Raparperichutney | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Raparperichutney

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Raparperista keitetty lisuke – chuthey – sopii kesäisten grilliruokien kylkeen. Laita valmis chutney kuumennettuun purkkiin ja säilytä viileässä.

Ainekset

1 l
Raparperipaloja
1 kpl
Sipuli
1 dl
Sokeria
3/4 dl
Vaaleaa viinietikkaa (esim. persikka-omenaviinietikka)
1 tl
Hienonnettua chilipaprikaa
1 kpl
Tähtianis
1/4 - 1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1 rkl
Tuoretta inkivääriä hienonnettua
1/2 dl
Vettä
3 dl
Hillosokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita kattilaan kaikki muut ainekset paitsi hillosokeri. Anna kiehua noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät. Sekoita välillä.

2

Lisää hillosokeri koko ajan hämmentäen. Anna kiehua hiljalleen vielä viisi minuuttia. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto. Jäähdytä noin puoli tuntia välillä sekoitellen.

Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 12.7.2013
Muokattu: 2.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

6724

1606

1,0 g

374,0 g

374,0 g

9,0 g

4,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Hienonnettua chilipaprikaa,

Tähtianis,

0,25 - 0,5 tl Mustapippuria rouhittuna,

1 rkl Tuoretta inkivääriä hienonnettua,

0,5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli