Pitakebab

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Täytä pitaleivät vastapaistetulla kebabilla, tuoreilla kasviksilla ja ranskankerma-chilikastikkeella. Pitalepä saa lisää tulisuutta jalapenoviipaleista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 ps) kebablastuja
1 rklrypsiöljyä
2 kpltomaattia
100 gjäävuorisalaattia
jalapenoviipaleita

Chilikastike

1 dlranskankermaa
2 rklchilikastiketta (esim. srirachaa)
1/4 tlsuolaa
1/4 tlsokeria
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

4 kplpitaleipää

Valmistus

  1. 1

    Paista jäisiä kebablastuja öljyssä kuumalla pannulla 5-7 minuuttia, kunnes lastut ovat hieman ruskistuneet.

    MääräAinesosa
    400 g(1 ps) kebablastuja
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Huuhtele ja viipaloi tomaatit ja jäävuorisalaatti.

    MääräAinesosa
    2 kpltomaattia
    100 gjäävuorisalaattia
  3. 3

    Sekoita ranskankerma ja chilikastike keskenään. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    1 dlranskankermaa
    2 rklchilikastiketta (esim. srirachaa)
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlsokeria
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Kuumenna pitaleipiä mikrossa noin minuutti. Leikkaa kuumennuksesta pullistuneet pitaleivät osittain auki. Täytä pitaleivät kebablastuilla, salaatilla, tomaatilla, jalapenoviipaleilla ja chilikastikkeella.

    MääräAinesosa
    4 kplpitaleipää
    jalapenoviipaleita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: jalapenoviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä