Savusiika ja rapea perunasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savusiika ja rapea perunasalaatti
Play

Savusiika ja rapea perunasalaatti

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkullinen savukala valmistuu helposti savustuspussissa grillissä tai uunissa. Leppäsavuinen siika saa seurakseen rapeilla jälkiuuniruislastuilla ja roseepippurilla viimeistellyn mehevän perunasalaatin.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(n. 800 g) kokonainen siika (perattu ja suomustettu)
1 tl
hienoa merisuolaa
1 kpl
savustuspussi

perunasalaatti

700 g
perunoita (kiinteä lajike)
1 kpl
iso omena
2 kpl
(200 g) maustekurkkua
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 rkl
sinappia
1 1/2 tl
roseepippureita
1/2 kpl
ruukkua tilliä

lisäksi

1 kpl
sitruuna
65 g
(½ pkt, à 130 g) ruislastuja (jälkiuuni, ruohosipuli)
1/2 kpl
ruukkua tilliä
roseepippureita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pyyhi siika päältä ja sisältä talouspaperilla. Ripottele suolaa kalan sisälle ja päälle. Kääri kala leivinpaperiin ja anna suolautua jääkaapissa noin kaksi tuntia.

1 tl
hienoa merisuolaa
1 kpl
(n. 800 g) kokonainen siika (perattu ja suomustettu)
2

Valmista perunasalaatti. Pese perunat ja keitä kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja kuutioi perunat jäähtyneinä (uusia perunoita ei tarvitse kuoria). Pese ja kuutioi omena, kuutioi kurkut. Sekoita kasvikset varovasti kulhossa.

2 kpl
(200 g) maustekurkkua
1 kpl
iso omena
700 g
perunoita (kiinteä lajike)
3

Laita kermaviili ja sinappi kulhoon. Murskaa roseepippurit kämmenpohjassa ja lisää kermaviiliin. Hienonna tilli joukkoon ja sekoita. Kaada kastike salaatille ja sekoita varovasti tasaiseksi. Anna maustua kylmässä siian savustamisen ajan.

1 rkl
sinappia
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/2 kpl
ruukkua tilliä
1 1/2 tl
roseepippureita
4

Kuumenna uuni tai grilli savustuspussin ohjeiden mukaan. Laita siika savustuspussiin ja noudata pussin ohjeita savustuslämpötilasta ja -ajasta. Keskikokoinen siika savustuu noin 40 minuutissa.

5

Pese ja lohko sitruuna. Viimeistele salaatti ruislastuilla, tillillä ja muutamalla pippurilla. Ripottele savusiian päälle tilliä ja tarjoa salaatin ja sitruunalohkojen kanssa.

1 kpl
sitruuna
roseepippureita
1/2 kpl
ruukkua tilliä
65 g
(½ pkt, à 130 g) ruislastuja (jälkiuuni, ruohosipuli)

Vinkki: Kokeile savustuspussia myös muiden kalojen savustamisessa.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.8.2020
Muokattu: 7.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.