Piparjuurimarinoidut silakkapihvit ja selleri-perunamuusi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Piparjuurimarinoidut silakkapihvit ja selleri-perunamuusi

Piparjuurimarinoidut silakkapihvit ja selleri-perunamuusi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

600 g
Pakastesilakkafileitä
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 rkl
Piparjuuritahnaa
2 rkl
Sinappia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Ruisjauhoja leivitykseen
Voita paistamiseen

selleri-perunamuusi

100 g
Juuriselleriä
5 kpl
(500 g) jauhoista perunaa
1 dl
Maitoa
Nokare voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata silakkafileet. Sekoita kulhossa kermaviili, piparjuuritahna, sinappi ja mausteet. Kääntele silakkafileet seokseen. Anna marinoitua viileässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

600 g
Pakastesilakkafileitä
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 rkl
Piparjuuritahnaa
2 rkl
Sinappia
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
2

Pese, kuori ja paloittele juuriselleri ja perunat. Keitä juurekset suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Survo tasaiseksi ja sekoita joukkoon maito ja nokare voita.

100 g
Juuriselleriä
5 kpl
(500 g) jauhoista perunaa
1 dl
Maitoa
Nokare voita
3

Pyyhi silakoista marinadi pois ja aseta kaksi fileetä vastakkain. Pyörittele silakkafileet jauhoissa ja paista voissa rapean ruskeiksi. Tarjoa muusin ja salaatin kanssa.

Voita paistamiseen
1 dl
Ruisjauhoja leivitykseen
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2012
Muokattu: 8.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1515

362

15,8 g

3,8 g

24,5 g

4,8 g

3,8 g

28,3 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Voita paistamiseen,

Nokare voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli