Raparperi-mansikkakiisseli
30 min

Nappaa talteen!
Keitä kesäiseksi välipalaksi tai jälkiruoaksi perinteinen raparperikiisseli tuoreilla mansikoilla makeutettuna. Tuoreet mansikat voit lisätä kiisseliin vasta keittämisen jälkeen, niin ne pysyvät koossa ja maistuvat herkullisen raikkailta.
| 300 g | raparperia |
| 250 g | mansikoita |
| 7 dl | laimeaa mansikkamehua |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 tl | sokeria |
- 1.
Pese, kuori ja paloittele raparperit. Poista mansikoista kannat ja leikkaa marjat kahteen tai neljään osaan. Laita raparperinpalat, mehu ja sokeri kattilaan. Jätä marjat odottamaan. Keitä, kunnes raparperit hajoavat hieman, noin 5–10 minuuttia palojen koosta riippuen.
- 2.
Sekoita perunajauhot veteen ja kaada suurus kattilaan koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kiehumiskupla nousee pintaan, siirrä kattila pois liedeltä.
- 3.
Sekoita paloittelut mansikat ja vaniljasokeri kiisseliin. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi ja anna kiisselin jäähtyä. Säilytä jäähtynyt kiisseli jääkaapissa.
Raparperi-mansikkakiisseli
Keitä kesäiseksi välipalaksi tai jälkiruoaksi perinteinen raparperikiisseli tuoreilla mansikoilla makeutettuna. Tuoreet mansikat voit lisätä kiisseliin vasta keittämisen jälkeen, niin ne pysyvät koossa ja maistuvat herkullisen raikkailta.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | raparperia |
| 250 g | mansikoita |
| 7 dl | laimeaa mansikkamehua |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Lisäksi | |
| 1 tl | sokeria |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja paloittele raparperit. Poista mansikoista kannat ja leikkaa marjat kahteen tai neljään osaan. Laita raparperinpalat, mehu ja sokeri kattilaan. Jätä marjat odottamaan. Keitä, kunnes raparperit hajoavat hieman, noin 5–10 minuuttia palojen koosta riippuen.
Määrä Ainesosa 300 g raparperia 250 g mansikoita 7 dl laimeaa mansikkamehua 1 dl sokeria - 2
Sekoita perunajauhot veteen ja kaada suurus kattilaan koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kiehumiskupla nousee pintaan, siirrä kattila pois liedeltä.
Määrä Ainesosa 1 dl vettä 1/2 dl perunajauhoja - 3
Sekoita paloittelut mansikat ja vaniljasokeri kiisseliin. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi ja anna kiisselin jäähtyä. Säilytä jäähtynyt kiisseli jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 1 tl vaniljasokeria
Vinkki! Voit tehdä samalla reseptillä kiisselin pelkästään mansikoista. Keitä kiisseli mehusta ja lisää kaikki tuoreet mansikat suurustettuun kiisseliin lopuksi.
Ravintosisältö
168
Energiaa kcal
704
Energiaa kj
0,2 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
34,2 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
0,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
168
Energiaa kcal
704
Energiaa kj
0,2 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
34,2 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
0,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























