Pitaleivät - Yhteishyvä

Pitaleivät

???
Kappaleita
8
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
Vettä
1/2 tl
Fenkolinsiemeniä
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
25 g
Hiivaa
5 - 6 dl
Durumvehnäjauhoja
3 rkl
Oliiviöljyä

Näin teet

1

Kaada kulhoon kädenlämpöinen vesi. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa ja lisää muiden mausteiden kanssa veteen. Murenna hiiva liemeen. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja öljy ja vatkaa taikinaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

2 1/2 dl
Vettä
1/2 tl
Fenkolinsiemeniä
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
25 g
Hiivaa
5 - 6 dl
Durumvehnäjauhoja
3 rkl
Oliiviöljyä
2

Vaivaa taikina leivinpöydällä pötköksi ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele pulliksi. Kauli pullat kevyesti littanoiksi leiviksi. Anna leipien kohota leivinpaperoidulla uunipellillä 30 minuuttia. Paista leipiä 275-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia. Halkaise lämpiminä ja täytä esim. porsaan- tai naudanfileellä, nyhtökanalla tai -possulla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2014
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g272 g
Proteiinia7 g55 g
Rasvaa6 g51 g
Kuituja7 g53 g
Energiaa kj982 7858
Energiaa kcal235 1877

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 0,5 tl Fenkolinsiemeniä

  • 1 tl Suolaa

  • 25 g Hiivaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g272 g
Proteiinia7 g55 g
Rasvaa6 g51 g
Kuituja7 g53 g
Energiaa kj982 7858
Energiaa kcal235 1877

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 0,5 tl Fenkolinsiemeniä

  • 1 tl Suolaa

  • 25 g Hiivaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.