Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sieni-sinihomejuustopiirakka

timer-icon60 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Leivo kauniin koristeinen sienipiirakka rukiisesta rahkavoitaikinasta. Peltipiirakan sisään kätkeytyy mehevä sieni-sinihomejuustotäyte. Pinnan koristeet muotoillaan pohjataikinasta ja piirakka viimeistellään timjaminoksilla.

Ainekset

POHJA

2 dl
ruisjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
250 g
voita tai margariinia
250 g
(1 prk) maitorahkaa

TÄYTE

1 dl
pitkäjyväistä tai puuroriisiä
4 dl
vettä
400 g
(n. 1 l) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna tai 2 tl kuivattua
150 g
(1 prk) ranskankermaa
150 g
(1 ps) sinihomejuustomurua
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
kananmunaa

LISÄKSI

1/2 kpl
kananmunaa
timjaminoksia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita ruis- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe kulhossa. Lisää pehmeä rasva ja nypi seos murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin ½ tunniksi.

2 dl
ruisjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
250 g
voita tai margariinia
250 g
(1 prk) maitorahkaa
2

Keitä riisi vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä ja sipulia öljyssä pannulla, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä. Hienonna timjamin lehdet ja ohuet varret. Sekoita riisi, timjami, ranskankerma, juustomuru, suola ja pippuri sieni-sipuliseokseen. Riko kananmunan rakenne pienessä kulhossa ja valuta puolet munasta täytteeseen. Sekoita.

1 dl
pitkäjyväistä tai puuroriisiä
4 dl
vettä
400 g
(n. 1 l) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna tai 2 tl kuivattua
150 g
(1 prk) ranskankermaa
150 g
(1 ps) sinihomejuustomurua
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
kananmunaa
3

Kauli taikina jauhotetulla alustalla 30 x 40 cm:n levyksi. Siisti reunat ja säästä poisleikattu taikina koristeisiin. Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle pellille. Levitä täyte taikinalevyn toiselle puolikkaalle. Taita toinen puoli kanneksi ja painele sormin reunat kiinni. Tee lopusta taikinasta esimerkiksi piparkakkumuotilla koristeita ja asettele ne piirakan päälle.

4

Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä kanteen. Asettele timjaminoksia koristeeksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kauniin ruskeaksi.

1/2 kpl
kananmunaa
timjaminoksia
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2020
|
Muokattu: 15.9.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

360

1505

26,3 g

15,8 g

20,7 g

1,7 g

2,4 g

9,0 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

timjaminoksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli