Sulata silakkafileet. Sekoita kulhossa kermaviili, piparjuuritahna, sinappi ja mausteet. Kääntele silakkafileet seokseen. Anna marinoitua viileässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Pese, kuori ja paloittele juuriselleri ja perunat. Keitä juurekset suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Survo tasaiseksi ja sekoita joukkoon maito ja nokare voita.
Pyyhi silakoista marinadi pois ja aseta kaksi fileetä vastakkain. Pyörittele silakkafileet jauhoissa ja paista voissa rapean ruskeiksi. Tarjoa muusin ja salaatin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1515
362
15,8 g
3,8 g
24,5 g
4,8 g
3,8 g
28,3 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Voita paistamiseen,
Nokare voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli