Raparperichutney

Arvostele resepti
6 Desilitraa

45 min (josta 15 min aktiivista)

Keitä raparperista ja mausteista raikas chutney, joka kruunaa grilliruoat ja sopii erilaisten liha- ja kalaruokien lisukkeeksi. Inkiväärillä ja chilillä maustettu, suolaisen makea raparperihilloke on nopea ja helppo tehdä. Chutneyn voi keittää myös pakastetusta raparperista.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgraparperia (1 litra paloiteltuna)
1 kplsipuli
1/2 kplpunaista chiliä
20 gtuoretta inkivääriä (1 rkl raastettuna)
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
3/4 dlvalkoviinietikkaa
1/2 dlvettä
3 dlhillosokeria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele raparperit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili. Laita kaikki muut ainekset paitsi hillosokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen 5 minuuttia tai kunnes raparperit pehmenevät.

    MääräAinesosa
    1 kgraparperia (1 litra paloiteltuna)
    1 kplsipuli
    20 gtuoretta inkivääriä (1 rkl raastettuna)
    3/4 dlvalkoviinietikkaa
    1/2 dlvettä
    1/2 kplpunaista chiliä
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Lisää hillosokeri samalla koko ajan sekoittaen. Anna chutneyn kiehua hiljalleen vielä 5 minuuttia. Jos pinnalle nousee vaahtoa, poista se lusikalla.

    MääräAinesosa
    3 dlhillosokeria
  3. 3

    Anna chutneyn jäähtyä välillä sekoittaen noin puoli tuntia. Purkita chutney puhtaisiin tölkkeihin.

Vinkki! Voit valmistaa raparperichutneyn myös pakastetusta raparperista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä