Sitruunapesto
4 Annosta
|15 min

Nappaa talteen!
Ihana sitruunapesto syntyy yksinkertaisista aineista. Nauti yhdessä vaikka pastan kanssa.
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 1 kpl | ruukku tuoretta basilikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1 tl | raastettua sitruunan kuorta |
| 50 g | parmesaanijuustoa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Lisäksi: | |
|---|---|
| 350 g | pastaa |
- 1.
Soseuta kaikki ainekset, öljyä lukuun ottamatta, keskenään sauvasekoittimella. Sekoita lopuksi joukkoon öljy ohuena nauhana. Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa (suolalla maustetussa) vedessä. Kääntele sitruunapesto joukkoon.
Sitruunapesto
Ihana sitruunapesto syntyy yksinkertaisista aineista. Nauti yhdessä vaikka pastan kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 1 kpl | ruukku tuoretta basilikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1 tl | raastettua sitruunan kuorta |
| 50 g | parmesaanijuustoa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Lisäksi: | |
| 350 g | pastaa |
Valmistus
- 1
Soseuta kaikki ainekset, öljyä lukuun ottamatta, keskenään sauvasekoittimella. Sekoita lopuksi joukkoon öljy ohuena nauhana. Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa (suolalla maustetussa) vedessä. Kääntele sitruunapesto joukkoon.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





























