Soijagraavattu lohi ja wasabimajoneesi

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Soijagraavattu lohi saa umamisen vivahteen japanilaisesta soijakastikkeesta. Lohipalat kuorrutetaan rapeilla seesaminsiemenillä ja tarjoillaan wasabimajoneesin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 glohifileetä
1 1/2 tlsuolaa
1 1/2 tlsokeria
1/2 dljapanilaista soijakastiketta

Lisäksi

2 rklseesaminsiemeniä

Wasabimajoneesi

1 dlmajoneesia
1 rklwasabitahnaa

Valmistus

  1. 1

    Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot pois. Ripottele fileen päälle suola ja sokeri.

    MääräAinesosa
    500 glohifileetä
    1 1/2 tlsuolaa
    1 1/2 tlsokeria
  2. 2

    Siirrä filee tukevaan pakastepussiin ja valuta pinnalle soijakastike. Sulje pussi hyvin. Anna fileen maustua painon alla yön yli.

    MääräAinesosa
    1/2 dljapanilaista soijakastiketta
  3. 3

    Pyyhi fileen pinta kuivaksi ja poista nahka. Leikkaa filee pitkittäin kahteen osaan. Painele palojen toiseen reunaan seesaminsiemeniä. Paloittele lohipalat noin puolentoista sentin viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    2 rklseesaminsiemeniä
  4. 4

    Sekoita wasabimajoneesin ainekset ja tarjoa lohipalojen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlmajoneesia
    1 rklwasabitahnaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025