Raikas hedelmäsalaatti inkivääri-sitrusliemellä
30 min

Nappaa talteen!
Tykästyitkö inkiväärishottiin? Tässä terveellisessä hedelmäsalaatissa maistuvat raikkaat sitrukset ja inkiväärishotista tuttu liemi. Mango ja pensasmustikat antavat sitrussalaattiin väriä ja makeutta. Hörppää salaatista ylijäänyt liemi vitamiinibuustina!
| HEDELMÄSALAATTI | |
|---|---|
| 2 kpl | greippiä |
| 1 kpl | appelsiini |
| 1 kpl | veriappelsiini |
| 1 kpl | mango (syöntikypsä) |
| 1 1/2 dl | (125 g) pensasmustikoita |
| INKIVÄÄRI-SITRUSLIEMI | |
| 1 kpl | appelsiini |
| 1 kpl | sitruuna |
| 50 g | (n. 5 cm:n pala) tuoretta inkivääriä |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
- 1.
Keitä ensin liemi: Kuori ja raasta inkivääri. Purista appelsiinista ja sitruunasta mehu. Lisää kattilaan inkivääriraaste ja appelsiinin- sekä sitruunanmehu. Keitä pari minuuttia. Makeuta jäähtynyt liemi hunajalla.
- 2.
Leikkaa greipit, appelsiini ja veriappelsiini terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Paloittele lohkot halutessasi vielä kahteen tai kolmeen osaan. Leikkaa mango litteän kiven vierestä puolikkaiksi. Kuori mango veitsellä ja viipaloi. Huuhtele pensasmustikat.
- 3.
Asettele hedelmät laakealle vadille. Kaada liemi päälle ja koristele pensasmustikoilla. Anna salaatin maustua hetki kylmässä.
Raikas hedelmäsalaatti inkivääri-sitrusliemellä
Tykästyitkö inkiväärishottiin? Tässä terveellisessä hedelmäsalaatissa maistuvat raikkaat sitrukset ja inkiväärishotista tuttu liemi. Mango ja pensasmustikat antavat sitrussalaattiin väriä ja makeutta. Hörppää salaatista ylijäänyt liemi vitamiinibuustina!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
HEDELMÄSALAATTI | |
| 2 kpl | greippiä |
| 1 kpl | appelsiini |
| 1 kpl | veriappelsiini |
| 1 kpl | mango (syöntikypsä) |
| 1 1/2 dl | (125 g) pensasmustikoita |
INKIVÄÄRI-SITRUSLIEMI | |
| 1 kpl | appelsiini |
| 1 kpl | sitruuna |
| 50 g | (n. 5 cm:n pala) tuoretta inkivääriä |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
Valmistus
- 1
Keitä ensin liemi: Kuori ja raasta inkivääri. Purista appelsiinista ja sitruunasta mehu. Lisää kattilaan inkivääriraaste ja appelsiinin- sekä sitruunanmehu. Keitä pari minuuttia. Makeuta jäähtynyt liemi hunajalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini 1 kpl sitruuna 50 g (n. 5 cm:n pala) tuoretta inkivääriä 2 rkl juoksevaa hunajaa - 2
Leikkaa greipit, appelsiini ja veriappelsiini terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Paloittele lohkot halutessasi vielä kahteen tai kolmeen osaan. Leikkaa mango litteän kiven vierestä puolikkaiksi. Kuori mango veitsellä ja viipaloi. Huuhtele pensasmustikat.
Määrä Ainesosa 2 kpl greippiä 1 kpl appelsiini 1 kpl veriappelsiini 1 kpl mango (syöntikypsä) 1 1/2 dl (125 g) pensasmustikoita - 3
Asettele hedelmät laakealle vadille. Kaada liemi päälle ja koristele pensasmustikoilla. Anna salaatin maustua hetki kylmässä.
Ravintosisältö
208
Energiaa kcal
869
Energiaa kj
0,8 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
40,5 g
Hiilihydraatteja
33,5 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
208
Energiaa kcal
869
Energiaa kj
0,8 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
40,5 g
Hiilihydraatteja
33,5 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























