Ruusukaalisipsit
15 min

Nappaa talteen!
Paista ruusukaalista sipsejä lehtikaalisipsien tapaan. Rapeat ja kullanruskeat ruusukaalisipsit maistuvat parhailta heti uunista tultua.
| 300 g | ruusukaalia |
| 1/3 dl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Koverra osa kaalin kannasta pois. Irrota lehdet leivinpaperille.
- 2.
Pirskota kaalien päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita.
- 3.
Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
- 4.
Napostele sellaisenaan tai lisää salaatin päälle.
Ruusukaalisipsit
Paista ruusukaalista sipsejä lehtikaalisipsien tapaan. Rapeat ja kullanruskeat ruusukaalisipsit maistuvat parhailta heti uunista tultua.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | ruusukaalia |
| 1/3 dl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Koverra osa kaalin kannasta pois. Irrota lehdet leivinpaperille.
Määrä Ainesosa 300 g ruusukaalia - 2
Pirskota kaalien päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita.
Määrä Ainesosa 1/3 dl rypsiöljyä 1/4 tl mustapippuria 1/4 tl suolaa - 3
Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
- 4
Napostele sellaisenaan tai lisää salaatin päälle.
Ravintosisältö
88
Energiaa kcal
370
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
88
Energiaa kcal
370
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























