Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sieni-tomaattirisotto

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ainekset

1 kpl
Herkkusieniä (200 g)
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Voita ja oliiviöljyä
1 1/2 dl
Risottoriisiä
3 1/2 dl
Kasvislientä
2 rkl
Pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
Kourallinen rucolasalaattia
1 rkl
Sitruunamehua

Lisäksi

Parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Harjaa ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paahda sieniä kattilassa, kunnes niistä haihtuu neste. Siirrä sienet syrjään. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää hieman kasvislientä ja sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää lientä vähissä erissä. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä noin 20 minuuttia, kunnes risotto on lähes kypsää. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sienet, aurinkokuivatut tomaatit ja rucolasalaatti. Mausta risotto sitruunamehulla ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

300

1259

9,0 g

1,5 g

49,0 g

1,0 g

2,0 g

4,5 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

2 rkl Pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja,

Kourallinen rucolasalaattia,

Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli