Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuoan (halk. n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Tee piirakkaan noin 3 cm:n korkuiset reunat. Pane pohja jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Silppua pekoni ja ruskista se pannulla kevyesti. Siirrä pekonit pois ja kuullota silputtu sipuli pekonin rasvassa. Sekoita munat, juustoraaste ja mausteet kermaan. Ripottele pekonipalat, sipulisilppu ja persilja vuokaan. Kaada päälle kermaseos. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskiosassa noin 35 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2051
490
39,0 g
23,3 g
19,4 g
1,6 g
1,0 g
15,1 g
0,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,5 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria,
0,5 dl Persiljasilppua,
1 tl Timjamia,
Paprikaa,
Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli