Silppua sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota sipulisilput. Lisää jauhot ja kypsennä kunnes jauhot ruskistuvat.
Lisää kasvisliemi jauhoseokseen ja kypsennä sekoittaen kunnes kastike sakenee. Lisää tomaattipyree, sokeri ja smetana.
Lisää kastikkeeseen nyhtökaura ja suolakurkkukuutiot, kuumenna. Tarkista kastikkeen suolaisuus ja lisää tarvittaessa soijakastiketta tai suolaa. Lisää joukkoon silputtua persiljaa. Tarjoa perunasoseen kanssa.
Vinkki! Jos haluat tehdä gluteenittoman kastikkeen, käytä noin 5 rkl kastikesuurusta. Lisää silloin ensin pannulle kasvisliemi ja anna sipuleiden kypsyä siinä viitisen minuuttia. Suurusta kastike ja jatka valmistusta ohjeen mukaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
178
744
15,0 g
4,0 g
9,5 g
3,5 g
0,5 g
1,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (250 g) nyhtökauraa,
Valkosipulinkynttä,
6 dl Vettä,
Kasvisliemikuutio,
3 rkl Tomaattipyreetä,
Mustapippurirouhetta,
(soijakastiketta tai suolaa),
1 dl Suolakurkkukuutioita,
Silputtua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli