Sieni-tomaattirisotto

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 kplherkkusieniä (200 g)
1 kplpieni sipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklvoita ja oliiviöljyä
1 1/2 dlrisottoriisiä
3 1/2 dlkasvislientä
2 rklpilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
kourallinen rucolasalaattia
1 rklsitruunamehua

Lisäksi

parmesaaniraastetta

Valmistus

  1. 1

    Harjaa ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paahda sieniä kattilassa, kunnes niistä haihtuu neste. Siirrä sienet syrjään. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää hieman kasvislientä ja sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää lientä vähissä erissä. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä noin 20 minuuttia, kunnes risotto on lähes kypsää. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sienet, aurinkokuivatut tomaatit ja rucolasalaatti. Mausta risotto sitruunamehulla ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 2 rkl Pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja, Kourallinen rucolasalaattia, Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä