Sieni-linssisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Sieni-linssisalaatti on helppo, gluteeniton ja munaton kasvislisäke, joka sopii juhlavallekin aterialle tai seisovaan pöytään. Sitruuna ja omena tuovat linssisalaattiin kirpeyttä ja raikkautta. Tarjoa esimerkiksi lihan, kanan tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dllinssejä
2 rkloliiviöljyä
1 kplsitruunan mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 kpl(200 g) herkkusieniä
1 kplomena
1 kplrucolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja nosta linssit tarjoilukulhoon. Mausta oliiviöljyllä, puolikkaan sitruunan mehulla ja mausteilla.

    Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda ne kevyesti kuivalla pannulla. Pese ja viipaloi omena. Pirskota loppu sitruunamehu omenaviipaleille.

    Lisää linssien joukkoon sienet, omenaviipaleet ja rucola. Nostele ainekset kevyesti sekaisin. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä