Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Quiche Lorraine ohje

Quiche Lorraine

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Quiche Lorraine on ruokaisa ranskalainen piirakka, jossa on runsaasti juustoa ja pekonia. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kera.

Ainekset

100 g
Voita
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Vettä

täyte

140 - 150 g
Pekonia
1 kpl
Sipuli
150 g
Emmentaljuustoraastetta
4 kpl
Kananmunaa
3 dl
Kermaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1/2 dl
Persiljasilppua
1 tl
Timjamia

koristeluun

Paprikaa
Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuoan (halk. n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Tee piirakkaan noin 3 cm:n korkuiset reunat. Pane pohja jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

100 g
Voita
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
2

Silppua pekoni ja ruskista se pannulla kevyesti. Siirrä pekonit pois ja kuullota silputtu sipuli pekonin rasvassa. Sekoita munat, juustoraaste ja mausteet kermaan. Ripottele pekonipalat, sipulisilppu ja persilja vuokaan. Kaada päälle kermaseos. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskiosassa noin 35 minuuttia.

140 - 150 g
Pekonia
1 kpl
Sipuli
4 kpl
Kananmunaa
3 dl
Kermaa
150 g
Emmentaljuustoraastetta
1/2 dl
Persiljasilppua
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Timjamia
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

490

2051

39,0 g

23,3 g

19,4 g

1,6 g

1,0 g

15,1 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,5 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

0,5 dl Persiljasilppua,

1 tl Timjamia,

Paprikaa,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli