Pitakebab
15 min

Nappaa talteen!
Täytä pitaleivät vastapaistetulla kebabilla, tuoreilla kasviksilla ja ranskankerma-chilikastikkeella. Pitalepä saa lisää tulisuutta jalapenoviipaleista.
| 400 g | (1 ps) kebablastuja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | tomaattia |
| 100 g | jäävuorisalaattia |
| jalapenoviipaleita | |
| Chilikastike | |
|---|---|
| 1 dl | ranskankermaa |
| 2 rkl | chilikastiketta (esim. srirachaa) |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 4 kpl | pitaleipää |
- 1.
Paista jäisiä kebablastuja öljyssä kuumalla pannulla 5-7 minuuttia, kunnes lastut ovat hieman ruskistuneet.
- 2.
Huuhtele ja viipaloi tomaatit ja jäävuorisalaatti.
- 3.
Sekoita ranskankerma ja chilikastike keskenään. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
- 4.
Kuumenna pitaleipiä mikrossa noin minuutti. Leikkaa kuumennuksesta pullistuneet pitaleivät osittain auki. Täytä pitaleivät kebablastuilla, salaatilla, tomaatilla, jalapenoviipaleilla ja chilikastikkeella.
Pitakebab
Täytä pitaleivät vastapaistetulla kebabilla, tuoreilla kasviksilla ja ranskankerma-chilikastikkeella. Pitalepä saa lisää tulisuutta jalapenoviipaleista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 ps) kebablastuja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | tomaattia |
| 100 g | jäävuorisalaattia |
| jalapenoviipaleita | |
Chilikastike | |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 2 rkl | chilikastiketta (esim. srirachaa) |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 4 kpl | pitaleipää |
Valmistus
- 1
Paista jäisiä kebablastuja öljyssä kuumalla pannulla 5-7 minuuttia, kunnes lastut ovat hieman ruskistuneet.
Määrä Ainesosa 400 g (1 ps) kebablastuja 1 rkl rypsiöljyä - 2
Huuhtele ja viipaloi tomaatit ja jäävuorisalaatti.
Määrä Ainesosa 2 kpl tomaattia 100 g jäävuorisalaattia - 3
Sekoita ranskankerma ja chilikastike keskenään. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 1 dl ranskankermaa 2 rkl chilikastiketta (esim. srirachaa) 1/4 tl suolaa 1/4 tl sokeria 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Kuumenna pitaleipiä mikrossa noin minuutti. Leikkaa kuumennuksesta pullistuneet pitaleivät osittain auki. Täytä pitaleivät kebablastuilla, salaatilla, tomaatilla, jalapenoviipaleilla ja chilikastikkeella.
Määrä Ainesosa 4 kpl pitaleipää jalapenoviipaleita
Ravintosisältö
315
Energiaa kcal
1317
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
25,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
315
Energiaa kcal
1317
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
25,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: jalapenoviipaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























