Ricotta-pinaattipiirakka
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteinen välimerellinen feta-pinaattipiirakka saa raikkaan kilpailijan, kun ricottapiirakka peitellään pinaattisalaatilla. Paista rapea pohja ja sitruunainen feta-ricottatäyte uunissa ja tee kokonaisuudesta näyttävä lämmin salaattipiirakka.
| 400 g | (1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste) |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 250 g | (1 prk) ricottajuustoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| Salaatti | |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 125 g | (0.5 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1/2 dl | pekaanipähkinöitä |
| Lisäksi | |
| 1 - 2 rkl | tummaa balsamicokastiketta |
- 1.
Ota piirakkataikina sulamaan noin tunti ennen leivontaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 cm). Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- 2.
Murenna feta kulhoon. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka paistoa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja on kypsä.
- 3.
Valmista salaatti. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja puolita tomaatit. Rouhi pähkinät.
- 4.
Lisää salaatti keoksi hetken jäähtyneen piirakan päälle. Valuta balsamicoa pinnalle.
Perinteinen välimerellinen feta-pinaattipiirakka saa raikkaan kilpailijan, kun ricottapiirakka peitellään pinaattisalaatilla. Paista rapea pohja ja sitruunainen feta-ricottatäyte uunissa ja tee kokonaisuudesta näyttävä lämmin salaattipiirakka.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste) |
Täyte | |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 250 g | (1 prk) ricottajuustoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
Salaatti | |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 125 g | (0.5 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1/2 dl | pekaanipähkinöitä |
Lisäksi | |
| 1 - 2 rkl | tummaa balsamicokastiketta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota piirakkataikina sulamaan noin tunti ennen leivontaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 cm). Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste) - 2
Murenna feta kulhoon. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka paistoa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja on kypsä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa 250 g (1 prk) ricottajuustoa 1 kpl kananmuna 1 rkl sitruunanmehua 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa - 3
Valmista salaatti. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja puolita tomaatit. Rouhi pähkinät.
Määrä Ainesosa 70 g (1 ps) babypinaattia 1 kpl pieni punasipuli 125 g (0.5 rs) kirsikkatomaatteja 1/2 dl pekaanipähkinöitä - 4
Lisää salaatti keoksi hetken jäähtyneen piirakan päälle. Valuta balsamicoa pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 - 2 rkl tummaa balsamicokastiketta
Vinkki: Valmista kesäinen versio korvaamalla tomaatit tuoreilla mansikoilla.
Ravintosisältö
189
Energiaa kcal
792
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
9,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
5,9 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
189
Energiaa kcal
792
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
9,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
5,9 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste), 0.5 dl pekaanipähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























