Soijagraavattu lohi ja wasabimajoneesi | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Soijagraavattu lohi ja wasabimajoneesi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Graavilohi saa aromia soijakastikkeesta ja wasabimajoneesista.

Ainekset

500 g
Tuoretta lohifileen keskiosaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 1/2 tl
Sokeria
1/2 dl
Japanilaista soijakastiketta

lisäksi

2 rkl
Seesaminsiemeniä

wasabimajoneesi

1 dl
Majoneesia
1 rkl
Wasabitahnaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot pois. Ripottele fileen päälle suola ja sokeri. Siirrä filee tukevaan pakastepussiin ja valuta pinnalle soijakastike. Sulje pussi hyvin. Anna fileen maustua painon alla noin 6 tuntia tai yön yli.

Pyyhi fileen pinta kuivaksi ja poista nahka. Leikkaa filee pitkittäin kahteen osaan. Painele palojen toiseen reunaan seesaminsiemeniä. Paloittele lohipalat noin puolentoista sentin viipaleiksi. Sekoita wasabimajoneesin ainekset ja tarjoa lohipalojen kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1912

457

38,8 g

4,8 g

3,3 g

2,3 g

0,5 g

25,0 g

2,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Suolaa,

1 rkl Wasabitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli