Raparperi-mansikkakiisseli - Yhteishyvä

Raparperi-mansikkakiisseli

Raparperi-mansikkakiisseli
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Raparperi-mansikkakiisseli on nopea jälkiruoka, joka maustuu vaniljasokerilla.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Raparperin vartta
7 dl
Laimeaa mansikkamehua
1 dl
Sokeria
1/2 l
Tuoreita mansikoita

SUURUS:

1 dl
Kylmää vettä
3 rkl
Perunajauhoja

LISÄKSI:

1 rkl
Vaniljasokeria

Näin teet

1

Pilko raparperit pieniksi paloiksi ja laita kattilaan veden ja sokerin kanssa. Keitä, kunnes raparperit hajoavat hieman. Sekoita perunajauhot veteen ja kaada suurus koko ajan sekoittaen kattilaan. Anna kiisselin pulpahtaa, mutta älä enää keitä. Lisää joukkoon paloittelut mansikat ja mausta vaniljasokerilla. Kaada kiisseli jäähtymään tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuorruttumisen estämiseksi. Tarjoile kerma- tai vaniljavaahdon kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.6.2009
Muokattu: 7.1.2019
Jaa Somessa