Sitruunainen kalakeitto

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Tuoreilla yrteillä ja sitruunalla piristetty kalakeitto maistuu koko perheelle. Ahvenfileet ja fenkoli tuovat suosikkiruokaan uutta makua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gahvenfileitä (ruodotonta, nahatonta)
1 l vettä
2 kplkalaliemikuutiota (gluteenitonta)
6 kplmaustepippuria
2 kpllaakerinlehteä
5 - 6 kpl(500 g) varhaisperunaa
2 - 3 kplporkkanaa
1 kplfenkoli
1 kplruukku tilliä
1 kplruukku ruohosipulia
3 rklsitruunanmehua

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna kattilassa vesi, liemikuutiot, pippurit ja laakerinlehdet.

    MääräAinesosa
    1 l vettä
    2 kplkalaliemikuutiota (gluteenitonta)
    6 kplmaustepippuria
    2 kpllaakerinlehteä
  2. 2

    Pese perunat huolellisesti kylmällä vedellä. Puolita ne. Pese ja kuori porkkanat. Halkaise ne ja viipaloi puolikuiksi. Huuhtele ja halkaise fenkoli, poista kova kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna yrtit. Paloittele kala suupaloiksi.

    MääräAinesosa
    5 - 6 kpl(500 g) varhaisperunaa
    2 - 3 kplporkkanaa
    1 kplfenkoli
    1 kplruukku tilliä
    1 kplruukku ruohosipulia
    500 gahvenfileitä (ruodotonta, nahatonta)
  3. 3

    Lisää kasvikset kattilaan ja keitä noin 15 min, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää kala ja hauduta kannen alla muutama minuutti. Viimeistele sitruunanmehulla ja yrteillä.

    MääräAinesosa
    3 rklsitruunanmehua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.7.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä