Punainen joulusilli

Arvostele resepti
10 Annosta

15 min

Tomaattikastikkeeseen upotetut sillifileet maistuvat joulun kalapöydässä. Tilkka chilikastiketta piristää tomaattisen joulusillin. Voit valmistaa sillin jääkaappiin maustumaan jo muutama päivä ennen tarjoilua.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
500 gravintolafileitä
1 kplpunasipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
400 g(1 tlk) tomaattimurskaa
1/2 - 1 tlsrirachakastiketta
1 1/2 rklsokeria
1/2 tlmaustepippuria
1/2 dltilliä hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Valuta ravintolafileet ja leikkaa ne parin sentin levyisiksi viipaleiksi. Nosta kulhoon.

    MääräAinesosa
    500 gravintolafileitä
  2. 2

    Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulit. Lisää sipulit ja loput ainekset kulhoon. Pyöräytä kauhalla siten, että maustekastike sekoittuu sillipaloihin tasaisesti.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 dltilliä hienonnettuna
    1/2 tlmaustepippuria
    1 1/2 rklsokeria
    1/2 - 1 tlsrirachakastiketta
    400 g(1 tlk) tomaattimurskaa
  3. 3

    Anna maustua viileässä vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli ennen tarjoamista. Tarjoa joulun kalapöydässä esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa. Joulusilli säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl valkosipulinkynttä, 0.5 dl tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
19.10.2018
|
Päivitetty: 2.12.2025

Samankaltaisia reseptejä