
Sitrus-timjamiöljy
Ainekset
Valmistus
Pese sitruuna ja appelsiini huolellisesti. Leikkaa hedelmien kuorista kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Työnnä suikaleet lasipulloihin tai purkkeihin.
Lisää kuorisuikaleiden joukkoon timjaminoksia ja roseepippureita. Kaada oliiviöljy päälle. Sulje pullot tai purkit hyvin ja säilytä jääkaapissa.
Huom! Oliiviöljy jähmettyy kylmässä mutta notkistuu, kun se saa olla huoneenlämmössä hetken ennen käyttöä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
816
3414
90,0 g
12,6 g
3,0 g
3,0 g
1,0 g
0,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
roseepippureita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli