Savupororullat
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rullalle käärityt kylmäsavuporoviipaleet on täytetty pehmeän pippurisella tuorejuustolla ja tuoreella timjamilla. Tarjoa rapean voileipäkeksin päälle koottuja pororullia alkupalana juhlissa tai illanistujaisten sormisyötävänä.
| Ainekset | |
|---|---|
| 100 g | (1 pkt) poron kylmäsavupaistiviipaleita |
| 200 g | (1 pkt) mustapippurituorejuustoa |
| 1/2 dl | tuoretta timjamia hienonnettuna |
| 14 kpl | pyöreitä voileipäkeksejä (table water) |
| Koristeluun | |
| tuoretta timjamia | |
| Lisäksi | |
| tuorekelmua | |
- 1.
Levitä työpöydälle noin 30 x 40 cm:n tuorekelmua. Asettele poroviipaleet kelmulle hieman limittäin noin 25 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi.
- 2.
Notkista tuorejuuston rakenne lusikalla. Sekoita timjami joukkoon. Levitä seos tasaisesti poroviipaleiden päälle. Kääri tiukalle rullalle kääretortun tapaan kelmua apuna käyttäen. Kääri kelmu tiukasti rullan ympärille ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- 3.
Ota jäinen rulla pois kelmusta ja sulata huoneenlämmössä 15−20 minuuttia. Leikkaa kohmeisesta pororullasta 0,5−1 cm:n paksuisia viipaleita. Jos rullat repeilevät, paina niitä varovasti kiinni. Siirrä viipaleet keksien päälle ja koristele timjamilla. Anna sulaa vielä 30 minuuttia ennen tarjoamista.
Savupororullat
Rullalle käärityt kylmäsavuporoviipaleet on täytetty pehmeän pippurisella tuorejuustolla ja tuoreella timjamilla. Tarjoa rapean voileipäkeksin päälle koottuja pororullia alkupalana juhlissa tai illanistujaisten sormisyötävänä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 100 g | (1 pkt) poron kylmäsavupaistiviipaleita |
| 200 g | (1 pkt) mustapippurituorejuustoa |
| 1/2 dl | tuoretta timjamia hienonnettuna |
| 14 kpl | pyöreitä voileipäkeksejä (table water) |
Koristeluun | |
| tuoretta timjamia | |
Lisäksi | |
| tuorekelmua | |
Valmistus
- 1
Levitä työpöydälle noin 30 x 40 cm:n tuorekelmua. Asettele poroviipaleet kelmulle hieman limittäin noin 25 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi.
Määrä Ainesosa tuorekelmua 100 g (1 pkt) poron kylmäsavupaistiviipaleita - 2
Notkista tuorejuuston rakenne lusikalla. Sekoita timjami joukkoon. Levitä seos tasaisesti poroviipaleiden päälle. Kääri tiukalle rullalle kääretortun tapaan kelmua apuna käyttäen. Kääri kelmu tiukasti rullan ympärille ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) mustapippurituorejuustoa 1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna - 3
Ota jäinen rulla pois kelmusta ja sulata huoneenlämmössä 15−20 minuuttia. Leikkaa kohmeisesta pororullasta 0,5−1 cm:n paksuisia viipaleita. Jos rullat repeilevät, paina niitä varovasti kiinni. Siirrä viipaleet keksien päälle ja koristele timjamilla. Anna sulaa vielä 30 minuuttia ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 14 kpl pyöreitä voileipäkeksejä (table water) tuoretta timjamia
Ravintosisältö
94
Energiaa kcal
394
Energiaa kj
5,7 g
Rasvaa
3,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,4 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
94
Energiaa kcal
394
Energiaa kj
5,7 g
Rasvaa
3,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,4 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl tuoretta timjamia hienonnettuna , tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























