Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punainen joulusilli

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Tomaattikastikkeeseen upotetut sillifileet maistuvat joulun kalapöydässä. Tilkka chilikastiketta piristää tomaattisen joulusillin. Voit valmistaa sillin jääkaappiin maustumaan jo muutama päivä ennen tarjoilua.

Ainekset

500 g
ravintolafileitä
1 kpl
punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1/2 - 1 tl
srirachakastiketta
1 1/2 rkl
sokeria
1/2 tl
maustepippuria
1/2 dl
tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valuta ravintolafileet ja leikkaa ne parin sentin levyisiksi viipaleiksi. Nosta kulhoon.

500 g
ravintolafileitä
2

Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulit. Lisää sipulit ja loput ainekset kulhoon. Pyöräytä kauhalla siten, että maustekastike sekoittuu sillipaloihin tasaisesti.

1 kpl
punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
tilliä hienonnettuna
1/2 tl
maustepippuria
1 1/2 rkl
sokeria
1/2 - 1 tl
srirachakastiketta
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
3

Anna maustua viileässä vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli ennen tarjoamista. Tarjoa joulun kalapöydässä esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa. Joulusilli säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

132

553

5,6 g

1,3 g

13,4 g

13,3 g

0,9 g

6,3 g

3,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl valkosipulinkynttä,

0,5 dl tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli