Sieni-linssisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sieni-linssisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sieni-linssisalaatti on helppo, gluteeniton ja munaton kasvislisäke, joka sopii juhlavallekin aterialle tai seisovaan pöytään. Sitruuna ja omena tuovat linssisalaattiin kirpeyttä ja raikkautta. Tarjoa esimerkiksi lihan, kanan tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset

2 dl
Linssejä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Sitruunan mehu
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(200 g) herkkusieniä
1 kpl
Omena
1 kpl
Rucolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huuhtele ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja nosta linssit tarjoilukulhoon. Mausta oliiviöljyllä, puolikkaan sitruunan mehulla ja mausteilla.

Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda ne kevyesti kuivalla pannulla. Pese ja viipaloi omena. Pirskota loppu sitruunamehu omenaviipaleille.

Lisää linssien joukkoon sienet, omenaviipaleet ja rucola. Nostele ainekset kevyesti sekaisin. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

823

197

7,3 g

1,0 g

20,5 g

2,8 g

4,0 g

9,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli