Kiehauta vesi. Lisää teelehdet ja hauduta 10 minuuttia. Siivilöi ja jätä odottamaan.
Mittaa kattilaan appelsiinisiirapin ainekset. Keitä kokoon ilman kantta 5–10 minuuttia tai kunnes seos on sakeaa. Yhdistä juoma ja siirappi. Viilennä jääkaapissa.
Huuhtele ja paloittele hedelmät ja lisää ne laseihin. Kaada päälle tee-siirappiseosta, punaviiniä ja halutessasi jäitä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
350
84
—
—
10,1 g
10,1 g
—
0,3 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
4 rkl Rooibos-teetä,
Appelsiinin suikaloitu kuori,
0,5 tl Kardemummaa,
0,5 tl Kanelia,
Tuoreita hedelmiä,
Jääpaloja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli