Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punainen silakkalaatikko

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Silakkalaatikko saa päälleen pestosta, kermasta ja mausteista tehdyn punaisen hunnun.

Ainekset

300 g
silakkafileitä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
10 - 12 kpl
keitettyä perunaa
1 kpl
Sipuli
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 dl
punaista pestoa
1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 - 1 tl
srirachakastiketta (halutessasi)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Leikkaa silakkafileet noin 2 cm:n viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.

300 g
silakkafileitä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2

Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kulhossa kerma, pesto ja paprikajauhe. Mausta kermaseos halutessasi srirachalla.

10 - 12 kpl
keitettyä perunaa
1 kpl
Sipuli
1/2 - 1 tl
srirachakastiketta (halutessasi)
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
Paprikajauhetta
1 dl
punaista pestoa
3

Voitele uunivuoka (ø 20 x 30 cm). Levitä vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, silakkaviipaleita ja sipulia. Kaada kermaseos vuokaan.

4

Kypsennä uunissa 40–45 minuuttia. Mikäli pinta meinaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

448

1876

27,3 g

5,5 g

31,0 g

3,8 g

2,8 g

17,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli