Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitrus-timjamiöljy

Sitrus-timjamiöljy

timer-icon15 min
Fork and knife
5 Desilitraa
Fork and knife
5 Desilitraa
Tee omaa mausteöljyä lisäämällä oliiviöljyyn sitruskuorisuikaleita ja yrttejä. Tipauta herkkuöljyä salaattiin ja viimeistele sillä pastat ja keitot.

Ainekset

1 kpl
sitruunan kuori
1 kpl
appelsiinin kuori
roseepippureita
1/2 kpl
ruukku timjamia
5 dl
oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese sitruuna ja appelsiini huolellisesti. Leikkaa hedelmien kuorista kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Työnnä suikaleet lasipulloihin tai purkkeihin.

1 kpl
sitruunan kuori
1 kpl
appelsiinin kuori
2

Lisää kuorisuikaleiden joukkoon timjaminoksia ja roseepippureita. Kaada oliiviöljy päälle. Sulje pullot tai purkit hyvin ja säilytä jääkaapissa.

1/2 kpl
ruukku timjamia
roseepippureita
5 dl
oliiviöljyä

Huom! Oliiviöljy jähmettyy kylmässä mutta notkistuu, kun se saa olla huoneenlämmössä hetken ennen käyttöä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 13.11.2018
|
Muokattu: 24.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

816

3414

90,0 g

12,6 g

3,0 g

3,0 g

1,0 g

0,2 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

roseepippureita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli