Sangria

arvosana5/5

(5)arviota
1 Litraa

60 min (josta 15 min aktiivista)

Sangria on espanjalainen raikkaan hedelmäinen punaviinipohjainen kesäjuoma, joka tarjoillaan herkullisten hedelmien kanssa. Kannullinen sangriaa virkistää kuumana kesäpäivänä. Juoma sopii myös juhlien alkumaljaksi tai boolina tarjottavaksi.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplappelsiinin mehu
1 kplsitruunan mehu
2 - 4 rkl(ruoko)sokeria
7 1/2 dl(1 plo) punaviiniä (5,5 %)

LISÄKSI

1 kplappelsiini
1 kplsitruuna
1 kplpersikka
250 g(1 rs) mansikoita
5 dlsitruunanmakuista virvoitusjuomaa

TARJOILUUN

jääpaloja

Valmistus

  1. 1

    Pese appelsiini ja sitruuna hyvin. Viipaloi ja poista siemenet. Pese ja lohko persikka. Huuhtele mansikat, irrota kannat ja leikkaa viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini
    1 kplsitruuna
    1 kplpersikka
    250 g(1 rs) mansikoita
  2. 2

    Nosta hedelmät isoon kannuun tai boolimaljaan. Lisää appelsiinista ja sitruunasta puristettu mehu, sokeri sekä punaviini. Sekoita. Anna maustua viileässä noin tunti.

    MääräAinesosa
    2 kplappelsiinin mehu
    1 kplsitruunan mehu
    2 - 4 rkl(ruoko)sokeria
    7 1/2 dl(1 plo) punaviiniä (5,5 %)
  3. 3

    Lisää jääpalat ja virvoitusjuoma juuri ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    jääpaloja
    5 dlsitruunanmakuista virvoitusjuomaa

Vinkki: Tee alkoholiton sangria rypälemehusta. Kokeile punaviinin sijaan myös kuohuviiniä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: jääpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
22.5.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä