Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ricotta-pinaattipiirakka

Ricotta-pinaattipiirakka

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Perinteinen välimerellinen feta-pinaattipiirakka saa raikkaan kilpailijan, kun ricottapiirakka peitellään pinaattisalaatilla. Paista rapea pohja ja sitruunainen feta-ricottatäyte uunissa ja tee kokonaisuudesta näyttävä lämmin salaattipiirakka.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
(1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
250 g
(1 prk) ricottajuustoa
1 kpl
kananmuna
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa

Salaatti

70 g
(1 ps) babypinaattia
1 kpl
pieni punasipuli
125 g
(0.5 rs) kirsikkatomaatteja
1/2 dl
pekaanipähkinöitä

Lisäksi

1 - 2 rkl
tummaa balsamicokastiketta

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Ota piirakkataikina sulamaan noin tunti ennen leivontaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 cm). Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

400 g
(1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)
2

Murenna feta kulhoon. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka paistoa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja on kypsä.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
250 g
(1 prk) ricottajuustoa
1 kpl
kananmuna
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
3

Valmista salaatti. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja puolita tomaatit. Rouhi pähkinät.

70 g
(1 ps) babypinaattia
1 kpl
pieni punasipuli
125 g
(0.5 rs) kirsikkatomaatteja
1/2 dl
pekaanipähkinöitä
4

Lisää salaatti keoksi hetken jäähtyneen piirakan päälle. Valuta balsamicoa pinnalle.

1 - 2 rkl
tummaa balsamicokastiketta

Vinkki: Valmista kesäinen versio korvaamalla tomaatit tuoreilla mansikoilla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.10.2021
Muokattu: 16.2.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

189

792

14,8 g

9,1 g

6,0 g

5,9 g

0,5 g

7,8 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste),

0,5 dl pekaanipähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli