Punainen silakkalaatikko

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Silakkalaatikko saa päälleen pestosta, kermasta ja mausteista tehdyn punaisen hunnun.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gsilakkafileitä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
10 - 12 kplkeitettyä perunaa
1 kplsipuli
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1 dlpunaista pestoa
1/2 tlpaprikajauhetta
1/2 - 1 tlsrirachakastiketta (halutessasi)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Säädä uuni 175 asteeseen. Leikkaa silakkafileet noin 2 cm:n viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.

    MääräAinesosa
    300 gsilakkafileitä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  2. 2

    Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kulhossa kerma, pesto ja paprikajauhe. Mausta kermaseos halutessasi srirachalla.

    MääräAinesosa
    10 - 12 kplkeitettyä perunaa
    1 kplsipuli
    1/2 - 1 tlsrirachakastiketta (halutessasi)
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1/2 tlpaprikajauhetta
    1 dlpunaista pestoa
  3. 3

    Voitele uunivuoka (ø 20 x 30 cm). Levitä vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, silakkaviipaleita ja sipulia. Kaada kermaseos vuokaan.

  4. 4

    Kypsennä uunissa 40–45 minuuttia. Mikäli pinta meinaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä