Pitaleivät
Ainekset
Näin teet
Kaada kulhoon kädenlämpöinen vesi. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa ja lisää muiden mausteiden kanssa veteen. Murenna hiiva liemeen. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja öljy ja vatkaa taikinaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikina leivinpöydällä pötköksi ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele pulliksi. Kauli pullat kevyesti littanoiksi leiviksi. Anna leipien kohota leivinpaperoidulla uunipellillä 30 minuuttia. Paista leipiä 275-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia. Halkaise lämpiminä ja täytä esim. porsaan- tai naudanfileellä, nyhtökanalla tai -possulla.
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 34 g | 272 g |
Proteiinia | 7 g | 55 g |
Rasvaa | 6 g | 51 g |
Kuituja | 7 g | 53 g |
Energiaa kj | 982 | 7858 |
Energiaa kcal | 235 | 1877 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl Vettä
0,5 tl Fenkolinsiemeniä
1 tl Suolaa
25 g Hiivaa
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 34 g | 272 g |
Proteiinia | 7 g | 55 g |
Rasvaa | 6 g | 51 g |
Kuituja | 7 g | 53 g |
Energiaa kj | 982 | 7858 |
Energiaa kcal | 235 | 1877 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl Vettä
0,5 tl Fenkolinsiemeniä
1 tl Suolaa
25 g Hiivaa