Piparjuurimarinoidut silakkapihvit ja selleri-perunamuusi

Nappaa talteen!
| 600 g | pakastesilakkafileitä |
| 1 kpl | (200 g) kermaviiliä |
| 1 rkl | piparjuuritahnaa |
| 2 rkl | sinappia |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 dl | ruisjauhoja leivitykseen |
| voita paistamiseen | |
| Selleri-perunamuusi | |
|---|---|
| 100 g | juuriselleriä |
| 5 kpl | (500 g) jauhoista perunaa |
| 1 dl | maitoa |
| nokare voita | |
- 1.
Sulata silakkafileet. Sekoita kulhossa kermaviili, piparjuuritahna, sinappi ja mausteet. Kääntele silakkafileet seokseen. Anna marinoitua viileässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- 2.
Pese, kuori ja paloittele juuriselleri ja perunat. Keitä juurekset suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Survo tasaiseksi ja sekoita joukkoon maito ja nokare voita.
- 3.
Pyyhi silakoista marinadi pois ja aseta kaksi fileetä vastakkain. Pyörittele silakkafileet jauhoissa ja paista voissa rapean ruskeiksi. Tarjoa muusin ja salaatin kanssa.
Piparjuurimarinoidut silakkapihvit ja selleri-perunamuusi
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | pakastesilakkafileitä |
| 1 kpl | (200 g) kermaviiliä |
| 1 rkl | piparjuuritahnaa |
| 2 rkl | sinappia |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 dl | ruisjauhoja leivitykseen |
| voita paistamiseen | |
Selleri-perunamuusi | |
| 100 g | juuriselleriä |
| 5 kpl | (500 g) jauhoista perunaa |
| 1 dl | maitoa |
| nokare voita | |
Valmistus
- 1
Sulata silakkafileet. Sekoita kulhossa kermaviili, piparjuuritahna, sinappi ja mausteet. Kääntele silakkafileet seokseen. Anna marinoitua viileässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Määrä Ainesosa 600 g pakastesilakkafileitä 1 kpl (200 g) kermaviiliä 1 rkl piparjuuritahnaa 2 rkl sinappia rouhittua mustapippuria suolaa - 2
Pese, kuori ja paloittele juuriselleri ja perunat. Keitä juurekset suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Survo tasaiseksi ja sekoita joukkoon maito ja nokare voita.
Määrä Ainesosa 100 g juuriselleriä 5 kpl (500 g) jauhoista perunaa 1 dl maitoa nokare voita - 3
Pyyhi silakoista marinadi pois ja aseta kaksi fileetä vastakkain. Pyörittele silakkafileet jauhoissa ja paista voissa rapean ruskeiksi. Tarjoa muusin ja salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa voita paistamiseen 1 dl ruisjauhoja leivitykseen
Ravintosisältö
362
Energiaa kcal
1515
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
28,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
362
Energiaa kcal
1515
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
28,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Voita paistamiseen, Nokare voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












