Puolukkainen banana bread
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Banaanileivästä mukailtu kakku on kirpeiden puolukoiden ja makean banaanin ihana yhdistelmä. Lisäksi täyteläistä makua tuo intiaani- eli täysruokosokeri.
| 125 g | leivontamargariinia (maidoton) |
| 2 kpl | banaania |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | pakastepuolukoita |
| 1 1/2 dl | intiaanisokeria |
| 3 1/2 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 tl | margariinia vuoan voiteluun (maidoton) |
| 1 kpl | banaani |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini. Laita sula margariini, banaanit ja kananmunat kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita puolukat ja intiaanisokeri puuhaarukalla joukkoon.
- 2.
Sekoita jauhoseos, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja suola keskenään. Lisää ne taikinaan.
- 3.
Voitele suorakaiteen muotoinen 1 ½ litran kakku- tai leipävuoka. Kaada taikina vuokaan. Leikkaa päälle tuleva banaani ohuiksi viipaleiksi ja asettele taikinan pinnalle. Kypsennä uunin keskitasolla 45 minuuttia.
Puolukkainen banana bread
arvosana3/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Banaanileivästä mukailtu kakku on kirpeiden puolukoiden ja makean banaanin ihana yhdistelmä. Lisäksi täyteläistä makua tuo intiaani- eli täysruokosokeri.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 125 g | leivontamargariinia (maidoton) |
| 2 kpl | banaania |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | pakastepuolukoita |
| 1 1/2 dl | intiaanisokeria |
| 3 1/2 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 2 tl | margariinia vuoan voiteluun (maidoton) |
| 1 kpl | banaani |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini. Laita sula margariini, banaanit ja kananmunat kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita puolukat ja intiaanisokeri puuhaarukalla joukkoon.
Määrä Ainesosa 125 g leivontamargariinia (maidoton) 2 kpl banaania 1 kpl kananmuna 2 dl pakastepuolukoita 1 1/2 dl intiaanisokeria - 2
Sekoita jauhoseos, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja suola keskenään. Lisää ne taikinaan.
Määrä Ainesosa 3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 1 tl kanelia 1/2 tl suolaa - 3
Voitele suorakaiteen muotoinen 1 ½ litran kakku- tai leipävuoka. Kaada taikina vuokaan. Leikkaa päälle tuleva banaani ohuiksi viipaleiksi ja asettele taikinan pinnalle. Kypsennä uunin keskitasolla 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 tl margariinia vuoan voiteluun (maidoton) 1 kpl banaani
Käytä kypsiä, mutta vältä tummia banaaneja, jos haluat kakusta paremmin FODMAP-ruokavalioon soveltuvan.
Ravintosisältö
260
Energiaa kcal
1090
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,0 g
Hiilihydraatteja
20,6 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
260
Energiaa kcal
1090
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,0 g
Hiilihydraatteja
20,6 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























