Tee pesto. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Soseuta tasaikseksi. Lisää öljyä, jos haluat seoksesta juoksevampaa.
Valmista salaatti. Leikkaa kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Puolita retiisit. Grillaa kaikki kasvikset napakan kypsiksi. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se öljyn, sitruunanmehun, suolan, pippurin ja chilin kanssa. Yhdistä kasvisten kanssa. Mausta ruohosipulilla. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.
Pyyhi graavilohen pinnasta ylimääräiset mausteet pois talouspaperilla. Tohota pinta kaasupolttimella kauniin väriseksi. Tarjoa peston ja kesäsalaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
885
3704
74,3 g
10,8 g
10,5 g
10,0 g
7,0 g
36,3 g
9,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl raastettua parmesaania,
hyppysellinen rouhittua mustapippuria,
hyppysellinen kuivattua chilirouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli