Rukiiset cocktailpalat

Arvostele resepti
24 Kappaletta

45 min

Ohut ruisleipä ja herkulliset täytteet ovat täydellinen pikkujoulutarjottava. Valmista sekä sieni-, rapu- ja kinkkutäytteisiä leipäsiä, niin saat vaihtelua alkupalatarjottimelle.

Ainekset

MääräAinesosa
195 g(6 kpl) ruispala ohut herkku -leipää

Sienitäyte

200 gherkkusieniä
1 kplpunasipuli
1/4 kplruukkua basilikaa
1/4 dlruukkua ruohosipulia
1/2 dloliiviöljyä
2 rklsitruunamehua
1 tlpunaviinietikkaa
2 tlsokeria
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Katkaraputäyte

180 gkatkarapuja (pakaste)
200 graejuustoa
75 granskankermaa
2 rklsweet chili -kastiketta
1/4 kplruukkua tilliä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Kinkkutäyte

250 gpalvikinkkua
1 kplmaustekurkku
1/4 kplruukkua persiljaa
140 gpiparjuurituorejuustoa
100 g(1/2 rs) ruohosipulituorejuustoa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa jokainen leivän ylä- ja alapuoli kulmittain kahteen osaan.

    MääräAinesosa
    195 g(6 kpl) ruispala ohut herkku -leipää
  2. 2

    Valmista sienitäyte. Puhdista sienet ja leikkaa pieniksi lohkoiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna yrtit. Nosta kulhoon sienet, sipulit ja yrtit. Sekoita loput ainekset keskenään ja kumoa kulhoon sienien joukkoon. Sekoita. Anna tekeytyä hetki.

    MääräAinesosa
    200 gherkkusieniä
    1 kplpunasipuli
    1/4 dlruukkua ruohosipulia
    1/4 kplruukkua basilikaa
    1 tlpunaviinietikkaa
    2 rklsitruunamehua
    1/2 dloliiviöljyä
    2 tlsokeria
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
  3. 3

    Valmista raputäyte. Sulata ja valuta sulaneet ravut. Hienonna tilli. Sekoita kulhossa kaikki raputäytteen ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    180 gkatkarapuja (pakaste)
    200 graejuustoa
    75 granskankermaa
    2 rklsweet chili -kastiketta
    1/4 kplruukkua tilliä
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Valmista kinkkutäyte. Leikkaa kinkku ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    250 gpalvikinkkua
    1 kplmaustekurkku
    1/4 kplruukkua persiljaa
    140 gpiparjuurituorejuustoa
    100 g(1/2 rs) ruohosipulituorejuustoa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Jaa täytteitä leiville. Tarjoa leivät heti.

Jos täytteitä jää yli, voit tarjota ne noutopöydässä sellaisenaan salaatin tyyppisesti. Täytteet sopivat hyvin myös uuniperunoille.

Voit halutessasi paahtaa leivät ennen täyttämistä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.8.2018
|
Päivitetty: 4.12.2025

Samankaltaisia reseptejä