Porkkana-kinuskipiirakka

Arvostele resepti
15 Palaa

60 min

Tämä kinuskipiirakan ja porkkanakakun yhdistelmä on yksi hittiresepteistämme. Kinuskilla kuorrutettu mehevä porkkanalevykakku saa mukavasti makua myös appelsiinista.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gporkkanaa
125 gmargariinia
2 rklappelsiinimehua
2 kplkananmunaa
2 dlsokeria
80 g(1 ps) mantelirouhetta
4 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa

Appelsiinikinuski

2 dlkuohukermaa
2 dlfariinisokeria
1 kplappelsiini

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja jätä se jäähtymään. Pese appelsiini, raasta kuoren keltainen osa talteen kuorrutetta varten ja purista 2 rkl mehua. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Ota halutessasi noin 1 rkl mantelirouhetta sivuun ja säästä se piirakan koristeluun. Yhdistä toisessa kulhossa loppu mantelirouhe, jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseos ja sulatettu rasva vuorotellen varovasti nostellen munavaahtoon. Lisää porkkanaraaste ja appelsiinimehu ja sekoita taikina tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    200 gporkkanaa
    125 gmargariinia
    2 rklappelsiinimehua
    2 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    80 g(1 ps) mantelirouhetta
    4 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 tlkanelia
    1 tlkardemummaa
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25 x 35 cm). Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

  3. 3

    Valmista kuorrute. Keitä kermaa, fariinisokeria ja appelsiinin kuoriraastetta kattilassa 10–15 minuuttia tai kunnes kinuski sakenee. Kinuski saa kiehua kunnolla. Testaa kinuskin paksuus tiputtamalla pisara kylmään veteen. Jos se pysyy koossa, kinuski on valmista. Valuta kuuma kinuski tasaisesti kakkulevylle. Ripottele hieman jäähtyneen kuorrutteen päälle halutessasi mantelirouhetta tai appelsiininkuorisuikaleita. Kun kinuski on hyytynyt, leikkaa piirakka annospaloiksi.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    2 dlfariinisokeria
    1 kplappelsiini

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, 1 tl Kanelia, 1 tl Kardemummaa, 1 kpl appelsiini.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Päivi Ristell
16.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä