Puolukkakiisseli

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Kiehauta perinteinen isoäidin puolukkakiisseli pakastepuolukoista tai tuoreista marjoista. Ihanasti hapan marjakiisseli maistuu vanilja- tai kermavaahdon kanssa. Vaniljavaahto syntyy helposti vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
7 dlvettä
200 g(1 ps) puolukoita (pakaste)
1 kplkanelitanko
1 dlsokeria

Suurus

3 rklvettä
2 rklperunajauhoja

Lisäksi

1 rklsokeria
250 ml(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
puolukoita koristeluun

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kattilaan vesi, puolukat, kanelitanko ja sokeri. Keitä muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    7 dlvettä
    200 g(1 ps) puolukoita (pakaste)
    1 kplkanelitanko
    1 dlsokeria
  2. 2

    Sekoita pienessä kulhossa vesi ja perunajauhot keskenään. Lisää suurus ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes se pulpahtaa muutaman kerran. Siirrä kattila pois liedeltä.

    MääräAinesosa
    3 rklvettä
    2 rklperunajauhoja
  3. 3

    Poista kanelitanko. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle ohuelti sokeria. Anna kiisselin jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 rklsokeria
  4. 4

    Koristele annokset kevyesti vaahdotetulla vaniljakastikkeella ja halutessasi puolukoilla.

    MääräAinesosa
    250 ml(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    puolukoita koristeluun

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 7 dl Vettä, 1 kpl kanelitanko, puolukoita koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Piia Arnould
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä