Savustetut varhaisperunat

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Valmista varhaisperunat vaihteeksi savustamalla. Tarjoa savuperunat raikkaan kevätsipulilla maustetun kermaviilikastikkeen kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgpieniä varhaisperunoita
2 kplsipulia
4 rkltuoretta timjamia
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Kevätsipuli-kermaviilikastike

2 kplkevätsipulin vartta
2 dl(1 prk) kermaviiliä
1 rklsinappia
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 280°C)

  1. 1

    Pese ja kuivaa perunat. Leikkaa sipulit kuorineen neljään osaan. Hienonna timjami.

    MääräAinesosa
    4 rkltuoretta timjamia
    1 kgpieniä varhaisperunoita
    2 kplsipulia
  2. 2

    Jos savustat perunat savustuspussissa: Kuumenna uuni 270 asteeseen ja laita uunipelti kuumenemaan uuniin. Laita perunat, sipulit, timjami, öljy, suola ja pippuri kulhoon ja sekoita hyvin. Kumoa peruna-sipuliseos savustuspussiin ja sulje pussin suu pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pussi uuniin kuumalle pellille ja savusta 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja kypsennä vielä 30 minuuttia. Ota savustuspussi uunista ja anna sen jäähtyä 10 minuuttia. Avaa pussi varovasti.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Jos savustat perunat pöntössä tai grillissä, esikeitä perunoita kiehuvassa vedessä koosta riippuen 5–8 minuuttia. Laita perunat, sipulit, timjami, öljy, suola ja pippuri kulhoon ja sekoita hyvin. Laita ainekset foliolle ja kääri folio perunoiden ympärille nyytiksi niin, että nyytti jää päältä hieman auki. Savusta pöntössä tai grillissä 10–15 minuuttia.

  4. 4

    Valmista kastike perunoiden savustuessa. Hienonna sipulinvarret. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    2 dl(1 prk) kermaviiliä
    2 kplkevätsipulin vartta
    1 rklsinappia
  5. 5

    Tarjoile savustetut perunat kermaviilikastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
17.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä