Savusiika ja rapea perunasalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Herkullinen savukala valmistuu helposti savustuspussissa grillissä tai uunissa. Leppäsavuinen siika saa seurakseen rapeilla jälkiuuniruislastuilla ja roseepippurilla viimeistellyn mehevän perunasalaatin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(1 kpl) kokonainen siika (perattu ja suomustettu)
1 tlhienoa merisuolaa
1 kplsavustuspussi

PERUNASALAATTI

700 gperunoita (kiinteä lajike)
1 kpliso omena
2 kpl(200 g) maustekurkkua
200 g(1 prk) kermaviiliä
1 rklsinappia
1 1/2 tlroseepippureita
1/2 kplruukkua tilliä

LISÄKSI

1 kplsitruuna
65 g(½ pkt, à 130 g) ruislastuja (jälkiuuni, ruohosipuli)
1/2 kplruukkua tilliä
roseepippureita

Valmistus

  1. 1

    Pyyhi siika päältä ja sisältä talouspaperilla. Ripottele suolaa kalan sisälle ja päälle. Kääri kala leivinpaperiin ja anna suolautua jääkaapissa noin kaksi tuntia.

    MääräAinesosa
    1 tlhienoa merisuolaa
    800 g(1 kpl) kokonainen siika (perattu ja suomustettu)
  2. 2

    Valmista perunasalaatti. Pese perunat ja keitä kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja kuutioi perunat jäähtyneinä (uusia perunoita ei tarvitse kuoria). Pese ja kuutioi omena, kuutioi kurkut. Sekoita kasvikset varovasti kulhossa.

    MääräAinesosa
    2 kpl(200 g) maustekurkkua
    1 kpliso omena
    700 gperunoita (kiinteä lajike)
  3. 3

    Laita kermaviili ja sinappi kulhoon. Murskaa roseepippurit kämmenpohjassa ja lisää kermaviiliin. Hienonna tilli joukkoon ja sekoita. Kaada kastike salaatille ja sekoita varovasti tasaiseksi. Anna maustua kylmässä siian savustamisen ajan.

    MääräAinesosa
    1 rklsinappia
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    1/2 kplruukkua tilliä
    1 1/2 tlroseepippureita
  4. 4

    Kuumenna uuni tai grilli savustuspussin ohjeiden mukaan. Laita siika savustuspussiin ja noudata pussin ohjeita savustuslämpötilasta ja -ajasta. Keskikokoinen siika savustuu noin 40 minuutissa.

  5. 5

    Pese ja lohko sitruuna. Viimeistele salaatti ruislastuilla, tillillä ja muutamalla pippurilla. Ripottele savusiian päälle tilliä ja tarjoa salaatin ja sitruunalohkojen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    roseepippureita
    1/2 kplruukkua tilliä
    65 g(½ pkt, à 130 g) ruislastuja (jälkiuuni, ruohosipuli)

Vinkki: Kokeile savustuspussia myös muiden kalojen savustamisessa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl savustuspussi, 1.5 tl roseepippureita, 65 g (½ pkt, à 130 g) ruislastuja (jälkiuuni, ruohosipuli), roseepippureita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.8.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä