Pitaleivät

arvosana5/5

(1)arvio
8 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Pehmeät ja kuohkeat pitaleivät voi leipoa kotona itse. Taikina saa makua murskatuista fenkolinsiemenistä. Halkaise uunista tulleet leivät lämpiminä ja täytä esimerkiksi porsaan- tai naudanfileellä, nyhtökanalla tai -possulla tai kasviksilla.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlvettä
1/2 tlfenkolinsiemeniä
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
25 ghiivaa
5 - 6 dldurumvehnäjauhoja
3 rkloliiviöljyä

Valmistus (Uuni 275°C)

  1. 1

    Kaada kulhoon kädenlämpöinen vesi. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa ja lisää muiden mausteiden kanssa veteen. Murenna hiiva liemeen. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja öljy ja vatkaa taikinaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlvettä
    1/2 tlfenkolinsiemeniä
    1 tlsuolaa
    1 tlsokeria
    25 ghiivaa
    5 - 6 dldurumvehnäjauhoja
    3 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Vaivaa taikina leivinpöydällä pötköksi ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele pulliksi. Kauli pullat kevyesti littanoiksi leiviksi. Anna leipien kohota leivinpaperoidulla uunipellillä 30 minuuttia. Paista leipiä 275-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.

Halkaise lämpiminä ja täytä esimerkiksi porsaan- tai naudanfileellä, nyhtökanalla tai -possulla tai kasviksilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2,5 dl Vettä, 0,5 tl Fenkolinsiemeniä, 1 tl Suolaa, 25 g Hiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
26.8.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä