Säädä uuni 175 asteeseen. Leikkaa silakkafileet noin 2 cm:n viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kulhossa kerma, pesto ja paprikajauhe. Mausta kermaseos halutessasi srirachalla.
Voitele uunivuoka (ø 20 x 30 cm). Levitä vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, silakkaviipaleita ja sipulia. Kaada kermaseos vuokaan.
Kypsennä uunissa 40–45 minuuttia. Mikäli pinta meinaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1876
448
27,3 g
5,5 g
31,0 g
3,8 g
2,8 g
17,5 g
1,4 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli