Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuoan (halk. n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Tee piirakkaan noin 3 cm:n korkuiset reunat. Pane pohja jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Silppua pekoni ja ruskista se pannulla kevyesti. Siirrä pekonit pois ja kuullota silputtu sipuli pekonin rasvassa. Sekoita munat, juustoraaste ja mausteet kermaan. Ripottele pekonipalat, sipulisilppu ja persilja vuokaan. Kaada päälle kermaseos. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskiosassa noin 35 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
490
2051
39,0 g
23,3 g
19,4 g
1,6 g
1,0 g
15,1 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,5 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria,
0,5 dl Persiljasilppua,
1 tl Timjamia,
Paprikaa,
Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli