Sieni-sinihomejuustopiirakka | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sieni-sinihomejuustopiirakka

Sieni-sinihomejuustopiirakka

timer-iconNoin tunti  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Tee rukiisen rahkavoitaikinan kätköihin mehevä täyte, jossa maistuvat sienet, timjami ja sinihomejuusto.

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

2 dl
ruisjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
250 g
voita tai margariinia
250 g
(1prk) maitorahkaa

täyte

1 dl
pitkäjyväistä tai puuroriisiä
4 dl
vettä
400 g
(n. 1 l) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna tai 2 tl kuivattua
150 g
(1 prk) ranskankermaa
150 g
(1 ps) sinihomejuustomurua
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
kananmunaa

lisäksi

1/2 kpl
kananmunaa
timjaminoksia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Sienipiirakka vaihe 1
1

Sekoita ruis- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe kulhossa. Lisää pehmeä rasva ja nypi seos murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin ½ tunniksi.

2 dl
ruisjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
250 g
voita tai margariinia
250 g
(1prk) maitorahkaa
Sienipiirakka vaihe 2
2

Keitä riisi vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä ja sipulia öljyssä pannulla, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä. Hienonna timjamin lehdet ja ohuet varret. Sekoita riisi, timjami, ranskankerma, juustomuru, suola ja pippuri sieni-sipuliseokseen. Riko kananmunan rakenne pienessä kulhossa ja valuta puolet munasta täytteeseen. Sekoita.

1 dl
pitkäjyväistä tai puuroriisiä
4 dl
vettä
400 g
(n. 1 l) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna tai 2 tl kuivattua
150 g
(1 prk) ranskankermaa
150 g
(1 ps) sinihomejuustomurua
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
kananmunaa
Sienipiirakka vaihe 3
3

Kauli taikina jauhotetulla alustalla 30 x 40 cm:n levyksi. Siisti reunat ja säästä poisleikattu taikina koristeisiin. Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle pellille. Levitä täyte taikinalevyn toiselle puolikkaalle. Taita toinen puoli kanneksi ja painele sormin reunat kiinni. Tee lopusta taikinasta esimerkiksi piparkakkumuotilla koristeita ja asettele ne piirakan päälle.

Sienipiirakka vaihe 4
4

Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä kanteen. Asettele timjaminoksia koristeeksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kauniin ruskeaksi.

1/2 kpl
kananmunaa
timjaminoksia
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2020
Muokattu: 1.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1422

340

23,6 g

13,9 g

21,3 g

2,3 g

2,7 g

9,7 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

timjaminoksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli