Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahda graaviloheen maukas pinta sushityyliin kaasupolttimella.

Pintapaahdettu graavilohifilee, kesäsalaatti ja sitruuna-mantelipesto

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Paahda graaviloheen maukas pinta sushityyliin kaasupolttimella. Tarjoa lohen kanssa grillattua salaattia ja sitruunaista mantelipestoa. Voit valmistella koko aterian hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi.

Ainekset

800 g
graavilohta palana

sitruuna-mantelipesto

1 kpl
tuuhea ruukku basilikaa
1 dl
kokonaisia manteleita
1 dl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
3 rkl
raastettua parmesaania
1/2 tl
sormisuolaa
hyppysellinen rouhittua mustapippuria

kesäsalaatti

1 kpl
pieni kukkakaali
6 kpl
retiisiä
200 g
broccoliinia tai vihreitä papuja
200 g
kirsikkatomaatteja
1 kpl
valkosipulinkynsi
3/4 dl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sormisuolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
hyppysellinen kuivattua chilirouhetta
4 rkl
hienonnettua ruohosipulia

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Tee pesto. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Soseuta tasaikseksi. Lisää öljyä, jos haluat seoksesta juoksevampaa.

1 kpl
tuuhea ruukku basilikaa
1 dl
kokonaisia manteleita
1 dl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
3 rkl
raastettua parmesaania
1/2 tl
sormisuolaa
hyppysellinen rouhittua mustapippuria
2

Valmista salaatti. Leikkaa kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Puolita retiisit. Grillaa kaikki kasvikset napakan kypsiksi. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se öljyn, sitruunanmehun, suolan, pippurin ja chilin kanssa. Yhdistä kasvisten kanssa. Mausta ruohosipulilla. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.

1 kpl
pieni kukkakaali
6 kpl
retiisiä
200 g
broccoliinia tai vihreitä papuja
200 g
kirsikkatomaatteja
1 kpl
valkosipulinkynsi
3/4 dl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sormisuolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
hyppysellinen kuivattua chilirouhetta
4 rkl
hienonnettua ruohosipulia
3

Pyyhi graavilohen pinnasta ylimääräiset mausteet pois talouspaperilla. Tohota pinta kaasupolttimella kauniin väriseksi. Tarjoa peston ja kesäsalaatin kanssa.

800 g
graavilohta palana
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 17.6.2019
Muokattu: 25.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

885

3704

74,3 g

10,8 g

10,5 g

10,0 g

7,0 g

36,3 g

9,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl raastettua parmesaania,

hyppysellinen rouhittua mustapippuria,

hyppysellinen kuivattua chilirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli