Leikkaa paisti paloiksi. Ruskista palat useassa erässä kuumalla pannulla öljytilkassa ja siirrä pataan.
Leikkaa valkosipulin yläpäästä pois viipale ja pane valkosipuli kokonaisena pataan. Lisää paloiteltu porkkana, selleri, tomaattipyree ja sen verran lihalientä (ja valkoviiniä), että lihapalat juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet ja pane pata ensin 225-asteiseen uuniin 30 minuutiksi.
Laske lämpö 175 asteeseen, peitä pata kannella ja anna ruoan kypsyä noin 2 tuntia. Viipaloi kesäkurpitsa, kuutioi paprika ja valuta oliivit liemestään. Lisää kasvikset pataan ja kypsennä vielä puolisen tuntia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
899
215
18,2 g
3,2 g
5,3 g
2,8 g
0,8 g
4,3 g
1,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pala selleriä,
3 rkl Tomaattisosetta (pyree),
Rosmariinin oksaa,
Laakerinlehti,
Ripaus sokeria,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli