Puutarhurin särkisalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Särkisäilykkeestä, valmiiksi keitetyistä perunoista, pavuista ja kananmunasta vartissa valmistuva salaatti on kotimainen vaihtoehto Nizzan salaatille. Viimeistele annos helpolla sinappikastikkeella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
250 gpensaspapuja
250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
145 g(1 prk 275/145 g) savustettua valkosipulisärkisäilykettä
800 g(12 kpl) keitettyä perunaa
180 g(1 ps) salaattisekoitusta

Sinappikastike

1 rklpunaviinietikkaa
2 tlsinappia
1 tljuoksevaa hunajaa
3 rklsärkisäilykkeen lientä

Valmistus

  1. 1

    Keitä kananmunia 4–5 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja puolita kananmunat.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
  2. 2

    Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia. Valuta ja laita kylmään veteen odottamaan.

    MääräAinesosa
    250 gpensaspapuja
  3. 3

    Huuhtele ja puolita tomaatit. Valuta särjet liemestä siivilässä kulhon päällä. Säästä liemi.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    145 g(1 prk 275/145 g) savustettua valkosipulisärkisäilykettä
  4. 4

    Valmista kastike. Yhdistä etikka, sinappi ja hunaja. Lisää 3 rkl särkisäilykkeen lientä. Puolita tai lohko keitetyt perunat. Yhdistä kastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 rklpunaviinietikkaa
    1 tljuoksevaa hunajaa
    2 tlsinappia
    3 rklsärkisäilykkeen lientä
    800 g(12 kpl) keitettyä perunaa
  5. 5

    Laita salaattisekoitus tarjoiluvadille. Lisää päälle perunat, kananmunat, kasvikset ja särjet.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) salaattisekoitusta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.7.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä