Yhdistä jogurtti ja vesi. Kuumenna seos hieman kädenlämpöä kuumemmaksi (42 astetta).
Sekoita kuivat aineet keskenään. Alusta jauhoseos muutamassa erässä nesteeseen ja lisää öljy. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota peitettynä huoneenlämmössä 20 minuuttia.
Tee kastike taikinan kohotessa. Hienonna sipulit. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan leipien paistamisen ajaksi.
Jaa taikina 10 osaan. Taputtele tai kauli taikinapalat leipäsiksi (noin 10 cm). Paista leivät grillissä tai valurautapannussa 2–3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Vinkki: Saat maidottoman leivän, kun korvaat jogurtin vedellä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
481
115
3,8 g
1,5 g
16,2 g
2,0 g
0,7 g
3,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Vettä,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Kuivahiiva.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli