Leikkaa jokainen leivän ylä- ja alapuoli kulmittain kahteen osaan.
Sienitäyte: Puhdista sienet ja leikkaa neljään osaan. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Nosta kulhoon sienet, sipulit ja yrtit. Sekoita loput ainekset keskenään ja kumoa kulhoon sienien joukkoon. Sekoita. Anna tekeytyä hetki, ja jaa seos leiville.
Raputäyte: Valuta sulaneet ravut. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Jaa täytettä leiville.
Kinkkutäyte: Leikkaa kinkku ja herkkukurkku pienehköiksi kuutioiksi. Sekoita tuorejuustot, persilja ja mustapippuri keskenään. Sekoita joukkoon kinkku- ja kurkkukuutiot. Jaa seos leiville.
Tarjoa leivät heti. Jos teet ne etukäteen valmiiksi, pane ne tarjottimelle, pingota tuorekelmu päälle ja säilytä jääkaapissa, maksimissaan muutama tunti.
Jos täytteitä jää yli, voit tarjota ne noutopöydässä sellaisenaan salaatin tyyppisesti. Täytteet sopivat hyvin myös uuniperunoille.
Vinkki: Voit halutessasi paahtaa leivät ennen täyttämistä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
219
52
4,2 g
1,4 g
1,6 g
1,0 g
0,3 g
1,5 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Basilikaa hienonnettuna,
0,5 dl Ruohosipulia hienonnettuna,
2 rkl Sitruunamehua,
0,25 tl (1/4 tl) suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,
2 rkl Tilliä hienonnettuna,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,
0,5 dl Persiljaa hienonnettuna,
0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli