Ramen tofulla ja sienillä
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ramenkeitto eli japanilainen nuudelikeitto saa makunsa maukkaasta liemestä. Keiton joukkoon paistetaan shimeji-sieniä ja tofua.
| 300 g | (1 pkt) marinoitua tofua |
| 200 g | (1 rs) shimeji-sieniä |
| 3 tl | paahdettua seesamiöljyä |
| 200 g | nuudeleita (esim. ramen) |
| Liemi | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 cm | pala inkivääriä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 rkl | misotahnaa |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 tl | vaahterasiirappia |
| Koristeluun | |
| seesaminsiemeniä | |
| chiliä | |
| korianteria | |
- 1.
Tee liemi. Kuori ja raasta valkosipuli ja inkivääri. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja chiliä seesamiöljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää loput liemen ainekset kattilaan, kiehauta ja pidä lämpimänä.
- 2.
Kuivaa tofu talouspaperilla ja kuutioi se. Leikkaa sienistä kantaa pois ja irrota sienet toisistaan. Pyyhi sienet kevyesti tai huuhtele tarvittaessa.
- 3.
Paista tofut öljyssä (1 tl) pannulla rapeaksi. Siirrä sivuun odottamaan. Paista sieniä öljyssä (2 tl) pannulla 5–10 minuuttia, tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
- 4.
Keitä nuudelit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- 5.
Jaa nuudelit, tofut ja sienet keittolautasille. Kaada liemi päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä, chilillä ja hienonnetulla korianterilla.
Ramenkeitto eli japanilainen nuudelikeitto saa makunsa maukkaasta liemestä. Keiton joukkoon paistetaan shimeji-sieniä ja tofua.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) marinoitua tofua |
| 200 g | (1 rs) shimeji-sieniä |
| 3 tl | paahdettua seesamiöljyä |
| 200 g | nuudeleita (esim. ramen) |
Liemi | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 cm | pala inkivääriä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 rkl | misotahnaa |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 tl | vaahterasiirappia |
Koristeluun | |
| seesaminsiemeniä | |
| chiliä | |
| korianteria | |
Valmistus
- 1
Tee liemi. Kuori ja raasta valkosipuli ja inkivääri. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja chiliä seesamiöljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää loput liemen ainekset kattilaan, kiehauta ja pidä lämpimänä.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 3 cm pala inkivääriä 1 kpl punainen chili 1 rkl paahdettua seesamiöljyä 1 l vettä 2 rkl misotahnaa 2 rkl soijakastiketta 1 kpl kasvisliemikuutio 1 rkl riisiviinietikkaa 1 tl vaahterasiirappia - 2
Kuivaa tofu talouspaperilla ja kuutioi se. Leikkaa sienistä kantaa pois ja irrota sienet toisistaan. Pyyhi sienet kevyesti tai huuhtele tarvittaessa.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) marinoitua tofua 200 g (1 rs) shimeji-sieniä - 3
Paista tofut öljyssä (1 tl) pannulla rapeaksi. Siirrä sivuun odottamaan. Paista sieniä öljyssä (2 tl) pannulla 5–10 minuuttia, tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Määrä Ainesosa 3 tl paahdettua seesamiöljyä - 4
Keitä nuudelit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 200 g nuudeleita (esim. ramen) - 5
Jaa nuudelit, tofut ja sienet keittolautasille. Kaada liemi päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä, chilillä ja hienonnetulla korianterilla.
Määrä Ainesosa seesaminsiemeniä chiliä korianteria
Ravintosisältö
332
Energiaa kcal
1388
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,0 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
332
Energiaa kcal
1388
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,0 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 cm pala inkivääriä, 2 rkl misotahnaa, seesaminsiemeniä, chiliä, korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























