Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savusiika ja rapea perunasalaatti

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkullinen savukala valmistuu helposti savustuspussissa grillissä tai uunissa. Leppäsavuinen siika saa seurakseen rapeilla jälkiuuniruislastuilla ja roseepippurilla viimeistellyn mehevän perunasalaatin.

Ainekset

800 g
(1 kpl) kokonainen siika (perattu ja suomustettu)
1 tl
hienoa merisuolaa
1 kpl
savustuspussi

PERUNASALAATTI

700 g
perunoita (kiinteä lajike)
1 kpl
iso omena
2 kpl
(200 g) maustekurkkua
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 rkl
sinappia
1 1/2 tl
roseepippureita
1/2 kpl
ruukkua tilliä

LISÄKSI

1 kpl
sitruuna
65 g
(½ pkt, à 130 g) ruislastuja (jälkiuuni, ruohosipuli)
1/2 kpl
ruukkua tilliä
roseepippureita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pyyhi siika päältä ja sisältä talouspaperilla. Ripottele suolaa kalan sisälle ja päälle. Kääri kala leivinpaperiin ja anna suolautua jääkaapissa noin kaksi tuntia.

1 tl
hienoa merisuolaa
800 g
(1 kpl) kokonainen siika (perattu ja suomustettu)
2

Valmista perunasalaatti. Pese perunat ja keitä kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja kuutioi perunat jäähtyneinä (uusia perunoita ei tarvitse kuoria). Pese ja kuutioi omena, kuutioi kurkut. Sekoita kasvikset varovasti kulhossa.

2 kpl
(200 g) maustekurkkua
1 kpl
iso omena
700 g
perunoita (kiinteä lajike)
3

Laita kermaviili ja sinappi kulhoon. Murskaa roseepippurit kämmenpohjassa ja lisää kermaviiliin. Hienonna tilli joukkoon ja sekoita. Kaada kastike salaatille ja sekoita varovasti tasaiseksi. Anna maustua kylmässä siian savustamisen ajan.

1 rkl
sinappia
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/2 kpl
ruukkua tilliä
1 1/2 tl
roseepippureita
4

Kuumenna uuni tai grilli savustuspussin ohjeiden mukaan. Laita siika savustuspussiin ja noudata pussin ohjeita savustuslämpötilasta ja -ajasta. Keskikokoinen siika savustuu noin 40 minuutissa.

5

Pese ja lohko sitruuna. Viimeistele salaatti ruislastuilla, tillillä ja muutamalla pippurilla. Ripottele savusiian päälle tilliä ja tarjoa salaatin ja sitruunalohkojen kanssa.

1 kpl
sitruuna
roseepippureita
1/2 kpl
ruukkua tilliä
65 g
(½ pkt, à 130 g) ruislastuja (jälkiuuni, ruohosipuli)

Vinkki: Kokeile savustuspussia myös muiden kalojen savustamisessa.

Miltä maistui?
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.8.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

434

1816

11,0 g

5,3 g

33,3 g

6,8 g

3,3 g

45,5 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl savustuspussi,

1,5 tl roseepippureita,

0,5 kpl ruukkua tilliä,

65 g (½ pkt, à 130 g) ruislastuja (jälkiuuni, ruohosipuli),

0,5 kpl ruukkua tilliä,

roseepippureita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli