Sieni-sinihomejuustopiirakka

arvosana5/5

(2)arviota
12 Palaa

60 min (josta 45 min aktiivista)

Leivo kauniin koristeinen sienipiirakka rukiisesta rahkavoitaikinasta. Peltipiirakan sisään kätkeytyy mehevä sieni-sinihomejuustotäyte. Pinnan koristeet muotoillaan pohjataikinasta ja piirakka viimeistellään timjaminoksilla.

Ainekset

MääräAinesosa

POHJA

2 dlruisjauhoja
2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
250 gvoita tai margariinia
250 g(1 prk) maitorahkaa

TÄYTE

1 dlpitkäjyväistä riisiä
4 dlvettä
400 g(n. 1 l) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
1 kplsipuli
1 rklrypsiöljyä
2 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
150 g(1 prk) ranskankermaa
150 g(1 ps) sinihomejuustomurua
3/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 kplkananmunaa

LISÄKSI

1/2 kplkananmunaa
timjaminoksia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. Sienipiirakka vaihe 1
    1

    Sekoita ruis- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe kulhossa. Lisää pehmeä rasva ja nypi seos murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin ½ tunniksi.

    MääräAinesosa
    2 dlruisjauhoja
    2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    250 gvoita tai margariinia
    250 g(1 prk) maitorahkaa
  2. Sienipiirakka vaihe 2
    2

    Keitä riisi vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä ja sipulia öljyssä pannulla, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä. Hienonna timjamin lehdet ja ohuet varret. Sekoita riisi, timjami, ranskankerma, juustomuru, suola ja pippuri sieni-sipuliseokseen. Riko kananmunan rakenne pienessä kulhossa ja valuta puolet munasta täytteeseen. Sekoita.

    MääräAinesosa
    1 dlpitkäjyväistä riisiä
    4 dlvettä
    400 g(n. 1 l) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
    1 kplsipuli
    1 rklrypsiöljyä
    2 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    150 g(1 ps) sinihomejuustomurua
    3/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 kplkananmunaa
  3. Sienipiirakka vaihe 3
    3

    Kauli taikina jauhotetulla alustalla 30 x 40 cm:n levyksi. Siisti reunat ja säästä poisleikattu taikina koristeisiin. Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle pellille. Levitä täyte taikinalevyn toiselle puolikkaalle. Taita toinen puoli kanneksi ja painele sormin reunat kiinni. Tee lopusta taikinasta esimerkiksi piparkakkumuotilla koristeita ja asettele ne piirakan päälle.

  4. Sienipiirakka vaihe 4
    4

    Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä kanteen. Asettele timjaminoksia koristeeksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kauniin ruskeaksi.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkananmunaa
    timjaminoksia

Vinkki: Voit käyttää täytteeseen pitkäjyväisen riisin sijaan puuroriisiä ja korvata tuoreen timjamin 2 teelusikallisella kuivattua timjamia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: timjaminoksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
22.9.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä