Savustetut varhaisperunat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savustetut varhaisperunat

Savustetut varhaisperunat
Annokset
4
Uunin lämpötila
280°C
Ruokavalio
Valmista varhaisperunat vaihteeksi savustamalla. Tarjoa savuperunat raikkaan kevätsipulilla maustetun kermaviilikastikkeen kera.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
pieniä varhaisperunoita
2 kpl
sipulia
4 rkl
tuoretta timjamia
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

KEVÄTSIPULI-KERMAVIILIKASTIKE

2 kpl
kevätsipulin vartta
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
1 rkl
sinappia
1/2 tl
suolaa

VINKKI: Laita savustuspöntön pohjalle tai sähkösavustimen purupellille ohut kerros hieman kostutettuja savustuspuruja ja purujen pinnalle 1–2 sokeripalaa. Jos purua on liian vähän, savun maku jää miedoksi, mutta jos purua on liikaa, mausta voi tulla kitkerä tai puru voi syttyä palamaan. Savusta perunat vasta, kun savua muodostuu kunnolla. Sulje savustimen kansi tiiviisti. Hiiligrillissä savustaessa laita pari kourallista savutuslastuja suoraan hiilille tai savutusastiaan.

Näin teet

1

Pese ja kuivaa perunat. Leikkaa sipulit kuorineen neljään osaan. Hienonna timjami.

4 rkl
tuoretta timjamia
1 kg
pieniä varhaisperunoita
2 kpl
sipulia
2

Jos savustat perunat savustuspussissa: Säädä uuni 280 asteeseen ja laita uunipelti kuumenemaan uuniin. Laita perunat, sipulit, timjami, öljy, suola ja pippuri kulhoon ja sekoita hyvin. Kumoa peruna-sipuliseos savustuspussiin ja sulje pussin suu pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pussi uuniin kuumalle pellille ja savusta 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja kypsennä vielä 30 minuuttia. Ota savustuspussi uunista ja anna sen jäähtyä 10 minuuttia. Avaa pussi varovasti.

2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
3

Jos savustat perunat pöntössä tai grillissä: Esikeitä perunoita kiehuvassa vedessä koosta riippuen 5–8 minuuttia. Laita perunat, sipulit, timjami, öljy, suola ja pippuri kulhoon ja sekoita hyvin. Laita ainekset foliolle ja kääri folio perunoiden ympärille nyytiksi niin, että nyytti jää päältä hieman auki. Savusta pöntössä tai grillissä 10–15 minuuttia.

1/2 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4 rkl
tuoretta timjamia
4

Valmista kastike perunoiden savustuessa. Hienonna sipulinvarret. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi.

1/2 tl
suolaa
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
2 kpl
kevätsipulin vartta
1 rkl
sinappia
5

Tarjoile savustetut perunat kermaviilikastikkeen kanssa.

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 17.5.2019
Muokattu: 17.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja37 g148 g
Proteiinia6 g25 g
Rasvaa11 g42 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj1166 4662
Energiaa kcal279 1114

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja37 g148 g
Proteiinia6 g25 g
Rasvaa11 g42 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj1166 4662
Energiaa kcal279 1114
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.