Puutarhurin särkisalaatti
15 min

Nappaa talteen!
Särkisäilykkeestä, valmiiksi keitetyistä perunoista, pavuista ja kananmunasta vartissa valmistuva salaatti on kotimainen vaihtoehto Nizzan salaatille. Viimeistele annos helpolla sinappikastikkeella.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 250 g | pensaspapuja |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 145 g | (1 prk 275/145 g) savustettua valkosipulisärkisäilykettä |
| 800 g | (12 kpl) keitettyä perunaa |
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| Sinappikastike | |
|---|---|
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 tl | sinappia |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 3 rkl | särkisäilykkeen lientä |
- 1.
Keitä kananmunia 4–5 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja puolita kananmunat.
- 2.
Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia. Valuta ja laita kylmään veteen odottamaan.
- 3.
Huuhtele ja puolita tomaatit. Valuta särjet liemestä siivilässä kulhon päällä. Säästä liemi.
- 4.
Valmista kastike. Yhdistä etikka, sinappi ja hunaja. Lisää 3 rkl särkisäilykkeen lientä. Puolita tai lohko keitetyt perunat. Yhdistä kastikkeen kanssa.
- 5.
Laita salaattisekoitus tarjoiluvadille. Lisää päälle perunat, kananmunat, kasvikset ja särjet.
Särkisäilykkeestä, valmiiksi keitetyistä perunoista, pavuista ja kananmunasta vartissa valmistuva salaatti on kotimainen vaihtoehto Nizzan salaatille. Viimeistele annos helpolla sinappikastikkeella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 250 g | pensaspapuja |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 145 g | (1 prk 275/145 g) savustettua valkosipulisärkisäilykettä |
| 800 g | (12 kpl) keitettyä perunaa |
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
Sinappikastike | |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 tl | sinappia |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 3 rkl | särkisäilykkeen lientä |
Valmistus
- 1
Keitä kananmunia 4–5 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja puolita kananmunat.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa - 2
Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia. Valuta ja laita kylmään veteen odottamaan.
Määrä Ainesosa 250 g pensaspapuja - 3
Huuhtele ja puolita tomaatit. Valuta särjet liemestä siivilässä kulhon päällä. Säästä liemi.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 145 g (1 prk 275/145 g) savustettua valkosipulisärkisäilykettä - 4
Valmista kastike. Yhdistä etikka, sinappi ja hunaja. Lisää 3 rkl särkisäilykkeen lientä. Puolita tai lohko keitetyt perunat. Yhdistä kastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 1 rkl punaviinietikkaa 1 tl juoksevaa hunajaa 2 tl sinappia 3 rkl särkisäilykkeen lientä 800 g (12 kpl) keitettyä perunaa - 5
Laita salaattisekoitus tarjoiluvadille. Lisää päälle perunat, kananmunat, kasvikset ja särjet.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) salaattisekoitusta
Ravintosisältö
454
Energiaa kcal
1901
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
19,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
454
Energiaa kcal
1901
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
19,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





