Sitruunainen kalakeitto
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tuoreilla yrteillä ja sitruunalla piristetty kalakeitto maistuu koko perheelle. Ahvenfileet ja fenkoli tuovat suosikkiruokaan uutta makua.
| 500 g | ahvenfileitä (ruodotonta, nahatonta) |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kalaliemikuutiota (gluteenitonta) |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 5 - 6 kpl | (500 g) varhaisperunaa |
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 3 rkl | sitruunanmehua |
- 1.
Kuumenna kattilassa vesi, liemikuutiot, pippurit ja laakerinlehdet.
- 2.
Pese perunat huolellisesti kylmällä vedellä. Puolita ne. Pese ja kuori porkkanat. Halkaise ne ja viipaloi puolikuiksi. Huuhtele ja halkaise fenkoli, poista kova kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna yrtit. Paloittele kala suupaloiksi.
- 3.
Lisää kasvikset kattilaan ja keitä noin 15 min, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää kala ja hauduta kannen alla muutama minuutti. Viimeistele sitruunanmehulla ja yrteillä.
Tuoreilla yrteillä ja sitruunalla piristetty kalakeitto maistuu koko perheelle. Ahvenfileet ja fenkoli tuovat suosikkiruokaan uutta makua.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | ahvenfileitä (ruodotonta, nahatonta) |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kalaliemikuutiota (gluteenitonta) |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 5 - 6 kpl | (500 g) varhaisperunaa |
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 3 rkl | sitruunanmehua |
Valmistus
- 1
Kuumenna kattilassa vesi, liemikuutiot, pippurit ja laakerinlehdet.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 kpl kalaliemikuutiota (gluteenitonta) 6 kpl maustepippuria 2 kpl laakerinlehteä - 2
Pese perunat huolellisesti kylmällä vedellä. Puolita ne. Pese ja kuori porkkanat. Halkaise ne ja viipaloi puolikuiksi. Huuhtele ja halkaise fenkoli, poista kova kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna yrtit. Paloittele kala suupaloiksi.
Määrä Ainesosa 5 - 6 kpl (500 g) varhaisperunaa 2 - 3 kpl porkkanaa 1 kpl fenkoli 1 kpl ruukku tilliä 1 kpl ruukku ruohosipulia 500 g ahvenfileitä (ruodotonta, nahatonta) - 3
Lisää kasvikset kattilaan ja keitä noin 15 min, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää kala ja hauduta kannen alla muutama minuutti. Viimeistele sitruunanmehulla ja yrteillä.
Määrä Ainesosa 3 rkl sitruunanmehua
Ravintosisältö
212
Energiaa kcal
888
Energiaa kj
1,8 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
26,8 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
212
Energiaa kcal
888
Energiaa kj
1,8 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
26,8 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























