Pyyhi siika päältä ja sisältä talouspaperilla. Ripottele suolaa kalan sisälle ja päälle. Kääri kala leivinpaperiin ja anna suolautua jääkaapissa noin kaksi tuntia.
Valmista perunasalaatti. Pese perunat ja keitä kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja kuutioi perunat jäähtyneinä (uusia perunoita ei tarvitse kuoria). Pese ja kuutioi omena, kuutioi kurkut. Sekoita kasvikset varovasti kulhossa.
Laita kermaviili ja sinappi kulhoon. Murskaa roseepippurit kämmenpohjassa ja lisää kermaviiliin. Hienonna tilli joukkoon ja sekoita. Kaada kastike salaatille ja sekoita varovasti tasaiseksi. Anna maustua kylmässä siian savustamisen ajan.
Kuumenna uuni tai grilli savustuspussin ohjeiden mukaan. Laita siika savustuspussiin ja noudata pussin ohjeita savustuslämpötilasta ja -ajasta. Keskikokoinen siika savustuu noin 40 minuutissa.
Pese ja lohko sitruuna. Viimeistele salaatti ruislastuilla, tillillä ja muutamalla pippurilla. Ripottele savusiian päälle tilliä ja tarjoa salaatin ja sitruunalohkojen kanssa.
Vinkki: Kokeile savustuspussia myös muiden kalojen savustamisessa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
434
1816
11,0 g
5,3 g
33,3 g
6,8 g
3,3 g
45,5 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl savustuspussi,
1,5 tl roseepippureita,
0,5 kpl ruukkua tilliä,
65 g (½ pkt, à 130 g) ruislastuja (jälkiuuni, ruohosipuli),
0,5 kpl ruukkua tilliä,
roseepippureita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli