Porkkana-kinuskipiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Porkkana-kinuskipiirakka

Porkkana-kinuskipiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta
Tämä kinuskipiirakka on yksi hittiresepteistämme. Kinuskilla päällystetty mehevä porkkanakakku maistuu taivaallisen hyvälle.

Ainekset

200 g
Porkkanoita
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kanelia
1 tl
Kardemummaa
1 dl
Mantelirouhetta
125 g
Margariinia
2 rkl
Appelsiinimehua

appelsiini-kinuskikastike

2 dl
Kuohukermaa
2 dl
Fariinisokeria
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja mantelirouhe keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen varovaisesti nostellen kuivia aineita ja sulatettua rasvaa. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja appelsiinimehu.Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 25x35 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakkulevyn jäähtyä.

200 g
Porkkanoita
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kardemummaa
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Mantelirouhetta
125 g
Margariinia
2 rkl
Appelsiinimehua
2

Valmista kinuskikastike. Keitä reilussa kattilassa kermaa, fariinisokeria ja appelsiinin kuoriraastetta 10–15 minuuttia tai kunnes kastike sakenee. Kastike saa koko ajan kunnolla kiehua keittäessä. Tiputa pisara kylmään veteen. Jos pisara pysyy koossa, kastike on valmista. Valuta kuuma kinuski tasaisesti kakkulevyn päälle. Leikkaa piirakka annospaloiksi.

2 dl
Kuohukermaa
2 dl
Fariinisokeria
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.7.2010
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.