Raikas hedelmäsalaatti inkivääri-sitrusliemellä

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Tykästyitkö inkiväärishottiin? Tässä terveellisessä hedelmäsalaatissa maistuvat raikkaat sitrukset ja inkiväärishotista tuttu liemi. Mango ja pensasmustikat antavat sitrussalaattiin väriä ja makeutta. Hörppää salaatista ylijäänyt liemi vitamiinibuustina!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

HEDELMÄSALAATTI

2 kplgreippiä
1 kplappelsiini
1 kplveriappelsiini
1 kplmango (syöntikypsä)
1 1/2 dl(125 g) pensasmustikoita

INKIVÄÄRI-SITRUSLIEMI

1 kplappelsiini
1 kplsitruuna
50 g(n. 5 cm:n pala) tuoretta inkivääriä
2 rkljuoksevaa hunajaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä ensin liemi: Kuori ja raasta inkivääri. Purista appelsiinista ja sitruunasta mehu. Lisää kattilaan inkivääriraaste ja appelsiinin- sekä sitruunanmehu. Keitä pari minuuttia. Makeuta jäähtynyt liemi hunajalla.

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini
    1 kplsitruuna
    50 g(n. 5 cm:n pala) tuoretta inkivääriä
    2 rkljuoksevaa hunajaa
  2. 2

    Leikkaa greipit, appelsiini ja veriappelsiini terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Paloittele lohkot halutessasi vielä kahteen tai kolmeen osaan. Leikkaa mango litteän kiven vierestä puolikkaiksi. Kuori mango veitsellä ja viipaloi. Huuhtele pensasmustikat.

    MääräAinesosa
    2 kplgreippiä
    1 kplappelsiini
    1 kplveriappelsiini
    1 kplmango (syöntikypsä)
    1 1/2 dl(125 g) pensasmustikoita
  3. 3

    Asettele hedelmät laakealle vadille. Kaada liemi päälle ja koristele pensasmustikoilla. Anna salaatin maustua hetki kylmässä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
23.12.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä