Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili. Laita kaikki muut ainekset paitsi hillosokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen 5 minuuttia tai kunnes raparperit pehmenevät.
Lisää hillosokeri samalla koko ajan sekoittaen. Anna chutneyn kiehua hiljalleen vielä 5 minuuttia. Jos pinnalle nousee vaahtoa, poista se lusikalla.
Anna chutneyn jäähtyä välillä sekoittaen noin puoli tuntia. Purkita chutney puhtaisiin tölkkeihin.
Vinkki! Voit valmistaa raparperichutneyn myös pakastetusta raparperista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
236
988
0,2 g
—
52,3 g
51,8 g
2,5 g
1,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli