Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savustetut varhaisperunat

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista varhaisperunat vaihteeksi savustamalla. Tarjoa savuperunat raikkaan kevätsipulilla maustetun kermaviilikastikkeen kera.

Ainekset

1 kg
pieniä varhaisperunoita
2 kpl
sipulia
4 rkl
tuoretta timjamia
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Kevätsipuli-kermaviilikastike

2 kpl
kevätsipulin vartta
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
1 rkl
sinappia
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuivaa perunat. Leikkaa sipulit kuorineen neljään osaan. Hienonna timjami.

4 rkl
tuoretta timjamia
1 kg
pieniä varhaisperunoita
2 kpl
sipulia
2

Jos savustat perunat savustuspussissa: Kuumenna uuni 270 asteeseen ja laita uunipelti kuumenemaan uuniin. Laita perunat, sipulit, timjami, öljy, suola ja pippuri kulhoon ja sekoita hyvin. Kumoa peruna-sipuliseos savustuspussiin ja sulje pussin suu pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pussi uuniin kuumalle pellille ja savusta 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja kypsennä vielä 30 minuuttia. Ota savustuspussi uunista ja anna sen jäähtyä 10 minuuttia. Avaa pussi varovasti.

2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
3

Jos savustat perunat pöntössä tai grillissä, esikeitä perunoita kiehuvassa vedessä koosta riippuen 5–8 minuuttia. Laita perunat, sipulit, timjami, öljy, suola ja pippuri kulhoon ja sekoita hyvin. Laita ainekset foliolle ja kääri folio perunoiden ympärille nyytiksi niin, että nyytti jää päältä hieman auki. Savusta pöntössä tai grillissä 10–15 minuuttia.

4

Valmista kastike perunoiden savustuessa. Hienonna sipulinvarret. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi.

1/2 tl
suolaa
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
2 kpl
kevätsipulin vartta
1 rkl
sinappia
5

Tarjoile savustetut perunat kermaviilikastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 17.5.2019
|
Muokattu: 13.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

291

1219

10,8 g

2,5 g

38,0 g

5,8 g

5,3 g

7,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli