Ranskalainen lammaspata
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ranskalainen lammaspata on oikea makujen sinfonia! Hauduta karitsanpaisti uunissa kasviksien, lihaliemen ja valkoviinin kanssa mureaksi juhlapäivän ateriaksi.
| 1 1/5 kg | maustettua luutonta karitsanpaistia |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | sipulia |
| 6 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | porkkana |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 5 dl | lihalientä |
| 2 kpl | rosmariinin oksaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 dl | kivettömiä oliiveja |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa paisti paloiksi. Ruskista palat useassa erässä kuumalla pannulla öljytilkassa ja siirrä pataan.
- 2.
Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkana.
- 3.
Lisää pataan sipulit, porkkanat, tomaattipyree, valkoviini ja sen verran lihalientä, että lihapalat juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet ja kypsennä pataa uunissa 30 minuuttia.
- 4.
Laske lämpö 175 asteeseen, peitä pata kannella ja anna ruoan kypsyä noin 2 tuntia.
- 5.
Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa ja kuutioi paprikaa. Valuta oliivit liemestään. Lisää kasvikset pataan ja kypsennä pataa vielä puolisen tuntia.
Ranskalainen lammaspata
Ranskalainen lammaspata on oikea makujen sinfonia! Hauduta karitsanpaisti uunissa kasviksien, lihaliemen ja valkoviinin kanssa mureaksi juhlapäivän ateriaksi.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/5 kg | maustettua luutonta karitsanpaistia |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | sipulia |
| 6 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | porkkana |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 5 dl | lihalientä |
| 2 kpl | rosmariinin oksaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 dl | kivettömiä oliiveja |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa paisti paloiksi. Ruskista palat useassa erässä kuumalla pannulla öljytilkassa ja siirrä pataan.
Määrä Ainesosa 1 1/5 kg maustettua luutonta karitsanpaistia 1 rkl oliiviöljyä - 2
Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkana.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 6 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl porkkana - 3
Lisää pataan sipulit, porkkanat, tomaattipyree, valkoviini ja sen verran lihalientä, että lihapalat juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet ja kypsennä pataa uunissa 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 rkl tomaattipyreetä 1 dl valkoviiniä 5 dl lihalientä 2 kpl rosmariinin oksaa 1 kpl laakerinlehti 1 tl sokeria 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Laske lämpö 175 asteeseen, peitä pata kannella ja anna ruoan kypsyä noin 2 tuntia.
- 5
Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa ja kuutioi paprikaa. Valuta oliivit liemestään. Lisää kasvikset pataan ja kypsennä pataa vielä puolisen tuntia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kesäkurpitsa 1 kpl punainen paprika 1 dl kivettömiä oliiveja
Ravintosisältö
462
Energiaa kcal
1936
Energiaa kj
29,0 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
3,7 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
39,2 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
462
Energiaa kcal
1936
Energiaa kj
29,0 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
3,7 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
39,2 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl tomaattipyreetä, 1 kpl laakerinlehti.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























