Yhdistä jogurtti ja vesi. Kuumenna seos hieman kädenlämpöä kuumemmaksi (42 astetta).
Sekoita kuivat aineet keskenään. Alusta jauhoseos muutamassa erässä nesteeseen ja lisää öljy. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota peitettynä huoneenlämmössä 20 minuuttia.
Tee kastike taikinan kohotessa. Hienonna sipulit. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan leipien paistamisen ajaksi.
Jaa taikina 10 osaan. Taputtele tai kauli taikinapalat leipäsiksi (noin 10 cm). Paista leivät grillissä tai valurautapannussa 2–3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Vinkki: Saat maidottoman leivän, kun korvaat jogurtin vedellä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
115
481
3,8 g
1,5 g
16,2 g
2,0 g
0,7 g
3,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Vettä,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Kuivahiiva.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli