Sangria | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sangria

Sangria

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
1 Litraa
Fork and knife
1 Litraa
Sangria on espanjalainen raikkaan hedelmäinen punaviinipohjainen kesäjuoma, joka tarjoillaan herkullisten hedelmien kanssa. Kannullinen sangriaa virkistää kuumana kesäpäivänä. Juoma sopii myös juhlien alkumaljaksi tai boolina tarjottavaksi.

Ainekset

2 kpl
appelsiinin mehu
1 kpl
sitruunan mehu
2 - 4 rkl
(ruoko)sokeria
7 1/2 dl
(1 plo) punaviiniä (5,5 %)

lisäksi

1 kpl
appelsiini
1 kpl
sitruuna
1 kpl
omena tai persikka
250 g
(1 rs) mansikoita
5 dl
(1 plo) sitruunanmakuista virvoitusjuomaa

tarjoiluun

jääpaloja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese appelsiini ja sitruuna hyvin. Viipaloi ja poista siemenet. Pese ja lohko omena tai persikka. Poista siemenet. Huuhtele mansikat, irrota kannat ja leikkaa viipaleiksi.

1 kpl
appelsiini
1 kpl
sitruuna
1 kpl
omena tai persikka
250 g
(1 rs) mansikoita
2

Nosta hedelmät isoon kannuun tai boolimaljaan. Lisää appelsiinista ja sitruunasta puristettu mehu, sokeri sekä punaviini. Sekoita. Anna maustua viileässä noin tunti.

2 kpl
appelsiinin mehu
1 kpl
sitruunan mehu
2 - 4 rkl
(ruoko)sokeria
7 1/2 dl
(1 plo) punaviiniä (5,5 %)
3

Lisää jääpalat ja virvoitusjuoma juuri ennen tarjoilua.

jääpaloja

Vinkki: Tee alkoholiton sangria rypälemehusta. Kokeile punaviinin sijaan kuohuviiniä.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.5.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

5520

1321

1,0 g

168,0 g

167,0 g

21,0 g

6,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

jääpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli