Pitaleivät
Ainekset
Valmistus
Kaada kulhoon kädenlämpöinen vesi. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa ja lisää muiden mausteiden kanssa veteen. Murenna hiiva liemeen. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja öljy ja vatkaa taikinaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikina leivinpöydällä pötköksi ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele pulliksi. Kauli pullat kevyesti littanoiksi leiviksi. Anna leipien kohota leivinpaperoidulla uunipellillä 30 minuuttia. Paista leipiä 275-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.
Halkaise lämpiminä ja täytä esimerkiksi porsaan- tai naudanfileellä, nyhtökanalla tai -possulla tai kasviksilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
235
982
6,4 g
1,0 g
34,0 g
1,1 g
6,6 g
6,9 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl Vettä,
0,5 tl Fenkolinsiemeniä,
1 tl Suolaa,
25 g Hiivaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli