Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot pois. Ripottele fileen päälle suola ja sokeri. Siirrä filee tukevaan pakastepussiin ja valuta pinnalle soijakastike. Sulje pussi hyvin. Anna fileen maustua painon alla noin 6 tuntia tai yön yli.
Pyyhi fileen pinta kuivaksi ja poista nahka. Leikkaa filee pitkittäin kahteen osaan. Painele palojen toiseen reunaan seesaminsiemeniä. Paloittele lohipalat noin puolentoista sentin viipaleiksi. Sekoita wasabimajoneesin ainekset ja tarjoa lohipalojen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
457
1912
38,8 g
4,8 g
3,3 g
2,3 g
0,5 g
25,0 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl Suolaa,
1 rkl Wasabitahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli