Porkkana-kinuskipiirakka - Yhteishyvä

Porkkana-kinuskipiirakka

???
Annokset
15
Tämä on yksi hittiresepteistämme. Kinuskilla päällystetty mehevä porkkanakakku maistuu taivaallisen hyvälle.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Porkkanoita
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kanelia
1 tl
Kardemummaa
1 dl
Mantelirouhetta
125 g
Margariinia
2 rkl
Appelsiinimehua

APPELSIINI-KINUSKIKASTIKE

2 dl
Kuohukermaa
2 dl
Fariinisokeria
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori

Näin teet

1

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja mantelirouhe keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen varovaisesti nostellen kuivia aineita ja sulatettua rasvaa. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja appelsiinimehu.Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 25x35 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakkulevyn jäähtyä.

200 g
Porkkanoita
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kardemummaa
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Mantelirouhetta
125 g
Margariinia
2 rkl
Appelsiinimehua
2

Valmista kinuskikastike. Keitä reilussa kattilassa kermaa, fariinisokeria ja appelsiinin kuoriraastetta 10–15 minuuttia tai kunnes kastike sakenee. Kastike saa koko ajan kunnolla kiehua keittäessä. Tiputa pisara kylmään veteen. Jos pisara pysyy koossa, kastike on valmista. Valuta kuuma kinuski tasaisesti kakkulevyn päälle. Leikkaa piirakka annospaloiksi.

2 dl
Kuohukermaa
2 dl
Fariinisokeria
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.7.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa