Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puutarhurin särkisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Särkisäilykkeestä, perunoista, pavuista ja kananmunasta vartissa valmistuva salaatti on kotimainen vaihtoehto Nizzan salaatille. Viimeistele annos helpolla sinappikastikkeella.

Ainekset

4 kpl
kananmunaa
250 g
(1 pkt) pensaspapuja
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
145 g
(1 prk 275/145 g) savustettua valkosipulisärkisäilykettä
800 g
(12 kpl) keitettyä perunaa
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta

Sinappikastike

1 rkl
punaviinietikkaa
2 tl
sinappia
1 tl
juoksevaa hunajaa
3 rkl
särkisäilykkeen lientä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä kananmunia 4–5 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja puolita.

4 kpl
kananmunaa
2

Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia. Valuta ja laita kylmään veteen odottamaan.

250 g
(1 pkt) pensaspapuja
3

Puolita tomaatit. Valuta särjet liemestä siivilässä kulhon päällä. Säästä liemi.

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
145 g
(1 prk 275/145 g) savustettua valkosipulisärkisäilykettä
4

Valmista kastike. Yhdistä etikka, sinappi ja hunaja. Lisää 3 rkl särkisäilykkeen lientä.

1 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
juoksevaa hunajaa
2 tl
sinappia
3 rkl
särkisäilykkeen lientä
5

Puolita tai lohko perunat. Yhdistä kastikkeen kanssa.

800 g
(12 kpl) keitettyä perunaa
6

Laita salaattisekoitus tarjoiluvadille. Lisää päälle perunat, kananmunat, kasvikset ja särjet.

180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 10.7.2019
|
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

454

1901

23,8 g

3,5 g

38,5 g

7,5 g

5,0 g

19,0 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli