Porkkanarisotto

Nappaa talteen!
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | pientä sipulia |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 1/2 dl | risottoriisiä |
| 3 dl | porkkanamehua |
| 5 dl | kasvislientä |
| 2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 1/2 dl | parmesaaniraastetta |
- 1.
Kuori ja leikkaa porkkanat ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää porkkanat ja sipuli. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää riisit, kääntele hetken aikaa ja lisää sitten porkkanamehu. Anna nesteen hautua ja lisää kasvislientä hiljalleen imeyttäen, kunnes edellinen neste on imeytynyt. Sekoita välillä. Mausta lopuksi oreganolla, ripauksella suolaa ja pippuria sekä parmesaaniraasteella. Tarjoile esim. broilerin tai kalan lisäkkeenä.
Porkkanarisotto
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | pientä sipulia |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 1/2 dl | risottoriisiä |
| 3 dl | porkkanamehua |
| 5 dl | kasvislientä |
| 2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 1/2 dl | parmesaaniraastetta |
Valmistus
- 1
Kuori ja leikkaa porkkanat ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää porkkanat ja sipuli. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää riisit, kääntele hetken aikaa ja lisää sitten porkkanamehu. Anna nesteen hautua ja lisää kasvislientä hiljalleen imeyttäen, kunnes edellinen neste on imeytynyt. Sekoita välillä. Mausta lopuksi oreganolla, ripauksella suolaa ja pippuria sekä parmesaaniraasteella. Tarjoile esim. broilerin tai kalan lisäkkeenä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












