Puolukkainen banana bread

arvosana3/5

(4)arviota
10 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Banaanileivästä mukailtu kakku on kirpeiden puolukoiden ja makean banaanin ihana yhdistelmä. Lisäksi täyteläistä makua tuo intiaani- eli täysruokosokeri.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
125 gleivontamargariinia (maidoton)
2 kplbanaania
1 kplkananmuna
2 dlpakastepuolukoita
1 1/2 dlintiaanisokeria
3 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1 tlkanelia
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

2 tlmargariinia vuoan voiteluun (maidoton)
1 kplbanaani

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini. Laita sula margariini, banaanit ja kananmunat kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita puolukat ja intiaanisokeri puuhaarukalla joukkoon.

    MääräAinesosa
    125 gleivontamargariinia (maidoton)
    2 kplbanaania
    1 kplkananmuna
    2 dlpakastepuolukoita
    1 1/2 dlintiaanisokeria
  2. 2

    Sekoita jauhoseos, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja suola keskenään. Lisää ne taikinaan.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlvaniljasokeria
    1 tlkanelia
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Voitele suorakaiteen muotoinen 1 ½ litran kakku- tai leipävuoka. Kaada taikina vuokaan. Leikkaa päälle tuleva banaani ohuiksi viipaleiksi ja asettele taikinan pinnalle. Kypsennä uunin keskitasolla 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 tlmargariinia vuoan voiteluun (maidoton)
    1 kplbanaani

Käytä kypsiä, mutta vältä tummia banaaneja, jos haluat kakusta paremmin FODMAP-ruokavalioon soveltuvan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
25.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä