Raikas hedelmäsalaatti inkivääri-sitrusliemellä - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raikas hedelmäsalaatti inkivääri-sitrusliemellä

Raikas hedelmäsalaatti inkivääri-sitrusliemellä
Paloja
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Tykästyitkö inkiväärishottiin? Tässä terveellisessä hedelmäsalaatissa maistuvat raikkaat sitrukset ja inkiväärishotista tuttu liemi. Mango ja pensasmustikat antavat sitrussalaattiin väriä ja makeutta. Hörppää salaatista ylijäänyt liemi vitamiinibuustina!
Jaa Somessa

Ainekset

HEDELMÄSALAATTI

2 kpl
sweetietä
1 kpl
appelsiini
1 kpl
veriappelsiini
1 kpl
mango (syöntikypsä)
1 1/2 dl
(125 g) pensasmustikoita

INKIVÄÄRI-SITRUSLIEMI

1 kpl
appelsiini
1 kpl
sitruuna
50 g
(n. 5 cm:n pala) tuoretta inkivääriä
2 rkl
juoksevaa hunajaa

Vinkki: Sweetien satokausi kestää joulukuusta helmikuuhun. Korvaa sweetiet tarvittaessa muilla makeilla sitruksilla.

Näin teet

1

Keitä ensin liemi: Kuori ja raasta inkivääri. Purista appelsiinista ja sitruunasta mehu. Lisää kattilaan inkivääriraaste ja appelsiinin- sekä sitruunanmehu. Keitä pari minuuttia. Makeuta jäähtynyt liemi hunajalla.

1 kpl
appelsiini
1 kpl
sitruuna
50 g
(n. 5 cm:n pala) tuoretta inkivääriä
2 rkl
juoksevaa hunajaa
2

Leikkaa sweetiet, appelsiini ja veriappelsiini terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Paloittele lohkot halutessasi vielä kahteen tai kolmeen osaan. Leikkaa mango litteän kiven vierestä puolikkaiksi. Kuori mango veitsellä ja viipaloi. Huuhtele pensasmustikat.

2 kpl
sweetietä
1 kpl
appelsiini
1 kpl
veriappelsiini
1 kpl
mango (syöntikypsä)
1 1/2 dl
(125 g) pensasmustikoita
3

Asettele hedelmät laakealle vadille. Kaada liemi päälle ja koristele pensasmustikoilla. Anna salaatin maustua hetki kylmässä.

Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
Muokattu: 23.12.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g162 g
Proteiinia3 g10 g
Rasvaa1 g3 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj869 3475
Energiaa kcal208 831

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g162 g
Proteiinia3 g10 g
Rasvaa1 g3 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj869 3475
Energiaa kcal208 831
Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.