Stroganoff nyhtökaurasta

Mieto nyhtökaurakastike maistuu koko perheelle. Jos haluat enemmän makua, käytä valmiiksi maustettua nyhtökauraa. Tarjoa kastike riisi-ohraseoksen, kvinoan tai perunoiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(250 g) nyhtökauraa
1 kpliso sipuli
3 - 5 kplvalkosipulinkynttä
2 - 3 rklvoita tai öljyä
1/2 dlvehnäjauhoja
6 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
3 rkltomaattipyreetä
1 rklsokeria
mustapippurirouhetta
(soijakastiketta tai suolaa)
2 - 3 rklsmetanaa
1 dlsuolakurkkukuutioita

Lisäksi

1/2 kplsilputtua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Silppua sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota sipulisilput. Lisää jauhot ja kypsennä kunnes jauhot ruskistuvat.
    Lisää kasvisliemi jauhoseokseen ja kypsennä sekoittaen kunnes kastike sakenee. Lisää tomaattipyree, sokeri ja smetana.
    Lisää kastikkeeseen nyhtökaura ja suolakurkkukuutiot, kuumenna. Tarkista kastikkeen suolaisuus ja lisää tarvittaessa soijakastiketta tai suolaa. Lisää joukkoon silputtua persiljaa. Tarjoa perunasoseen kanssa.
    Vinkki! Jos haluat tehdä gluteenittoman kastikkeen, käytä noin 5 rkl kastikesuurusta. Lisää silloin ensin pannulle kasvisliemi ja anna sipuleiden kypsyä siinä viitisen minuuttia. Suurusta kastike ja jatka valmistusta ohjeen mukaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (250 g) nyhtökauraa, Valkosipulinkynttä, 6 dl Vettä, Kasvisliemikuutio, 3 rkl Tomaattipyreetä, Mustapippurirouhetta, (soijakastiketta tai suolaa), 1 dl Suolakurkkukuutioita, Silputtua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Tiina Rantanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 2.12.2025

Samankaltaisia reseptejä