Savustetut varhaisperunat
60 min

Nappaa talteen!
Valmista varhaisperunat vaihteeksi savustamalla. Tarjoa savuperunat raikkaan kevätsipulilla maustetun kermaviilikastikkeen kera.
| 1 kg | pieniä varhaisperunoita |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 rkl | tuoretta timjamia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Kevätsipuli-kermaviilikastike | |
|---|---|
| 2 kpl | kevätsipulin vartta |
| 2 dl | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Pese ja kuivaa perunat. Leikkaa sipulit kuorineen neljään osaan. Hienonna timjami.
- 2.
Jos savustat perunat savustuspussissa: Kuumenna uuni 270 asteeseen ja laita uunipelti kuumenemaan uuniin. Laita perunat, sipulit, timjami, öljy, suola ja pippuri kulhoon ja sekoita hyvin. Kumoa peruna-sipuliseos savustuspussiin ja sulje pussin suu pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pussi uuniin kuumalle pellille ja savusta 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja kypsennä vielä 30 minuuttia. Ota savustuspussi uunista ja anna sen jäähtyä 10 minuuttia. Avaa pussi varovasti.
- 3.
Jos savustat perunat pöntössä tai grillissä, esikeitä perunoita kiehuvassa vedessä koosta riippuen 5–8 minuuttia. Laita perunat, sipulit, timjami, öljy, suola ja pippuri kulhoon ja sekoita hyvin. Laita ainekset foliolle ja kääri folio perunoiden ympärille nyytiksi niin, että nyytti jää päältä hieman auki. Savusta pöntössä tai grillissä 10–15 minuuttia.
- 4.
Valmista kastike perunoiden savustuessa. Hienonna sipulinvarret. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
- 5.
Tarjoile savustetut perunat kermaviilikastikkeen kanssa.
Savustetut varhaisperunat
Valmista varhaisperunat vaihteeksi savustamalla. Tarjoa savuperunat raikkaan kevätsipulilla maustetun kermaviilikastikkeen kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | pieniä varhaisperunoita |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 rkl | tuoretta timjamia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Kevätsipuli-kermaviilikastike | |
| 2 kpl | kevätsipulin vartta |
| 2 dl | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 280°C)
- 1
Pese ja kuivaa perunat. Leikkaa sipulit kuorineen neljään osaan. Hienonna timjami.
Määrä Ainesosa 4 rkl tuoretta timjamia 1 kg pieniä varhaisperunoita 2 kpl sipulia - 2
Jos savustat perunat savustuspussissa: Kuumenna uuni 270 asteeseen ja laita uunipelti kuumenemaan uuniin. Laita perunat, sipulit, timjami, öljy, suola ja pippuri kulhoon ja sekoita hyvin. Kumoa peruna-sipuliseos savustuspussiin ja sulje pussin suu pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pussi uuniin kuumalle pellille ja savusta 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja kypsennä vielä 30 minuuttia. Ota savustuspussi uunista ja anna sen jäähtyä 10 minuuttia. Avaa pussi varovasti.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 3
Jos savustat perunat pöntössä tai grillissä, esikeitä perunoita kiehuvassa vedessä koosta riippuen 5–8 minuuttia. Laita perunat, sipulit, timjami, öljy, suola ja pippuri kulhoon ja sekoita hyvin. Laita ainekset foliolle ja kääri folio perunoiden ympärille nyytiksi niin, että nyytti jää päältä hieman auki. Savusta pöntössä tai grillissä 10–15 minuuttia.
- 4
Valmista kastike perunoiden savustuessa. Hienonna sipulinvarret. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 2 dl (1 prk) kermaviiliä 2 kpl kevätsipulin vartta 1 rkl sinappia - 5
Tarjoile savustetut perunat kermaviilikastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
284
Energiaa kcal
1189
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,0 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
284
Energiaa kcal
1189
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,0 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























