Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja jätä se jäähtymään. Pese appelsiini, raasta kuoren keltainen osa talteen kuorrutetta varten ja purista 2 rkl mehua. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Ota halutessasi noin 1 rkl mantelirouhetta sivuun ja säästä se piirakan koristeluun. Yhdistä toisessa kulhossa loppu mantelirouhe, jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseos ja sulatettu rasva vuorotellen varovasti nostellen munavaahtoon. Lisää porkkanaraaste ja appelsiinimehu ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25 x 35 cm). Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Keitä kermaa, fariinisokeria ja appelsiinin kuoriraastetta kattilassa 10–15 minuuttia tai kunnes kinuski sakenee. Kinuski saa kiehua kunnolla. Testaa kinuskin paksuus tiputtamalla pisara kylmään veteen. Jos se pysyy koossa, kinuski on valmista. Valuta kuuma kinuski tasaisesti kakkulevylle. Ripottele hieman jäähtyneen kuorrutteen päälle halutessasi mantelirouhetta tai appelsiininkuorisuikaleita. Kun kinuski on hyytynyt, leikkaa piirakka annospaloiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
314
1315
15,1 g
6,2 g
38,7 g
24,6 g
1,7 g
4,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta,
1 tl Kanelia,
1 tl Kardemummaa,
1 kpl appelsiini.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli