Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Quiche Lorraine

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Quiche Lorraine on klassinen ranskalainen piirakka, jossa on herkullisen runsaasti kinkkua ja juustoa. Tarjoa tämä mehevä ranskalainen kinkku-juustopiirakka vaikkapa iltaruoaksi raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

Pohja

100 g
Voita
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Vettä

Täyte

350 g
Palvikinkkua
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynsiä
1 rkl
Rypsiöljyä
4 kpl
Kananmunaa
3 dl
Kermaa
150 g
(1 ps) emmentaljuustoraastetta
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Nypi kylmä voi, jauhot ja suola muruiksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (halksidijs 27 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

100 g
Voita
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Vettä
2

Leikkaa kinkku kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekoitellen. Lisää kinkku pannulle ja kuumenna sekoitellen hetken aikaa.

350 g
Palvikinkkua
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynsiä
1 rkl
Rypsiöljyä
3

Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja mausteet kulhossa keskenään.

4 kpl
Kananmunaa
3 dl
Kermaa
150 g
(1 ps) emmentaljuustoraastetta
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
4

Levitä kinkku-sipuliseos piirakkapohjalle ja kaada päälle kermaseos. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki! Täytteeseen ei tarvitse lisätä suolaa, koska kinkku ja juustoraaste ovat suolaisia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 21.4.2014
|
Muokattu: 26.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

352

1472

27,0 g

15,3 g

13,1 g

1,1 g

0,7 g

13,9 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli