Pitaleivät | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pitaleivät

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

2 1/2 dl
Vettä
1/2 tl
Fenkolinsiemeniä
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
25 g
Hiivaa
5 - 6 dl
Durumvehnäjauhoja
3 rkl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kaada kulhoon kädenlämpöinen vesi. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa ja lisää muiden mausteiden kanssa veteen. Murenna hiiva liemeen. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja öljy ja vatkaa taikinaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

2 1/2 dl
Vettä
1/2 tl
Fenkolinsiemeniä
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
25 g
Hiivaa
5 - 6 dl
Durumvehnäjauhoja
3 rkl
Oliiviöljyä
2

Vaivaa taikina leivinpöydällä pötköksi ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele pulliksi. Kauli pullat kevyesti littanoiksi leiviksi. Anna leipien kohota leivinpaperoidulla uunipellillä 30 minuuttia. Paista leipiä 275-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia. Halkaise lämpiminä ja täytä esim. porsaan- tai naudanfileellä, nyhtökanalla tai -possulla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2014
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

982

235

6,4 g

1,0 g

34,0 g

1,1 g

6,6 g

6,9 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vettä,

0,5 tl Fenkolinsiemeniä,

1 tl Suolaa,

25 g Hiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli