Porkkana-kinuskipiirakka
60 min

Nappaa talteen!
Tämä kinuskipiirakan ja porkkanakakun yhdistelmä on yksi hittiresepteistämme. Kinuskilla kuorrutettu mehevä porkkanalevykakku saa mukavasti makua myös appelsiinista.
| 200 g | porkkanaa |
| 125 g | margariinia |
| 2 rkl | appelsiinimehua |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 80 g | (1 ps) mantelirouhetta |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| Appelsiinikinuski | |
|---|---|
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 1 kpl | appelsiini |
- 1.
Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja jätä se jäähtymään. Pese appelsiini, raasta kuoren keltainen osa talteen kuorrutetta varten ja purista 2 rkl mehua. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Ota halutessasi noin 1 rkl mantelirouhetta sivuun ja säästä se piirakan koristeluun. Yhdistä toisessa kulhossa loppu mantelirouhe, jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseos ja sulatettu rasva vuorotellen varovasti nostellen munavaahtoon. Lisää porkkanaraaste ja appelsiinimehu ja sekoita taikina tasaiseksi.
- 2.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25 x 35 cm). Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 3.
Valmista kuorrute. Keitä kermaa, fariinisokeria ja appelsiinin kuoriraastetta kattilassa 10–15 minuuttia tai kunnes kinuski sakenee. Kinuski saa kiehua kunnolla. Testaa kinuskin paksuus tiputtamalla pisara kylmään veteen. Jos se pysyy koossa, kinuski on valmista. Valuta kuuma kinuski tasaisesti kakkulevylle. Ripottele hieman jäähtyneen kuorrutteen päälle halutessasi mantelirouhetta tai appelsiininkuorisuikaleita. Kun kinuski on hyytynyt, leikkaa piirakka annospaloiksi.
Porkkana-kinuskipiirakka
Tämä kinuskipiirakan ja porkkanakakun yhdistelmä on yksi hittiresepteistämme. Kinuskilla kuorrutettu mehevä porkkanalevykakku saa mukavasti makua myös appelsiinista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | porkkanaa |
| 125 g | margariinia |
| 2 rkl | appelsiinimehua |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 80 g | (1 ps) mantelirouhetta |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Appelsiinikinuski | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 1 kpl | appelsiini |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja jätä se jäähtymään. Pese appelsiini, raasta kuoren keltainen osa talteen kuorrutetta varten ja purista 2 rkl mehua. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Ota halutessasi noin 1 rkl mantelirouhetta sivuun ja säästä se piirakan koristeluun. Yhdistä toisessa kulhossa loppu mantelirouhe, jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseos ja sulatettu rasva vuorotellen varovasti nostellen munavaahtoon. Lisää porkkanaraaste ja appelsiinimehu ja sekoita taikina tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 200 g porkkanaa 125 g margariinia 2 rkl appelsiinimehua 2 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 80 g (1 ps) mantelirouhetta 4 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl kanelia 1 tl kardemummaa 1/2 tl suolaa - 2
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25 x 35 cm). Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 3
Valmista kuorrute. Keitä kermaa, fariinisokeria ja appelsiinin kuoriraastetta kattilassa 10–15 minuuttia tai kunnes kinuski sakenee. Kinuski saa kiehua kunnolla. Testaa kinuskin paksuus tiputtamalla pisara kylmään veteen. Jos se pysyy koossa, kinuski on valmista. Valuta kuuma kinuski tasaisesti kakkulevylle. Ripottele hieman jäähtyneen kuorrutteen päälle halutessasi mantelirouhetta tai appelsiininkuorisuikaleita. Kun kinuski on hyytynyt, leikkaa piirakka annospaloiksi.
Määrä Ainesosa 2 dl kuohukermaa 2 dl fariinisokeria 1 kpl appelsiini
Ravintosisältö
314
Energiaa kcal
1315
Energiaa kj
15,1 g
Rasvaa
6,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,7 g
Hiilihydraatteja
24,6 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
314
Energiaa kcal
1315
Energiaa kj
15,1 g
Rasvaa
6,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,7 g
Hiilihydraatteja
24,6 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, 1 tl Kanelia, 1 tl Kardemummaa, 1 kpl appelsiini.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























