Savupororullat

Arvostele resepti
14 Kappaletta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Rullalle käärityt kylmäsavuporoviipaleet on täytetty pehmeän pippurisella tuorejuustolla ja tuoreella timjamilla. Tarjoa rapean voileipäkeksin päälle koottuja pororullia alkupalana juhlissa tai illanistujaisten sormisyötävänä.

Ainekset

MääräAinesosa

Ainekset

100 g (1 pkt) poron kylmäsavupaistiviipaleita
200 g (1 pkt) mustapippurituorejuustoa
1/2 dltuoretta timjamia hienonnettuna
14 kplpyöreitä voileipäkeksejä (table water)

Koristeluun

tuoretta timjamia

Lisäksi

tuorekelmua

Valmistus

  1. 1

    Levitä työpöydälle noin 30 x 40 cm:n tuorekelmua. Asettele poroviipaleet kelmulle hieman limittäin noin 25 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi.

    MääräAinesosa
    tuorekelmua
    100 g (1 pkt) poron kylmäsavupaistiviipaleita
  2. 2

    Notkista tuorejuuston rakenne lusikalla. Sekoita timjami joukkoon. Levitä seos tasaisesti poroviipaleiden päälle. Kääri tiukalle rullalle kääretortun tapaan kelmua apuna käyttäen. Kääri kelmu tiukasti rullan ympärille ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    200 g (1 pkt) mustapippurituorejuustoa
    1/2 dltuoretta timjamia hienonnettuna
  3. 3

    Ota jäinen rulla pois kelmusta ja sulata huoneenlämmössä 15−20 minuuttia. Leikkaa kohmeisesta pororullasta 0,5−1 cm:n paksuisia viipaleita. Jos rullat repeilevät, paina niitä varovasti kiinni. Siirrä viipaleet keksien päälle ja koristele timjamilla. Anna sulaa vielä 30 minuuttia ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    14 kplpyöreitä voileipäkeksejä (table water)
    tuoretta timjamia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl tuoretta timjamia hienonnettuna , tuoretta timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
18.11.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä