Sillitartar

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

15 min

Tee herkullinen, omenalla raikastettu sillitartar vain muutamasta aineksesta. Smetanainen sillikaviaari maistuu yhtä hyvin jouluna saaristolaisleivän kanssa kuin juhannuksena uusien perunoiden kera.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
150 g(1 pkt) sillifileetä (esim. matjessilli)
1 kplomena
1 kplpieni punasipuli
120 g(1 prk) smetanaa
1 kplruukku tilliä
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele, kuivaa ja kuutioi sillifileet. Pese, kuori ja kuutioi omena. Kuori ja kuutioi punasipuli. Sekoita sillit, omena ja punasipuli smetanan joukkoon.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) sillifileetä (esim. matjessilli)
    1 kplomena
    1 kplpieni punasipuli
    120 g(1 prk) smetanaa
  2. 2

    Hienonna tilli. Sekoita se ja mustapippuri sillitartariin. Tarjoa sillitartar saaristolaisleivän tai uusien perunoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku tilliä
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä