Ranskalainen lammaspata

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Ranskalainen lammaspata on oikea makujen sinfonia! Hauduta karitsanpaisti uunissa kasviksien, lihaliemen ja valkoviinin kanssa mureaksi juhlapäivän ateriaksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kgmaustettua luutonta karitsanpaistia
1 rkloliiviöljyä
2 kplsipulia
6 kplvalkosipulinkynttä
1 kplporkkana
3 rkltomaattipyreetä
1 dlvalkoviiniä
5 dllihalientä
2 kplrosmariinin oksaa
1 kpllaakerinlehti
1 tlsokeria
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 kplkesäkurpitsa
1 kplpunainen paprika
1 dlkivettömiä oliiveja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa paisti paloiksi. Ruskista palat useassa erässä kuumalla pannulla öljytilkassa ja siirrä pataan.

    MääräAinesosa
    1 1/5 kgmaustettua luutonta karitsanpaistia
    1 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkana.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    6 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplporkkana
  3. 3

    Lisää pataan sipulit, porkkanat, tomaattipyree, valkoviini ja sen verran lihalientä, että lihapalat juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet ja kypsennä pataa uunissa 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 rkltomaattipyreetä
    1 dlvalkoviiniä
    5 dllihalientä
    2 kplrosmariinin oksaa
    1 kpllaakerinlehti
    1 tlsokeria
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Laske lämpö 175 asteeseen, peitä pata kannella ja anna ruoan kypsyä noin 2 tuntia.

  5. 5

    Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa ja kuutioi paprikaa. Valuta oliivit liemestään. Lisää kasvikset pataan ja kypsennä pataa vielä puolisen tuntia.

    MääräAinesosa
    1 kplkesäkurpitsa
    1 kplpunainen paprika
    1 dlkivettömiä oliiveja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl tomaattipyreetä, 1 kpl laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä