Keitä ensin liemi: Kuori ja raasta inkivääri. Purista appelsiinista ja sitruunasta mehu. Lisää kattilaan inkivääriraaste ja appelsiinin- sekä sitruunanmehu. Keitä pari minuuttia. Makeuta jäähtynyt liemi hunajalla.
Leikkaa sweetiet, appelsiini ja veriappelsiini terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Paloittele lohkot halutessasi vielä kahteen tai kolmeen osaan. Leikkaa mango litteän kiven vierestä puolikkaiksi. Kuori mango veitsellä ja viipaloi. Huuhtele pensasmustikat.
Asettele hedelmät laakealle vadille. Kaada liemi päälle ja koristele pensasmustikoilla. Anna salaatin maustua hetki kylmässä.
Vinkki: Sweetien satokausi kestää joulukuusta helmikuuhun. Korvaa sweetiet tarvittaessa muilla makeilla sitruksilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
869
208
0,8 g
—
40,5 g
33,5 g
6,3 g
2,5 g
0,0 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli