Sieni-savujuustopiiras

Sieni-savujuustopiiras kätkee sisäänsä herkkusieniä, valkosipulia, aurinkokuivattua tomaattia – ja savujuustoa. Nauti iltapalana tai tarjoa vieraille raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset (9 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

150 gvoita tai margariinia
3 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkauraleseitä
suolaa
3 rklmaitoa

Täyte

2 kpl(à 200 g) herkkusieniä
1 kplpieni valkosipulinkynsi
1 rklvoita tai margariinia
rouhittua mustapippuria
1 dlpilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
3 kplkananmunaa
2 1/2 dlmaitoa
3 dlraastettua savujuustoa, esim. pohjanpoika

Valmistus

  1. 1

    Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leseet. Lisää suola ja maito ja sekoita taikinaksi. Painele taikina voidellun noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ja nosta jääkaappiin. Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda pannulla hienonnetun valkosipulin kanssa, kunnes sienistä on neste osaksi haihtunut. Lisää nokare rasvaa ja ripaus pippuria. Nosta pannu syrjään. Sekoita joukkoon aurinkokuivatut tomaatit. Kaada jäähtynyt sieniseos piirakkapohjan päälle. Sekoita kulhossa munat ja maito. Valuta munamaito päälle. Ripottele pinnalle raastettu savujuusto. Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025