Ricotta-pinaattipiirakka

arvosana5/5

(4)arviota
8 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Perinteinen välimerellinen feta-pinaattipiirakka saa raikkaan kilpailijan, kun ricottapiirakka peitellään pinaattisalaatilla. Paista rapea pohja ja sitruunainen feta-ricottatäyte uunissa ja tee kokonaisuudesta näyttävä lämmin salaattipiirakka.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

200 g(1 pkt) fetajuustoa
250 g(1 prk) ricottajuustoa
1 kplkananmuna
1 rklsitruunanmehua
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa

Salaatti

70 g(1 ps) babypinaattia
1 kplpieni punasipuli
125 g(0.5 rs) kirsikkatomaatteja
1/2 dlpekaanipähkinöitä

Lisäksi

1 - 2 rkltummaa balsamicokastiketta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ota piirakkataikina sulamaan noin tunti ennen leivontaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 cm). Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)
  2. 2

    Murenna feta kulhoon. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka paistoa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja on kypsä.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    250 g(1 prk) ricottajuustoa
    1 kplkananmuna
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Valmista salaatti. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja puolita tomaatit. Rouhi pähkinät.

    MääräAinesosa
    70 g(1 ps) babypinaattia
    1 kplpieni punasipuli
    125 g(0.5 rs) kirsikkatomaatteja
    1/2 dlpekaanipähkinöitä
  4. 4

    Lisää salaatti keoksi hetken jäähtyneen piirakan päälle. Valuta balsamicoa pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 - 2 rkltummaa balsamicokastiketta

Vinkki: Valmista kesäinen versio korvaamalla tomaatit tuoreilla mansikoilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste), 0.5 dl pekaanipähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
16.2.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä