyhi graavilohen pinnasta ylimääräiset mausteet pois talouspaperilla. Tohota pinta kaasupolttimella kauniin väriseksi. Tarjoa peston ja kesäsalaatin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
3669
876
73,0 g
10,8 g
12,0 g
10,8 g
7,0 g
35,0 g
9,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
hyppysellinen rouhittua mustapippuria,
3 rkl raastettua parmesaania,
hyppysellinen kuivattua chilirouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli