Rukiiset cocktailpalat | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rukiiset cocktailpalat

Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Ohut ruisleipä ja herkulliset täytteet ovat täydellinen pikkujoulutarjottava. Valmista sekä sieni-, kinkku- ja raputäytteiset leipäset tai tee lempimakuasi isompi satsi.

Ainekset

1 kpl
(6 leipää) ruispala ohut herkku -leipää

sienitäyte

200 g
Herkkusieniä
1 kpl
Punasipuli
1/2 dl
Basilikaa hienonnettuna
1/2 dl
Ruohosipulia hienonnettuna
1/2 dl
Oliiviöljyä
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Punaviinietikkaa
2 tl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

raputäyte

1 kpl
(à 180 g) katkarapuja
1 kpl
(à 200 g) raejuustoa
1/2 kpl
(à 150 g) ranskankermaa
2 rkl
Sweet chili -kastiketta
2 rkl
Tilliä hienonnettuna
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

kinkkutäyte

250 g
Palvikinkkua tai ylikypsää kinkkua
1/2 - 1 kpl
Herkkukurkku
1 kpl
(125 g) piparjuurituorejuustoa
1/2 kpl
(à 200 g) tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
1/2 dl
Persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa jokainen leivän ylä- ja alapuoli kulmittain kahteen osaan.

1 kpl
(6 leipää) ruispala ohut herkku -leipää
2

Sienitäyte: Puhdista sienet ja leikkaa neljään osaan. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Nosta kulhoon sienet, sipulit ja yrtit. Sekoita loput ainekset keskenään ja kumoa kulhoon sienien joukkoon. Sekoita. Anna tekeytyä hetki, ja jaa seos leiville.

200 g
Herkkusieniä
1 kpl
Punasipuli
1/2 dl
Ruohosipulia hienonnettuna
1/2 dl
Basilikaa hienonnettuna
1 tl
Punaviinietikkaa
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 dl
Oliiviöljyä
2 tl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
3

Raputäyte: Valuta sulaneet ravut. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Jaa täytettä leiville.

1 kpl
(à 180 g) katkarapuja
1 kpl
(à 200 g) raejuustoa
1/2 kpl
(à 150 g) ranskankermaa
2 rkl
Sweet chili -kastiketta
2 rkl
Tilliä hienonnettuna
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
4

Kinkkutäyte: Leikkaa kinkku ja herkkukurkku pienehköiksi kuutioiksi. Sekoita tuorejuustot, persilja ja mustapippuri keskenään. Sekoita joukkoon kinkku- ja kurkkukuutiot. Jaa seos leiville.

250 g
Palvikinkkua tai ylikypsää kinkkua
1/2 - 1 kpl
Herkkukurkku
1 kpl
(125 g) piparjuurituorejuustoa
1/2 kpl
(à 200 g) tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
1/2 dl
Persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
Mustapippuria
5

Tarjoa leivät heti. Jos teet ne etukäteen valmiiksi, pane ne tarjottimelle, pingota tuorekelmu päälle ja säilytä jääkaapissa, maksimissaan muutama tunti.

6

Jos täytteitä jää yli, voit tarjota ne noutopöydässä sellaisenaan salaatin tyyppisesti. Täytteet sopivat hyvin myös uuniperunoille.

Vinkki: Voit halutessasi paahtaa leivät ennen täyttämistä.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.10.2017
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

219

52

4,2 g

1,4 g

1,6 g

1,0 g

0,3 g

1,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Basilikaa hienonnettuna,

0,5 dl Ruohosipulia hienonnettuna,

2 rkl Sitruunamehua,

0,25 tl (1/4 tl) suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

2 rkl Tilliä hienonnettuna,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

0,5 dl Persiljaa hienonnettuna,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli