Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunainen kalakeitto

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Tuoreilla yrteillä ja sitruunalla piristetty kalakeitto maistuu koko perheelle. Ahvenfileet ja fenkoli tuovat suosikkiruokaan uutta makua.

Ainekset

500 g
ahvenfileitä (ruodotonta, nahatonta)
1 l
vettä
2 kpl
kalaliemikuutiota (gluteenitonta)
6 kpl
maustepippuria
2 kpl
laakerinlehteä
5 - 6 kpl
(500 g) varhaisperunaa
2 - 3 kpl
porkkanaa
1 kpl
fenkoli
1 kpl
ruukku tilliä
1 kpl
ruukku ruohosipulia
3 rkl
sitruunanmehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna kattilassa vesi, liemikuutiot, pippurit ja laakerinlehdet.

1 l
vettä
2 kpl
kalaliemikuutiota (gluteenitonta)
6 kpl
maustepippuria
2 kpl
laakerinlehteä
2

Pese perunat huolellisesti kylmällä vedellä. Puolita ne. Pese ja kuori porkkanat. Halkaise ne ja viipaloi puolikuiksi. Huuhtele ja halkaise fenkoli, poista kova kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna yrtit. Paloittele kala suupaloiksi.

5 - 6 kpl
(500 g) varhaisperunaa
2 - 3 kpl
porkkanaa
1 kpl
fenkoli
1 kpl
ruukku tilliä
1 kpl
ruukku ruohosipulia
500 g
ahvenfileitä (ruodotonta, nahatonta)
3

Lisää kasvikset kattilaan ja keitä noin 15 min, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää kala ja hauduta kannen alla muutama minuutti. Viimeistele sitruunanmehulla ja yrteillä.

3 rkl
sitruunanmehua
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.7.2021
|
Muokattu: 11.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

212

888

1,8 g

0,8 g

19,0 g

3,3 g

3,5 g

26,8 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli