Piparjuurimarinoidut silakkapihvit ja selleri-perunamuusi

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gpakastesilakkafileitä
1 kpl(200 g) kermaviiliä
1 rklpiparjuuritahnaa
2 rklsinappia
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 dlruisjauhoja leivitykseen
voita paistamiseen

Selleri-perunamuusi

100 gjuuriselleriä
5 kpl(500 g) jauhoista perunaa
1 dlmaitoa
nokare voita

Valmistus

  1. 1

    Sulata silakkafileet. Sekoita kulhossa kermaviili, piparjuuritahna, sinappi ja mausteet. Kääntele silakkafileet seokseen. Anna marinoitua viileässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    600 gpakastesilakkafileitä
    1 kpl(200 g) kermaviiliä
    1 rklpiparjuuritahnaa
    2 rklsinappia
    rouhittua mustapippuria
    suolaa
  2. 2

    Pese, kuori ja paloittele juuriselleri ja perunat. Keitä juurekset suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Survo tasaiseksi ja sekoita joukkoon maito ja nokare voita.

    MääräAinesosa
    100 gjuuriselleriä
    5 kpl(500 g) jauhoista perunaa
    1 dlmaitoa
    nokare voita
  3. 3

    Pyyhi silakoista marinadi pois ja aseta kaksi fileetä vastakkain. Pyörittele silakkafileet jauhoissa ja paista voissa rapean ruskeiksi. Tarjoa muusin ja salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    voita paistamiseen
    1 dlruisjauhoja leivitykseen

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Voita paistamiseen, Nokare voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
8.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025