Puolukkakiisseli
Ainekset
Valmistus
Mittaa kattilaan vesi, puolukat, kanelitanko ja sokeri. Keitä muutama minuutti.
Sekoita pienessä kulhossa vesi ja perunajauhot keskenään. Lisää suurus ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes pulpahtaa muutaman kerran. Siirrä kattila pois liedeltä.
Poista kanelitanko. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle ohuelti sokeria. Anna kiisselin jäähtyä.
Koristele annokset kevyesti vaahdotetulla vaniljakastikkeella ja halutessasi puolukoilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
187
783
3,3 g
1,8 g
37,5 g
33,0 g
1,3 g
0,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
7 dl Vettä,
1 kpl kanelitanko,
(puolukoita koristeluun).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli