Harjaa ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paahda sieniä kattilassa, kunnes niistä haihtuu neste. Siirrä sienet syrjään. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää hieman kasvislientä ja sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää lientä vähissä erissä. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä noin 20 minuuttia, kunnes risotto on lähes kypsää. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sienet, aurinkokuivatut tomaatit ja rucolasalaatti. Mausta risotto sitruunamehulla ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1259
300
9,0 g
1,5 g
49,0 g
1,0 g
2,0 g
4,5 g
2,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
2 rkl Pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja,
Kourallinen rucolasalaattia,
Parmesaaniraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli