Punainen joulusilli | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punainen joulusilli

Punainen joulusilli

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Tomaattikastikkeeseen upotetut sillifileet maistuvat joulun kalapöydässä. Tilkka chilikastiketta piristää tomaattisen joulusillin. Voit valmistaa sillin jääkaappiin maustumaan jo muutama päivä ennen tarjoilua.

Ainekset

500 g
ravintolafileitä
1 kpl
punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1/2 - 1 tl
srirachakastiketta
1 1/2 rkl
sokeria
1/2 tl
maustepippuria
1/2 dl
tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valuta ravintolafileet ja leikkaa ne parin sentin levyisiksi viipaleiksi. Nosta kulhoon.

500 g
ravintolafileitä
2

Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulit. Lisää sipulit ja loput ainekset kulhoon. Pyöräytä kauhalla siten, että maustekastike sekoittuu sillipaloihin tasaisesti.

1 kpl
punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
tilliä hienonnettuna
1/2 tl
maustepippuria
1 1/2 rkl
sokeria
1/2 - 1 tl
srirachakastiketta
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
3

Anna maustua viileässä vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli ennen tarjoamista. Tarjoa joulun kalapöydässä esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa. Joulusilli säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 29.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

553

132

5,6 g

1,3 g

13,4 g

13,3 g

0,9 g

6,3 g

3,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl valkosipulinkynttä,

0,5 dl tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli