Raparperi-mansikkakiisseli

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Keitä kesäiseksi välipalaksi tai jälkiruoaksi perinteinen raparperikiisseli tuoreilla mansikoilla makeutettuna. Tuoreet mansikat voit lisätä kiisseliin vasta keittämisen jälkeen, niin ne pysyvät koossa ja maistuvat herkullisen raikkailta.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
300 graparperia
250 gmansikoita
7 dllaimeaa mansikkamehua
1 dlsokeria
1 dlvettä
1/2 dlperunajauhoja
1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

1 tlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele raparperit. Poista mansikoista kannat ja leikkaa marjat kahteen tai neljään osaan. Laita raparperinpalat, mehu ja sokeri kattilaan. Jätä marjat odottamaan. Keitä, kunnes raparperit hajoavat hieman, noin 5–10 minuuttia palojen koosta riippuen.

    MääräAinesosa
    300 graparperia
    250 gmansikoita
    7 dllaimeaa mansikkamehua
    1 dlsokeria
  2. 2

    Sekoita perunajauhot veteen ja kaada suurus kattilaan koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kiehumiskupla nousee pintaan, siirrä kattila pois liedeltä.

    MääräAinesosa
    1 dlvettä
    1/2 dlperunajauhoja
  3. 3

    Sekoita paloittelut mansikat ja vaniljasokeri kiisseliin. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi ja anna kiisselin jäähtyä. Säilytä jäähtynyt kiisseli jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    1 tlvaniljasokeria

Vinkki! Voit tehdä samalla reseptillä kiisselin pelkästään mansikoista. Keitä kiisseli mehusta ja lisää kaikki tuoreet mansikat suurustettuun kiisseliin lopuksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä