Rukiiset cocktailpalat
45 min

Nappaa talteen!
Ohut ruisleipä ja herkulliset täytteet ovat täydellinen pikkujoulutarjottava. Valmista sekä sieni-, rapu- ja kinkkutäytteisiä leipäsiä, niin saat vaihtelua alkupalatarjottimelle.
| 195 g | (6 kpl) ruispala ohut herkku -leipää |
| Sienitäyte | |
|---|---|
| 200 g | herkkusieniä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1/4 dl | ruukkua ruohosipulia |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | punaviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| Katkaraputäyte | |
| 180 g | katkarapuja (pakaste) |
| 200 g | raejuustoa |
| 75 g | ranskankermaa |
| 2 rkl | sweet chili -kastiketta |
| 1/4 kpl | ruukkua tilliä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kinkkutäyte | |
| 250 g | palvikinkkua |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 1/4 kpl | ruukkua persiljaa |
| 140 g | piparjuurituorejuustoa |
| 100 g | (1/2 rs) ruohosipulituorejuustoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Leikkaa jokainen leivän ylä- ja alapuoli kulmittain kahteen osaan.
- 2.
Valmista sienitäyte. Puhdista sienet ja leikkaa pieniksi lohkoiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna yrtit. Nosta kulhoon sienet, sipulit ja yrtit. Sekoita loput ainekset keskenään ja kumoa kulhoon sienien joukkoon. Sekoita. Anna tekeytyä hetki.
- 3.
Valmista raputäyte. Sulata ja valuta sulaneet ravut. Hienonna tilli. Sekoita kulhossa kaikki raputäytteen ainekset keskenään.
- 4.
Valmista kinkkutäyte. Leikkaa kinkku ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- 5.
Jaa täytteitä leiville. Tarjoa leivät heti.
Rukiiset cocktailpalat
Ohut ruisleipä ja herkulliset täytteet ovat täydellinen pikkujoulutarjottava. Valmista sekä sieni-, rapu- ja kinkkutäytteisiä leipäsiä, niin saat vaihtelua alkupalatarjottimelle.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 195 g | (6 kpl) ruispala ohut herkku -leipää |
Sienitäyte | |
| 200 g | herkkusieniä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1/4 dl | ruukkua ruohosipulia |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | punaviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Katkaraputäyte | |
| 180 g | katkarapuja (pakaste) |
| 200 g | raejuustoa |
| 75 g | ranskankermaa |
| 2 rkl | sweet chili -kastiketta |
| 1/4 kpl | ruukkua tilliä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kinkkutäyte | |
| 250 g | palvikinkkua |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 1/4 kpl | ruukkua persiljaa |
| 140 g | piparjuurituorejuustoa |
| 100 g | (1/2 rs) ruohosipulituorejuustoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Leikkaa jokainen leivän ylä- ja alapuoli kulmittain kahteen osaan.
Määrä Ainesosa 195 g (6 kpl) ruispala ohut herkku -leipää - 2
Valmista sienitäyte. Puhdista sienet ja leikkaa pieniksi lohkoiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna yrtit. Nosta kulhoon sienet, sipulit ja yrtit. Sekoita loput ainekset keskenään ja kumoa kulhoon sienien joukkoon. Sekoita. Anna tekeytyä hetki.
Määrä Ainesosa 200 g herkkusieniä 1 kpl punasipuli 1/4 dl ruukkua ruohosipulia 1/4 kpl ruukkua basilikaa 1 tl punaviinietikkaa 2 rkl sitruunamehua 1/2 dl oliiviöljyä 2 tl sokeria 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria - 3
Valmista raputäyte. Sulata ja valuta sulaneet ravut. Hienonna tilli. Sekoita kulhossa kaikki raputäytteen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 180 g katkarapuja (pakaste) 200 g raejuustoa 75 g ranskankermaa 2 rkl sweet chili -kastiketta 1/4 kpl ruukkua tilliä 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa - 4
Valmista kinkkutäyte. Leikkaa kinkku ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 250 g palvikinkkua 1 kpl maustekurkku 1/4 kpl ruukkua persiljaa 140 g piparjuurituorejuustoa 100 g (1/2 rs) ruohosipulituorejuustoa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Jaa täytteitä leiville. Tarjoa leivät heti.
Jos täytteitä jää yli, voit tarjota ne noutopöydässä sellaisenaan salaatin tyyppisesti. Täytteet sopivat hyvin myös uuniperunoille.
Voit halutessasi paahtaa leivät ennen täyttämistä.
Ravintosisältö
104
Energiaa kcal
437
Energiaa kj
6,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
104
Energiaa kcal
437
Energiaa kj
6,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























