Raparperichutney
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Keitä raparperista ja mausteista raikas chutney, joka kruunaa grilliruoat ja sopii erilaisten liha- ja kalaruokien lisukkeeksi. Inkiväärillä ja chilillä maustettu, suolaisen makea raparperihilloke on nopea ja helppo tehdä. Chutneyn voi keittää myös pakastetusta raparperista.
| 1 kg | raparperia (1 litra paloiteltuna) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 20 g | tuoretta inkivääriä (1 rkl raastettuna) |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3/4 dl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 dl | vettä |
| 3 dl | hillosokeria |
- 1.
Kuori ja paloittele raparperit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili. Laita kaikki muut ainekset paitsi hillosokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen 5 minuuttia tai kunnes raparperit pehmenevät.
- 2.
Lisää hillosokeri samalla koko ajan sekoittaen. Anna chutneyn kiehua hiljalleen vielä 5 minuuttia. Jos pinnalle nousee vaahtoa, poista se lusikalla.
- 3.
Anna chutneyn jäähtyä välillä sekoittaen noin puoli tuntia. Purkita chutney puhtaisiin tölkkeihin.
Raparperichutney
Keitä raparperista ja mausteista raikas chutney, joka kruunaa grilliruoat ja sopii erilaisten liha- ja kalaruokien lisukkeeksi. Inkiväärillä ja chilillä maustettu, suolaisen makea raparperihilloke on nopea ja helppo tehdä. Chutneyn voi keittää myös pakastetusta raparperista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | raparperia (1 litra paloiteltuna) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 20 g | tuoretta inkivääriä (1 rkl raastettuna) |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3/4 dl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 dl | vettä |
| 3 dl | hillosokeria |
Valmistus
- 1
Kuori ja paloittele raparperit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili. Laita kaikki muut ainekset paitsi hillosokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen 5 minuuttia tai kunnes raparperit pehmenevät.
Määrä Ainesosa 1 kg raparperia (1 litra paloiteltuna) 1 kpl sipuli 20 g tuoretta inkivääriä (1 rkl raastettuna) 3/4 dl valkoviinietikkaa 1/2 dl vettä 1/2 kpl punaista chiliä 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Lisää hillosokeri samalla koko ajan sekoittaen. Anna chutneyn kiehua hiljalleen vielä 5 minuuttia. Jos pinnalle nousee vaahtoa, poista se lusikalla.
Määrä Ainesosa 3 dl hillosokeria - 3
Anna chutneyn jäähtyä välillä sekoittaen noin puoli tuntia. Purkita chutney puhtaisiin tölkkeihin.
Vinkki! Voit valmistaa raparperichutneyn myös pakastetusta raparperista.
Ravintosisältö
238
Energiaa kcal
996
Energiaa kj
0,2 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
52,7 g
Hiilihydraatteja
52,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
238
Energiaa kcal
996
Energiaa kj
0,2 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
52,7 g
Hiilihydraatteja
52,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























